Σε απελπισία οι κτηνοτρόφοι του Βάρνακα. Η ζημιά που υπέστη ο δρόμος διέκοψε την πρόσβαση προς τα 50 περίπου ποιμνιοστάσια του Παλιού Βάρνακα.



Απαγορεύτηκε και από το Δήμο Ξηρομέρου η διέλευση προς τον Παλιό Βάρνακα καθώς ο δρόμος σε ένα σημείο του έχει καταρρεύσει εντελώς και είναι άκρως επικίνδυνος.
Πρόκειται για το τμήμα που βρίσκεται κοντά στο Αρχαίο Φράγμα Αλυζίας το οποίο με τις βροχοπτώσεις έπαθε σοβαρή καθίζηση, αποκόπτοντας τους κτηνοτρόφους από τις κτηνοτροφικές τους μονάδες. Η βλάβη του δρόμου βρίσκεται περίπου ένα χιλιόμετρο πάνω από την κατοικημένη περιοχή όπου οι κτηνοτρόφοι μπορούν να πάνε με τα αυτοκίνητά τους αλλά από εκεί και μετά πρέπει να μετακινηθούν με τα πόδια. Μερικοί χρησιμοποιούν τα δίκυκλα τους όμως και αυτό εγκυμονεί κινδύνους.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα θα δημιουργηθεί όταν θα ξεκινήσει η μεταφορά του γάλακτος, οι ποσότητες του οποίου θα είναι τέτοιες που δεν θα μπορούν να μεταφερθούν στους ώμους, ή με ένα μικρό μηχανάκι. Οι 50 κτηνοτρόφοι που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Παλαιού Βάρνακα είναι σε απόγνωση, αφού δεν βλέπουν να γίνεται καμία προσπάθεια αποκατάστασης του δρόμου δεδομένου ότι εμπλέκεται και η Αρχαιολογική Υπηρεσία. Ενδιαφέρον υπήρξε τόσο από το Δήμο όσο και από την Αντιπεριφέρεια, όμως από τη στιγμή που δεν υπάρχουν τα χρήματα, δεν φαίνεται να υπάρχει αποτέλεσμα.

ΒAΣΩ ΒΗΤΤΑ

4 σχόλια:

  1. '' Δεί δέ χρημάτων, καί άνευ τούτων ούδέν έστι γενέσθαι τών δεόντων ''
    Δημοσθένης

    Το μνημόνια τελείωσαν, αλλά οι δρόμοι ... μένουν !
    οργίλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα μνημόνια τελείωσαν και...φεύγουν
    τα χαράτσια όμως ................μένουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί τώρα - Αντιδήμαρχε Αλυζίας , σωπαίνεις ;
    Ενώ οταν πρόκειται για...πολιτισμό, μιλάς !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άρχισαν τα όργανα..."δεν υπάρχουν τα χρήματα"!Στην προεκλογική περίοδο μια χαρά υπήρχαν τα χρήματα και από τις 2 πλευρές για τον καθένα μας ξεχωριστά.Αλλά να πεις και ότι δεν μας αξίζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.