Τι αποφάσισαν οι φορείς για το Πλατυγιάλι – «Το Δημόσιο έχει πλέον λόγο στο λιμάνι».



Σε ένα ενιαίο πλαίσο διεκδίκησης για την αξιοποίηση του λιμανιού και της λιμενικής ζώνης στο Πλατυγιάλι κατέληξαν πολίτες, φορείς και το Σωματείο Εργαζομένων στο Πλατυγιάλι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για σύσκεψη της «Συμπολιτείας Ξηρομεριτών». Το ενιαίο πλαίσιο διεκδίκησης θα θέσουν οι φορείς του Ξηρομέρου στον Υπ. Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Λαφαζάνη και τον Αστακιώτη Υπ. Κοινων. Ασφαλίσεων Δ. Στρατούλη, σε συνάντηση που θα επιδιώξουν να έχουν μαζί τους το επόμενο διάστημα.
Ως γνωστόν το λιμάνι του Πλατυγιαλιού ανήκει στις τράπεζες, όμως μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με χρήματα δανείστηκε το κράτος για λογαριασμό τους, ο έλεγχος των τραπεζών είναι πλέον στα χέρια του Δημοσίου. Έτσι πλέον οι φορείς του Ξηρομέρου θεωρούν ότι υπάρχει περιθώριο παρέμβασης από την πλευρά της κυβέρνησης στο τι μέλλει γενέσθαι με το Πλατυγιάλι. Όπως ανέφερε μιλώντας στο ΑγρίνιοCulture.gr o επικεφαλής της Συμπολιτείας Ξηρομεριτών Ηλ. Γεωργαλής από την σύσκεψη προέκυψαν τρία σημαντικά αιτήματα. Πρώτον να γίνει ο διαχωρισμός της χερσαίας από την λιμενική υποδομή και παράδοση της χερσαίας ζώνης στο ελληνικό δημόσιο. Να ανατραπεί η απόφαση για τους περιβαλλοντικούς όρους τους λιμανιού και της ΝΑΒΙΠΕ και να επιτρέπονται μόνο επενδύσεις χαμηλής όχλησης. Και τέλος να παραμείνει ο διαμετακομιστικός χαρακτήρας του λιμανιού, εντασσόμενο σε έναν περιφερειακό σχεδιασμό στο πλαίσιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης της περιοχής.
Όπως τονίζει ο Ηλίας Γεωργαλής, «το Πλατυγιάλι είναι μια «πληγή» 30 ετών και αν υπάρξει κεντρική βούληση για την αξιποίησή του μπορεί να προσφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη της περιοχής. Σκεφθείτε ότι την εποχή που το λιμάνι λειτούργησε απεργοσπαστικά στην μεγάλη απεργία στον ΟΛΠ πριν μερικά χρόνια, απασχολούνται εδώ 570 άτομα, ενώ τώρα υπάρχουν μόνο 60 περίπου εργαζόμενοι». Και πρόσθεσε «εμείς θέλουμε επενδύσεις στην περιοχή, δεν δεχόμαστε όμως να έρθουν εδώ οι «μαύρες» επενδύσεις που τις αρνούνται σε όλο τον αναπτυγμένο κόσμο. Λέμε «ναι» στις επενδύσεις χαμηλής περιβαλλοντικής όχλησης που θα δώσουν δουλειές και δεν θα αλλοιώσουν το περιβάλλον».

3 σχόλια:

  1. Εξαιρετική πρωτοβουλία !
    απο Αλυζία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οχι στο κράτος και στο δημόσιο των εργατοσυνδικαλιστών. Θέλουμε ανάπτυξη μέσα από ιδιωτικες δράσεις. Βλέπουμε και τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ του Φωτόπουλου, όπως βέπαμε κάποτε και τη ΚΥΔΕΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. άμα θέλεις ιδιωτικές δράσεις και αναπτύξεις , τράβα στο χωράφι σου και το λιμάνι σου - άν έχεις - και φτιάξε εκεί , ότι νομίζεις και ότι θέλεις .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.