Σύνδεσμος Χρυσοβιτσιάνων «ΤΑ ΚΟΡΟΝΤΑ». Απίστευτο! Μας κατήγγειλαν γιατί επισκευάσαμε τα πηγάδια.


Ο Σύλλογός μας πριν λίγες ημέρες επισκεύασε και συντήρησε τα ιστορικά πηγάδια του χωριού μας, που είναι το Πέρα Πηγάδι, το Κάτω Πηγάδι και το Σορόκι. Τα πηγάδια αυτά είχαν γεμίσει από συκιές και φλιγδιές κι ήταν μισογκρεμισμένα με κίνδυνο να πέσουν μέσα άνθρωποι και ζώα.
Για να πετύχει η πλήρης αποκατάστασή τους ανέθεσε την εργασία αυτή σε μάστορα κάτω από τις οδηγίες πολιτικού μηχανικού αλλά και με βάση παλιές φωτογραφίες, που υπήρχαν, με σκοπό να διατηρηθεί η παλιά μορφή και η θύμηση των πηγαδιών.Κι ενώ όλοι σχεδόν οι συγχωριανοί επιδοκίμασαν την ενέργεια του Συλλόγου υπήρξε ένας "άγνωστος" που έσπευσε να καταγγείλει την πράξη στον αρχαιοφύλακα, ως αλλοίωση του πηγαδιού Σορόκι. Όμως, όπως διαπιστώθηκε, καμία αλλοίωση δεν υπήρξε αλλ' ούτε βεβαίως και καμία παράβαση γιατί τα παραπάνω πηγάδια δεν είχαν χαρακτηρισθεί κατά περίπτωση ως παλαιά μνημεία.
Αλήθεια τι έπρεπε να κάνει ο Σύλλογός μας; Να μην ενδιαφερθεί και ν' αφήσει τα πηγάδια να γκρεμισθούν; Ο Σύλλογός μας έχουνε όλα αυτά που έγραψε για τα πηγάδια στα φύλλα 134 και 180 της εφημερίδας μας "Χρυσοβιτσάνικα Νέα" ο συγχωριανός μας συγγραφέας Παναγιώτης Λαζαρόπουλος και τα ίδια ακριβώς που έπραξαν οι Σύλλογοι Σκουρτιανιτών, Μπαμπινιωτών και Αετινών για τα πηγάδια τους.Έπραξε κάτι παρόμοιο με εκείνο που έκανε ο Γιώργος Βασ. Σώλος, όταν πριν από πολλά χρόνια έδωσε 30.000 δρχ. για να καθαρισθεί το Πέρα Πηγάδι από τις συκιές.
Επειδή όμως υπάρχουν ελάχιστοι συγχωριανοί που δεν αποδοκίμασαν ακόμα την επονείδιστη ενέργεια, δηλαδή της ψευδούς καταγγελίας του συλλόγου μας για την αλλοίωση του πηγαδιού, ζητάμε να πάρουν κι αυτοί δημόσια θέση διαφορετικά θα θεωρηθούν "συνένοχοι".

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ «ΤΑ ΚΟΡΟΝΤΑ».

1 σχόλιο:

  1. Αν η επισκευή έγινε με γνώμονα την προσωπική προβολή του συλλόγου τότε πολυ λυπάμαι .διοτι δεν υπήρχε ο λόγος να μπει μεταλλική επιγραφή !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.