Ζημιές στο λιμάνι του Μύτικα.


Η ισχυρότατοι άνεμοι που πνέουν από νωρίς χτες, δημιούργησαν μεγάλο κυματισμό εντός της λιμενολεκάνης στο λιμάνι του Μύτικα. Η ζημιά αυτή την φορά είναι μικρή. Μία σιδερένια σκαλωσιά που οδηγεί στην πλωτή προβλήτα μετατοπίστηκε και έχει στραβώσει και είναι επικίνδυνη να φύγει τελείως από τα στηρίγματα της. Όλη θυμόμαστε την μετατόπιση της μίας πλωτής που είχαμε τον Απρίλιο του 2012 (δείτε εδώ) που κινδύνεψαν βάρκες και σκάφη. Τότε είχαμε παρέμβαση και επισκευή (δείτε εδώ).
Είναι σε όλους γνωστή η κακοτεχνία του λιμανιού του Μύτικα, όπου η μπούκα του λιμανιού βρίσκεται προς τα Δυτικά με αποτέλεσμα Γαρμπής και Πουνέντες να φέρνουν  κυματισμό μέσα στο λιμάνι.
Καλό είναι η Δημοτική Αρχή να βάλει σε προτεραιότητα κάποιες εργασίες στο λιμάνι εν όψη καλοκαιριού. Ασφάλιση πλωτών προβλητών, μόνιμη αποκατάσταση της βλάβης των φώτων. Επιτέλους να ανάβουν όλα τα φώτα του λιμανιού (κολώνες και χωνευτά) σε σωστούς χρόνους, απαγόρευση στάθμευσης και άλλες μικρές παρεμβάσεις που απαιτούνται για να μπει επιτέλους μία τάξη.
Ελπίζουμε με την ίδρυση του Λιμενικού Ταμείου Δήμου Ξηρομέρου, σύντομα να έχουμε τις παρεμβάσεις που απαιτούνται με πρώτη απ' όλες τον καθορισμένο της χερσαίας ζώνης.1 σχόλιο:

  1. Ευλογια και καταρα ειναι το λιμανι Του μυτκα. απ οταν εγινε αλλοι το βριζανε και αλλοι το δοξαζαν. Αρπακολατζιδικα εγιναν ολα και μετε φταιει ο γαρμπης καη οστρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.