Σύνθεση και παρουσίαση παρεμβάσεων αναγνωστών μας, σχετικά με το τσουχτερό πρόστιμο του ΙΚΑ προς τον Δήμο Ξηρομέρου.


Επειδή έχουμε γίνει δέκτες πολλών πληροφοριών που δεν έχουμε δημοσιοποιήσει, μέσω e-mails και σχολίων, σχετικά με το τσουχτερό πρόστιμο του ΙΚΑ προς τον Δήμο Ξηρομέρου, διασταυρώνοντας όλες αυτές τις πληροφορίες θέλουμε να συμπληρώσουμε κάποια πράγματα στην συγκεκριμένη υπόθεση προς ενημέρωση των δημοτών και να θέσουμε και κάποια ερωτήματα που ουσιαστικά προκύπτουν από τις πληροφορίες στις οποίες γίναμε δέκτες από τους αναγνώστες μας και τις μεταφέρουμε στον δημόσιο διάλογο.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε στις 19.1 ημέρα Δευτέρα, το θέμα του προστίμου από το ΙΚΑ τέθηκε ερώτημα, σαν προ ημερησίας θέμα, από τον δημοτικό σύμβουλο κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη.
Ο κ. Δήμαρχος παίρνοντας τον λόγο απάντησε ως εξής (το νόημα της απάντησης του και όχι επακριβώς τα λόγια που χρησιμοποίησε): «Τι έπρεπε να κάνουμε; Παραλάβαμε τα χωριά μας με βουνό τα σκουπίδια σε μία τραγική και απαράδεκτη κατάσταση. Τα χωριά μας βρωμούσαν. Προσωπικό δεν έχουμε. Μπορούσαμε να αφήσουμε αυτή την κατάσταση; Κάναμε ότι και οι προηγούμενοι και μάλιστα πήραμε και τους ίδιους εργαζόμενους που έπαιρναν και οι άλλοι. Ξέρω ποιος έκανε την καταγγελία, ξέρω ποιος μας κάρφωσε και για το πρόστιμο θα προσπαθήσουμε να το αποφύγουμε μιας και οι άνθρωποι δήλωσαν ότι δουλεύουν χωρίς αμοιβή. Αυτή είναι η αντιπολίτευση που μας κάνουν».

Τα ερωτήματα που θέτουμε είναι:
 • Κάναμε ότι και οι προηγούμενοι είπε ο Δήμαρχος. Μα όταν ήσασταν αντιπολίτευση και προεκλογικά, αλλά και όταν αναλάβατε, αυτό το κατηγορούσατε και δηλώσατε σε όλους τους τόνους ότι εσείς δεν θα κάνετε το ίδιο. Ισχύει αυτό ή έτσι θα κινηθεί η δημοτική αρχή από εδώ και πέρα;
 • Ξέρω ποιος μας κάρφωσε ανάφερε ο Δήμαρχος. Προεκλογικά ποιος κάρφωνε για το ίδιο θέμα ο κ. Δήμαρχος ξέρει;
 • Το έκανα γιατί έπρεπε να καθαρίσουν τα χωριά μας είπε λόγω του επείγοντος του θέματος. Αναγνώστες μας ρωτάνε αν υπάρχουν άλλοι ανασφάλιστοι εργαζόμενοι που εργάζονται καθημερινά σε γραφεία στο Δημαρχείο; Υπάρχουν; Και αυτοί, αν υπάρχουν, για να καθαρίσουν τα χωριά μας που είναι επείγον εργάζονται ανασφάλιστοι; Από που και πως πληρώνονται, αν πληρώνονται;
 • Για το τσουχτερό πρόστιμο, αν τελικά βεβαιωθεί και έχουμε τελεσιδικία διαταγής πληρωμής, ποιος έχει την ευθύνη μετά την δημόσια παραδοχή του Δημάρχου μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι ναι το κάναμε για να καθαρίσουμε τα χωριά μας από τα σκουπίδια;
Ξέρουμε ότι το πιθανότερο είναι να μην λάβουμε καμία απάντηση, αλλά έχουμε υποχρέωση όλες αυτές τις παρεμβάσεις αναγνωστών μας να τις συνθέσουμε και να τις κοινοποιήσουμε, με κόσμιο τρόπο (δεχτήκαμε πολύ επιθετικά σχόλια και e-mails για το συγκεκριμένο θέμα, με ονόματα και χαρακτηρισμούς που δεν υπήρχε περίπτωση να τα βάλουμε) στο δημόσιο διάλογο.

2 σχόλια:

 1. Γιατί οι πολιτικοί μας ! προβάλλουν τις ανακοινώσεις τους στο διαδίκτυο ;
  Ενώ, σε ερωτήματα και απορίες απλών πολιτών- συνήθως- ΔΕΝ απαντούν
  απο το διαδίκτυο. αλύζιος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δύο μέτρα και δύο σταθμά !
  καλό καρναβάλι και καλή αποκριά !

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.