Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξηρομέρου για την αντιμετώπιση προβλημάτων της επαρχιακής οδού Πλατυγιαλίου με την Ιονία Οδό.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΨΗΦΙΣΜΑ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ξηρομέρου, με την αριθ. 70/24.04.2015 Απόφαση του εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην επαρχιακή οδό Μεσολογγίου - Αστακού, κατά την εκτέλεση του έργου «Σύνδεση της Ιόνιας Οδού με Αστακό: Τμήμα κόμβος Πλατυγιαλίου  - Ι.Κ. Αγ. Δημητρίου» από την εταιρία «ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΤΕ».
Συγκεκριμένα, η εν λόγω εταιρία κατά την εκτέλεση του παραπάνω έργου, προέβη από το μήνα Σεπτέμβριο του έτους 2014 στην αποξήλωση του ασφάλτινου οδοστρώματος της παραπάνω οδού σε μήκος 3 χιλιομέτρων περίπου, χωρίς μέχρι σήμερα και παρά την πάροδο τόσο μεγάλου χρονικού διαστήματος, να έχει προβεί στην αποκατάστασή του, αλλά και χωρίς να είναι γνωστό, πότε τελικά θα ολοκληρωθούν οι εργασίες επανασφαλτόστρωσής του, με αποτέλεσμα να καθίσταται δυσχερής η κυκλοφορία χιλιάδων αυτοκινήτων που κινούνται καθημερινά προς και από τον Αστακό, είτε λόγω των λασπόνερων σε περίπτωση βροχόπτωσης, είτε λόγω της σκόνης που προκαλείται σε περίπτωση καλοκαιρίας.
Το πρόβλημα δε θα είναι εντονότερο, ενόψει του επερχόμενου καλοκαιριού και της τουριστικής περιόδου, που θα έχει ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των επισκεπτών στους παραθαλάσσιους προορισμούς του Δήμου μας και συνακόλουθα τη μείωση της τουριστικής κίνησης και κάθε παραγωγικής διαδικασίας σ΄ αυτόν.
Καλούμε την παραπάνω ανάδοχο εταιρία κατασκευής του έργου, καθώς και τη Γεν. Γραμματεία Υποδομών - Γεν. Δνση Συγκοινωνιακών Υποδομών, ΕΥΔΕ - Κ.Σ.Σ.Υ, ΤΚΕ Πρέβεζας, του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, επιβλέπουσα υπηρεσία αυτού, να προβούν σε κάθε επιβαλλόμενη ενέργεια για την άμεση ασφαλτόστρωση του παραπάνω τμήματος της παραπάνω επαρχιακής οδού Μεσολογγίου - Αστακού.
Ο Δήμος Ξηρομέρου θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε να διασφαλίσει την υγεία και την ομαλή κυκλοφορία των πολιτών.

ΠΡΟΣ
Α. Τον Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Β. Τους Βουλευτές του Νομού μας.
Γ. τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας.
Δ. Τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ι.Π. Μεσολογγίου.
Ε. Την Γενική Γραμματεία Υποδομών - Γεν. Δνση Συγκοινωνιακών Υποδομών, ΕΥΔΕ - Κ.Σ.Σ.Υ, ΤΚΕ Πρέβεζας, του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.
ΣΤ. Την εταιρία με την επωνυμία «ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΤΕ».

1 σχόλιο:

  1. Ευχαριστώ τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο , που έδρασαν τόσο γρήγορα στην επισήμανσή μου .!!!
    Και παρακαλώ να είναι σε διαρκή εγρήγορση και ετοιμότητα , για να μη μείνει το θέμα στα χαρτιά και να περιοριστεί απλά στην λήψη μιας απόφασης , γιατί το θέμα είναι πού σοβαρό για την περιοχή μας.
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.