Συμπολιτεία Ξηρομεριτών: Παρέμβαση για τον δρόμο Άγιος Δημήτριος - Πλατυγιάλι.


Με αφορμή ένα δελτίο (;) τύπου που κυκλοφόρησε από το Δήμο Ξηρομέρου σχετικά με το δρόμο Πλατυγιαλίου - Ιόνιας οδού, όπου ο Δήμος φέρεται να απειλεί (;) την κατασκευάστρια εταιρεία με ασφαλιστικά μέτρα, καλό θα είναι να ενημερωθούν έγκυρα οι πολίτες του Δήμου.
Το θέμα με το τμήμα του αγωγού ύδρευσης που θα τον κάλυπτε ο νέος δρόμος και των παραδρόμων (η νέα οδός θα είναι υπερυψωμένη τουλάχιστον ένα μέτρο με αποτέλεσμα την αδυναμία πρόσβασης στους χώρους εργασίας των αγροτών και κτηνοτρόφων) είχε συμφωνηθεί να διευθετηθεί σε συνάντηση αρμοδίων της περιφέρειας και του πρώην Γ.Γ. του Υπουργείου Μεταφορών (1.500.000 ευρώ για τον αγωγό και περίπου 500.000 ευρώ για τους παράδρομους).
Μέχρι τότε ο Δήμος Ξηρομέρου είχε μεσάνυχτα. 
Τελείως όψιμο και υποκριτικό λοιπόν το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής. Τώρα που σταμάτησαν προσωρινά τα έργα, απειλεί (;) με ασφαλιστικά μέτρα. Κάποιος όμως πρέπει να τους πει ότι τα ασφαλιστικά μέτρα τα ζητάς πριν γκρεμίσουν το σπίτι σου και όχι αφού το κατεδαφίσουν.
Αντί λοιπόν να προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να οικειοποιηθούν προσπάθειες άλλων καλό θα ήταν να ενδιαφερθούν για την ακεραιότητα των οδηγών και των οχημάτων τους, που καταταλαιπώρουνται  όταν αποφασίσουν να διαβούν ´´τα κακοτράχαλα τα βουνά´´.

Υ.Γ.: Η νέα κυβέρνηση τουλάχιστον στις προγραμματικές δηλώσεις έδειξε μια ευαισθησία σε θέματα περιβάλλοντος και δημόσιας υγείας. Καλούμε λοιπόν το Δήμο να θέσει συνολικά το πρόβλημα της ύδρευσης και άρδευσης της περιοχής σε κεντρικό επίπεδο και μάλιστα σε νέα βάση, διαμορφώνοντας την πρόταση της σε συνεργασία με αρμόδιους επιστημονικούς φορείς.

1 σχόλιο:

  1. Καλό είναι να γίνει μια γενικότερη κουβέντα περιβαλλοντικής διαχείρισης της περιοχής. Ο Διδασκάλου υπέγραψε νύχτα καταραμένη αποφάσεις επέκτασης ιχθυοκαλλιεργειών, ενώ η νέα κυβέρνηση αντιτάσσεται στο θεσμό της "υπερ Περιφέρειας" θέλοντας να δώσει μεγαλύτερη δύναμη στούς αιρετούς. Τελικά θα την "χρεωθεί" την υπογραφή του Διδασκάλου ή θα δούμε εξορθολογισμένες αποφάσεις? Γιατί από την εποχή του Γερουλάνου από νύχτα σε νύχτα πέφτουν οι υπογραφές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.