Πενήντα εννιά (59) θέσεις κοινωφελούς εργασίας στον Δήμο Ξηρομέρου. Αναμένεται η προκήρυξη από τον ΟΑΕΔ μέσα στον Δεκέμβριο για να ξεκινήσουν οι αιτήσεις.



Την κοινή υπουργική απόφαση για την Κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ για το έτος 2014 -2015 σας παρουσιάζει πρώτο το dikaiologitika.gr. Οι αιτήσεις αναμένεται να καθυστερήσουν ενώ η προκήρυξη θα είναι μια και θα εκδοθεί τον Δεκέμβριο.
Oι 32.000 προσλήψεις με την Κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ θα αφορούν τους Δήμους και οι 16.000 σε κοινωνικές υπηρεσίες του κράτους και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Στόχος του προγράμματος είναι σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας η άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων, που πλήττονται εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης και της μακράς ύφεσης που υφίσταται η ελληνική οικονομία, βάσει των στοιχείων της εγγεγραμμένης ανεργίας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.
Αποβλέπει στην ενίσχυση της απασχόλησης των ανέργων, στην ένταξη/επανένταξη τους στην αγορά εργασίας και ταυτόχρονα στην αναβάθμιση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα.
Οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά όπως και πέρσι, ενώ η προθεσμία θα καθοριστεί με την προκήρυξη του προγράμματος που θα εκδώσει ο ΟΑΕΔ.
Λόγος έχει γίνει αυτές τις ημέρες σε σχέση με δημοσιεύματα που ήθελαν να αποκλείονται οι κάτω των 29 ετών πράγμα που σύμφωνα με την απόφαση δεν ισχύει.
Σημαντική αλλαγή επέρχεται μόνο στην ασφάλιση όσων ανέργων κατηγορία ΥΕ απασχοληθούν σε υπηρεσίες καθαριότητας, όπου θα έχουν βαρέα ένσημα.

Ολόκληρη η κοινή υπουργική απόφαση εδώ.
Η κατανομή θέσεων εδώ.

2 σχόλια:

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.