Προσκυνηματική εκδρομή των ενοριών Κανδήλας.


Χάριτι Θεού και τις πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδρομή πού διοργάνωσαν οι ενορίες Ζωοδόχου Πηγής Κάτω Κανδήλας και Αγίου Ανδρέα Ανω Κανδήλας. 
Το πρόγραμμα είχε επίσκεψη στις Ιερές Μονές Παναγίας Βαρνάκοβας, Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ, Αγίου Αυγουστίνου Ιππώνος Τρικόρφου, Αγίου Νεκταρίου και Αγίου Φανουρίου Τρικόρφου. Τέλος έγινε περιήγηση και στάση για φαγητό στην Ναύπακτο.
Και δυο λόγια για τις Μονές:
1. Ι.Μ. Παναγίας Βαρνάκοβας, κτίσμα του 10ου αιώνα με θαυματουργή εικόνα της Παναγίας. Γυναικεία αδελφότης σήμερα με μεγάλη προσφορά στους αγώνες των Ελλήνων εναντίον των κατακτητών.
2. Η Ι.Μ. Αγίου Σεραφείμ είναι κτισμένη το 1993. Είναι Μονή με ανδρώα αδελφότητα και πολύ μεγάλο έργο με κατασκηνώσεις και ομιλίες του γέροντα π. Νεκτάριου.
3. Η Ι.Μ. Αγίου Νεκταρίου. Νέα Μονή κτισμένη το 1991 με γυναικεία αδελφότητα. Με αναπαράσταση των κατακομβών των πρώτων Χριστιανών. Ένα χαρακτηριστικό των εγκαταβιούντων στις Μονές αυτές είναι η αβραμιαία φιλοξενία των μοναχών κι εκεί βλέπει κανείς το μεγαλείο των μοναχών.!!!
Δείτε φωτογραφίες απ΄την εκδρομή:


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.