Ερώτημα στην Βουλή για την σύνδεση του Αστακού με την Ιόνια Οδό.


Θέμα: Να μην μείνει ο Αστακός χωρίς σύνδεση με την Ιόνια Οδό.
Η σύνδεση της υπό κατασκευή Ιονίας Οδού με διάφορες άλλες οικονομικές και αναπτυξιακές υποδομές σε όλη τη διαδρομή της, θα πρέπει να είναι βασική προτεραιότητα της πολιτείας στην πορεία για την ολοκλήρωση αυτού του μεγάλου έργου.
Στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας του Δήμου Ξηρόμερου και συγκεκριμένα στην περιοχή Πλατυγιάλι υπάρχουν σύγχρονες και μεγάλες λιμενικές εγκαταστάσεις, οι οποίες προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία να λειτουργούν στο σύνολό τους ως εμπορικό διαμετακομιστικό κέντρο και ως μια από τις βασικές οικονομικές και εμπορικές πύλες της Ελλάδας προς τη Δύση.
Το πολύ σημαντικό έργο της σύνδεσης των λιμενικών και άλλων εγκαταστάσεων στο Πλατυγιάλι Αστακού με την Ιόνια Οδό έχει ήδη δρομολογηθεί, η διαγωνιστική διαδικασία έχει ολοκληρωθεί, η ανάθεσή του έχει πραγματοποιηθεί και η παράδοσή του έχει προγραμματιστεί να γίνει στα τέλη του 2016.


Επειδή στο έργο της σύνδεσης του Πλατυγιαλιού Αστακού με την Ιονία Οδό δεν έχει ενταχθεί μέχρι τώρα και το κομμάτι σύνδεσης του Πλατυγιαλιού – και κατά συνέπεια και της Ιόνιας Οδού – με την παρακείμενη σε πολύ μικρή απόσταση πόλη του Αστακού
Επειδή για λόγους οικονομικής και κοινωνικής αναγέννησης της περιοχής του Αστακού, που διαθέτει συγκριτικά αναπτυξιακά πλεονεκτήματα στους τομείς τουρισμού, εμπορίου, γεωργίας, κτηνοτροφίας και κυρίως αλιείας (ήδη παράγει από ιχθυοκαλλιέργειες το 30% της συνολικής παραγωγής της χώρας), είναι απαραίτητο να ολοκληρωθεί η σύνδεσή του ίδιου του Αστακού με την Ιόνια Οδό, με την κατασκευή ή ανακατασκευή και του τμήματος της οδού, που θα συνδέει τον Αστακό με το Πλατυγιάλι.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1. Έχει βάλει το Υπουργείο, το οποίο πολιτικά εποπτεύει, στον προγραμματισμό του και την κατασκευή-ανακατασκευή του δρόμου που θα συνδέει τον Αστακό με το Πλατυγιάλι, ώστε να συνδεθεί συνολικά η περιοχή Αστακού με την Ιόνια Οδό;
2. Έχει ανατεθεί ή ολοκληρωθεί κάποια προμελέτη για το συγκεκριμένο τμήμα του έργου;

Οι ερωτώντες Βουλευτές.
Στρατούλης Δημήτρης
Βαρεμένος Γιώργος
Τριανταφύλλου Μάρω
Κουρουμπλής Παναγιώτης
Ουζουνίδου Ευγενία
Χατζηλάμπρου Βασίλης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.