Υποβολή αιτήσεων ένταξης επενδυτικών σχεδίων. Σε πρώτο πλάνο και προτεραιότητα οι ιχθυοκαλλιέργειες.


Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου.
Υποβολή αιτήσεων ένταξης επενδυτικών σχεδίων.

Η Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει ότι εκδόθηκαν Υπουργικές Αποφάσεις – Προσκλήσεις για την υποβολή αιτήσεων ένταξης επενδυτικών σχεδίων και καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αίτηση για χρηματοδότηση:
1) ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ 1.1: «ΜΟΝΙΜΗ ΠΑΥΣΗ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ» του ΕΠΑΛ 2007-2013.
Επιλέξιμες Δράσεις: Διάλυση επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών που διαθέτουν στην άδειά τους το αλιευτικό εργαλείο «δίχτυ τράτας βυθού» μηχανότρατα.
Δικαιούχοι των οικονομικών ενισχύσεων του Μέτρου 1.1 είναι τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, πλοιοκτήτες μηχανοτρατών. 

2) ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ 2.1 «ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ» του ΕΠΑΛ 2007-2013.
Χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων, που αφορούν στις Δράσεις,
1: Αύξηση της παραγωγικής ικανότητας λόγω κατασκευής νέων μονάδων. 
2: Μεταβολή της παραγωγής λόγω επέκτασης ή εκσυγχρονισμού υφιστάμενων μονάδων. 
3: Αύξηση της ποσότητας γόνου που παράχθηκε σε Ιχθυογεννητικούς Σταθμούς. 
Δικαιούχοι είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή ενώσεις αυτών, συλλογικοί φορείς ή φορείς Αυτοδιοίκησης και λοιπές Οργανώσεις, και Ανώτατα Εκπαιδευτικά ή Ερευνητικά Ιδρύματα. 

3) ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ 2.3 «ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ» του ΕΠΑΛ 2007-2013.
Αφορά χρηματοδότηση επενδύσεων του τομέα μεταποίησης και εμπορίας προϊόντων αλιείας & υδατοκαλλιέργειας στις δράσεις:
1. Βελτίωση της επιχειρηματικής θέσης των παραγωγικών μονάδων μεταποίησης.
2. Βελτίωση της επιχειρηματικής θέσης των εγκαταστάσεων εμπορίας. 
Δικαιούχοι των οικονομικών ενισχύσεων του Μέτρου 2.3. είναι Ατομικές Επιχειρήσεις και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου που δραστηριοποιούνται στον τομέα της μεταποίησης και εμπορίας αλιευτικών προϊόντων. 

Η Υποβολή των αιτήσεων ενίσχυσης από ενδιαφερόμενους θα γίνεται:
• για το Μέτρο 1.1«ΜΟΝΙΜΗ ΠΑΥΣΗ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ» στις κατά τόπους Υπηρεσίες Αλιείας των Περιφερειακών Ενοτήτων, έως 19-04-2015 για αιτήσεις που είχαν υποβληθεί στο πλαίσιο της προηγούμενης πρόσκλησης του 2010 και δεν εντάχθηκαν λόγω έλλειψης πιστώσεων, και έως 19-05-2015 για νέες αιτήσεις.
• για τα μέτρα 2.1 «Υδατοκαλλιέργεια» και 2.3 «Μεταποίηση και Εμπορία» μέχρι την 29η Μαΐου 2015 στην Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Δράσεων Επιχειρησιακού Προγράμματος ΑΛΙΕΙΑΣ & ΘΑΛΑΣΣΑΣ και αντίγραφο του φακέλου κατατίθεται και στις αρμόδιες Υπηρεσίες Αλιείας των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα Τμήματα Αλιείας των Περιφερειακών ενοτήτων και στην Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Δράσεων του ΕΠΑΛ.

Σχόλιο ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Όπως σας είχαμε ενημερώσει στο πρόσφατο παρελθόν, τα ευρωπαϊκά κονδύλια που είναι διαθέσιμα για τον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών είναι πάρα πολλά και τα επόμενα χρόνια θα δούμε στην περιοχή μας (ζώνη Α3) τον συγκεκριμένο κλάδο να γνωρίζει ραγδαία ανάπτυξη με ότι αυτό συνεπάγεται για το Περιβάλλον και τον τομέα του τουρισμού.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.