Ίσως να ζούσε ο άνθρωπος..


Του Βασίλη Πολύζου.

To τραγικό συμβάν που έγινε πριν από λίγες μέρες και στοίχισε την ζωή του 53χρόνου μοτοσικλετιστή από την Πρέβεζα αποκαλύπτει πλήρως το μέγεθος του προβλήματος όσο αναφορά την υγεία στην περιοχή μας. Σε μια στροφή γεμάτη λακκούβες, στην επαρχιακή οδό Μύτικα - Αστακού, λίγο προτού τον "Αγριλιά" ο άνθρωπος έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας και βγήκε έξω από τον δρόμο. Οι υπόλοιποι μοτοσυκλετιστές ειδοποίησαν αμέσως για ασθενοφόρο. Άλλα από που να έρθει ασθενοφόρο;
Το Κέντρο Υγείας Μύτικα που είναι πιο κοντά μας έχει αφήσει χρόνους προ πολλού. Επίσης, το Κέντρο Υγείας Αστακού δεν εφημέρευε εκείνη την ημέρα και όπως είναι γνωστό και αυτό υπολειτουργεί λόγω έλλειψης προσωπικού. Έτσι λοιπόν, μέσω του ΕΚΑΒ, στάλθηκε ασθενοφόρο από το νοσοκομείο Μεσολογγίου που όπως ήταν φυσικό έκανε κοντά στην μια ώρα για να έρθει.
Ο άνθρωπος ζούσε ακόμη και ξεψύχησε κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο. Για σκεφτείτε να λειτουργούσε το Κέντρο Υγείας Μύτικα. Σε πέντε λεπτά το ασθενοφόρο θα ήταν στο τόπο του ατυχήματος..Σε πέντε λεπτά.. Ίσως να ζούσε ο άνθρωπος.. Ίσως.. 
Τόσο καιρό χορτάσαμε από υποσχέσεις και παχιά λόγια. Κάναμε επιτροπές, συλλόγους, στείλαμε επιστολές σε Υπουργούς και αρμοδίους σε όλους τους υπεύθυνους - ανεύθυνους που βρίσκουν πάντα κάποιο τρόπο να βολεύουν τους κολλητούς τους, αλλά ποτέ για να λύνουν τόσο κρίσιμα και σοβαρά ζητήματα.

2 σχόλια:

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.