Επιτέλους έγινε η σύσταση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Δήμου Ξηρομέρου.


Μία αδιαμφισβήτητα θετική εξέλιξη για τον Δήμο μας είχαμε σήμερα. Συστήθηκε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείου Δήμου Ξηρομέρου, κάτι πολύ σημαντικό κατά την άποψη μας.
Να θυμίσουμε την εκκρεμή εδώ και πάνω από 2 χρόνια υπόθεση του καθορισμού χερσαίας ζώνης στο Λιμάνι του Μύτικα από το Λιμενικό Ταμείο Αιτ/νίας, που αποτελεί τροχοπέδη σε κάθε προσπάθεια επέμβασης στο λιμάνι του Μύτικα για να μπει μία τάξη στο χάος που επικρατεί τους καλοκαιρινούς μήνες.
Ακολουθεί το δελτίο τύπου του γραφείου του κ. Δημάρχου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. 
«Επιτέλους έγινε η σύσταση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Δήμου Ξηρομέρου».

Πρώτη προτεραιότητα της νέας Δημοτικής Αρχής ήταν η σύσταση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε στους πολίτες του Δήμου Ξηρομέρου ότι το αίτημα της Δημοτικής Αρχής έγινε δεκτό.
Έτσι με το υπ’ αριθ. 8 Προεδρικό Διάταγμα που υπογράφηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το οποίο δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 7, Τεύχος Α 15-01-2015, συστάθηκε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) με την επωνυμία Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ξηρομέρου, με έδρα την Δημοτική Κοινότητα Αστακού Αιτ/νίας.
Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα:
1. Μεταφέρονται οι αρμοδιότητες από το Λιμενικό Ταμείο Αιτ/νίας που αφορούν το Δήμο Ξηρομέρου
2. Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ξηρομέρου, από σήμερα, υπεισέρχεται αυτοδίκαια σε όλα τα κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία, πόρους, δικαιώματα, εν γένει, και υποχρεώσεις του Λιμενικού Ταμείου Νομού Αιτ/νίας.

Γραφείου Δημάρχου


5 σχόλια:

 1. Είναι έργο Σαμαρά. Το 2012 λήφθηκε απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο να γνωμοδοτήσουμε για τη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων που ούτως ή άλλως ήταν στα σχέδια της κυβέρνησης. Απλώς τώρα υπογράφηκε το ΦΕΚ και είναι λογικό αφού υπάρχουν οι γνωστές γραφειοκρατικές διαδικασίες. Αν δούμε και το ΦΕΚ αναφέρει και πολλούς άλλους δήμους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μπράβο δήμαρχε!
  Συγχαρητήρια!!!
  Αμα περιμέναμε απο το σαμαρα...
  Θα ημασταν ακομη στο περίμενε....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. XAXAXA ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ. ΠΟΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ;;; ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αριθμός απόφασης 141/2012. Καληνύχτα Ελλάδα. Τίποτα δικό σας? Εκτός από τις απευθείας αναθέσεις.

  "Ο πενηντάρης"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ''........ότι το αίτημα της Δημοτικής Αρχής έγινε δεκτό''

  Αν στην ανακοίνωση σας εννοείται την νυν δημοτική αρχή είναι ψέμα αυτό που λέτε.
  Αν εννοείται την πρώην είναι η αλήθεια και παράληψη σας, ελπίζω όχι εσκεμμένα, που δεν το βάλατε έτσι όπως ακριβώς είναι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.