ΣΥΡΙΖΑ με ΚΕΔΕ: Καταργείται ο "Καλλικράτης", ριζοσπαστικές αλλαγές στην αυτοδιοίκηση.


Πηγή: http://www.avgi.gr

Την κατάργηση του "Καλλικράτη" και την αντικατάσταση του από ένα νέο ριζοσπαστικό θεσμικό πλαίσιο, παρουσίασε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και με αμοιβαία διάθεση εποικοδομητικής συνεργασίας την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου. Τον ΣΥΡΙΖΑ εκπροσώπησαν οι Κ. Πουλάκης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ με ευθύνη την Αυτοδιοίκηση, αλλά και υποψήφιος βουλευτής στη Β' Αθηνών, Δ. Κολτσίδα, μέλος της Κ.Ε. και Ν. Σακούτης, μέλος της Γραμματείας του Τμήματος Αυτοδιοίκησης.
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Κώστας Πουλάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
"Είναι σημαντική για μας η σημερινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος της ΚΕΔΕ, στην οποία είχαμε την ευκαιρία – όπως και κατά το παρελθόν – να συζητήσουμε για τα βασικά προβλήματα και τις δυνατότητες της πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης. Ακούσαμε δε με ιδιαίτερη ικανοποίηση τη βούληση των εκπροσώπων της ΚΕΔΕ να συνεργαστούν κατά τρόπο εποικοδομητικό για το θεσμό με οποιαδήποτε κυβέρνηση.
Από την πλευρά μας παρουσιάσαμε τη δική μας πρόταση για κατάργηση του "Καλλικράτη" και αντικατάστασή του από ένα νέο ριζοσπαστικό θεσμικό πλαίσιο με δημοκρατία, διαφάνεια και άμεση κοινωνική συμμετοχή. Τονίσαμε δε ότι οι πόρτες της κυβέρνησης της Αριστεράς θα είναι ανοιχτές για όλους κι ότι θα προχωρήσουμε σε όλες τις αναγκαίες αλλαγές με την κοινωνία μαζί μας".

8 σχόλια:

  1. Το οικοδόμημα του Καλλικράτη απέτυχε, και απέτυχε γιατί τα θεμέλια του ήταν ο κομματικός καιροσκοπισμός, η συναλλαγή, τα μικροσυμφέροντα.
    Αλλαγή τώρα με μία πραγματική μεταρρύθμιση στην αυτοδιοίκηση που θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. o Σύριζα δηλαδή είναι εκ διαμέτρου αντίθετος με κάθε "κομματικό καιροσκοπισμό, συναλλαγή, μικροσυμφέροντα".....το ακούσαμε και αυτό....ονομάτισε έστω έναν υπουργό ανεξάρτητο από πανεπιστημιακό κομματισμό, κομματικό συνδικαλισμό ή συμφέροντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για το Καλλικράτη έγραψα εγώ, δεν αναφέρθηκα σε κόμματα, εκτός αν διαφωνείς και θεωρείς ότι ο Καλλικράτης πέτυχε οπότε πάω πάσο.

      Διαγραφή
    2. ...και εγώ στο κόμμα που υποτίθεται πως θέλει να αλλάξει αυτό το έκτρωμα

      Διαγραφή
  3. Φτου κι απ την αρχη!
    Μπορει να μην ειναι τελειος ο καλλικρατης, αλλα αυτο καθε 5 χρονια να τα γρεμιζομε ολα, και δωστου παλι,δεν βγαζει πουθενα.
    Ο πουλακης οταν λεει οχι στο πελατειακο κρατος , ενοει οχι στα ρουσφετια των αλλων.....αλλα ναι στο δικομας πελατοκοματικο κρατος
    Ολα τα κοληματα τους απ τη πλατη μας θα περασουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το θέμα δεν είναι ο Καλλικράτης, ο Καποδίστριας, ο Αγαμέμνωνας ή ο Θρασσύβουλας (όλα είναι ατμός). Το θέμα είναι ότι οι κύριοι τίποτα έχουν κάνει κράτος και κάνουν τέτοια διασπάθιση δημοσίου χρήματος που αν την έκανε επιχειρηματίας θα είχε φάει απο το ΣΔΟΕ το πήδημα της ζωής του. Αν όντως ο Άλεξ θέλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις του, Ιδου και η Ρόδος Ιδού και το Πήδημα (κατα τα λεγόμενά του, δεν είπα γω, που λέει κι ο Τζιμάκος). Όπως λέει και ο Σταυρος ο Θεοδωράκης πρέπει επιτέλους σ αυτή τη χώρα τα λόγια να ακολουθούνται από τα έργα. Βρέχει στη φτωχογειτονιά. Τραγουδάει ένας από τούς συνεπέστατους και γι αυτό γεμίζει ακόμα στάδια. Βασίλης Παπακωντσαντίνου. Τα σχόλια σταματάνε για να ακούσω το μέγιστο. Πολύ ασχοληθήκαμε με διάφορους. Οι συμφορές αμέτρητες. δεν έχει ο κόσμος άλλες, φεύγουν οι μέρες μου βαρεια, σαν της βροχής τις στάλες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μηπως το θεμα ειναι ο παπακωνστσντινου;
    Αλλα αντι αλλων!
    Παντως προτιμαω την εκτελεση με τον μπιθικωτση. Οριτζιναλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι ρε φίλε. Απλά την ώρα που έγραφα το σχόλιο τραγούδησε ο Παπακωνσταντίνου το συγκεκριμένο τραγούδι. Όσο για το Ορίτζιναλ συμφωνώ. Αξεπέραστο.

      Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.