Παναγιώτης Στάϊκος: Οι κουκουναριές δεν πρέπει να κλαδεύονται.


Του κ. Παναγιώτη Στάϊκου.

Χωρίς κανένα ίχνος αντιπολιτευτικής διάθεσης, γιατί δεν είναι αυτός ο ρόλος μου, ως Πρώην Δημάρχου, αλλά από αγάπη στα πεύκα - κουκουναριές, θέλω να επισημάνω ένα λάθος που έγινε από το συνεργείο, το οποίο κλάδεψε τα δένδρα στην περιοχή του Ανεμόμυλου στον Αστακό. Το συνεργείο από κεκτημένη ταχύτητα προφανώς, ενώ κλάδεψε με πολύ σωστό τρόπο τους φοίνικες, τις μουριές και τα άλλα δένδρα, δυστυχώς κλάδεψε και τις κουκουναριές.
Οι κουκουναριές ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΑΔΕΥΟΝΤΑΙ, γιατί το πεύκο στο σημείο που κλαδεύεται δεν βγάζει νέα κλαδιά, με αποτέλεσμα αφού λείπουν τα κάτω κλωνάρια, με τα οποία αναπτύσσεται κατά πλάτος, το δένδρο να αναπτύσσεται περισσότερο καθ’ ύψος, χάνοντας αφ’ ενός την συμμετρία του και αφετέρου τον ίσκιο του, αφού έτσι περιορίζεται η κατά πλάτος ανάπτυξή του.
Σε αντιδιαστολή με το λάθος κλάδεμα, παραθέτω την φωτογραφία με κουκουναριά από τα πάρκο, η οποία φυτεύτηκε πριν από 10 χρόνια, δεν κλαδεύτηκε ποτέ και έχει την απόλυτα φυσική και τέλια ανάπτυξη.
Με την ελπίδα και την ευχή να μην ξανακλαδευτούν οι κουκουναριές της Βλύχας και του Ανεμόμυλου, αλλά να φυτευτούν και άλλες.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
Αστακός 18/3/2015

Παναγιώτης Στάϊκος


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.