Υπόμνημα του Συλλόγου Φίλων Κ.Υ. Μύτικα σχετικά με την καθυστέρηση κατασκευής του νέου κτιρίου, τους γιατρούς που δεν έρχονται και τις φήμες για κατάργηση του Κ.Υ Μύτικα.


ΠΡΟΣ: Αξιότιμο κ. Υπουργό Υγείας
κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
κ. Ερωτόκριτο Γαλούνη
Δήμαρχο Δήμου Ξηρομέρου

ΑΠΟ: Σύλλογο Φίλων Κέντρου Υγείας Μύτικα Δήμου Ξηρομέρου Αιτ/νίας (Λεύκαρος ο Ακαρνάν).
ΘΕΜΑ: «ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Κ.Υ. ΜΥΤΙΚΑ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ».
Ημερομηνία: 30/4/2015

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ.
Στον Μύτικα κατασκευάζεται εδώ και τρία χρόνια τουλάχιστον, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα, το κτίριο που πρόκειται να στεγάσει το Κ.Υ. Μύτικα Αιτ/νίας.
Παρότι υπάρχουν οι αναγκαίες πιστώσεις (απ’ όσο γνωρίζουμε), οι εργασίες δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα το Κ.Υ. Μύτικα να συνεχίζει να στεγάζεται στο παλαιό και από κάθε άποψη ακατάλληλο κτίριο για Κ.Υ., ενώ θα μπορούσε, αν τηρούνταν το χρονοδιάγραμμα κατασκευής, ήδη να διαθέταμε και να λειτουργούσε το νέο Κ.Υ. Μύτικα.
Εμείς οι κάτοικοι δεν γνωρίζουμε ποια η αιτία των μεγάλων αυτών καθυστερήσεων στην κατασκευή του και θα θέλαμε να ενημερωθούμε και ταυτόχρονα να παρακαλέσουμε για τις δικές σας ενέργειες προκειμένου να ολοκληρωθεί πλήρως ένα απαραίτητο έργο για την εύρυθμη λειτουργία του Κ.Υ. Μύτικα, που τόσο πολύ το έχει ανάγκη η περιοχή, κάτι και που εσείς ο ίδιος γνωρίζεται πολύ καλά.
Επίσης αναμένουμε με αγωνία την επάνδρωση του Κ.Υ. Μύτικα με επικουρικούς γιατρούς, όπως διαβεβαιώσατε σε πρόσφατη συνάντηση που είχατε με το Δήμαρχο Ξηρομέρου κ. Ερωτόκριτο Γαλούνη.
Ήδη σήμερα μάθαμε τα ονόματα των αγροτικών ιατρών που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου και δυστυχώς, για άλλη μία φορά, κανένας δεν έρχεται στο Κ.Υ. Μύτικα.

Κύριε Υπουργέ.
Επείγει η επάνδρωση του Κ.Υ. Μύτικα και ακόμα περισσότερο εν όψει της τουριστική περιόδου. Αυτή την στιγμή υπάρχει μόνος ένας γιατρός και μία επισκέπτρια υγείας. Εφημερίες γίνονται μόνο πέντε το μήνα και γενικά το Κ.Υ. Μύτικα υπολειτουργεί.
Επίσης κ. Υπουργέ υπάρχει έντονη ανησυχία των κατοίκων αναφορικά με φήμες που κυκλοφορούν για κλείσιμο του Κ.Υ. Μύτικα και παραμονή στο Δήμο Ξηρομέρου μόνο του Κ.Υ. Αστακού.
Σκέψεις για κατάργηση ή συγχώνευση του Κ.Υ. Μύτικα, δηλώνουμε απερίφραστα ότι ο λαός της περιοχής μας δεν θα επιτρέψει ΠΟΤΕ.
Θα θέλαμε τις δικές σας διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχουν τέτοιες σκέψεις
Θυμίζουμε ότι στον Μύτικα με απόφαση της πολιτείας μας κατασκευάζεται σύγχρονο κτίριο για την στέγαση του Κ.Υ. Μύτικα, το οποίο είναι και στο στάδιο της αποπεράτωσης και σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθεί.
Η τοπική κοινωνία διεκδικεί σύγχρονο Κ.Υ. στο Μύτικα που θα εξυπηρετεί όλη την Δ.Ε. Αλυζίας και τα απομονωμένα νησιά μας Κάλαμο και Καστό Λευκάδας. Δεν ζητάμε χάρη.
Με πραγματικά, αντικειμενικά και προσμετρήσιμα κριτήρια (πληθυσμιακά, χιλιομετρικές αποστάσεις από κεντρικά νοσοκομεία, εξυπηρέτηση απομονωμένων νησιών, σύγχρονο κτίριο) η περιοχή μας επιβάλλεται να έχει Κέντρο Υγείας. 
Πως θα πάει μπροστά ο τόπος μας, πως θα έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη αν εκλείψει από την περιοχή μας το μείζον αγαθό της υγείας;

Κύριε Υπουργέ.
Προσβλέπουμε σε εσάς να πράξετε όλες εκείνες τις ενέργειες, προς κάθε κατεύθυνση, ώστε να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του Κ.Υ. Μύτικα, η οποία έχει πληγεί καίρια τα τελευταία χρόνια των μνημονίων.

Για το Δ.Σ.
Ευστάθιος Τσαμπιέρης, Πρόεδρος.
Αφροδίτη Χάνδρα, Αντιπρόεδρος.
Βασίλειος Σούλας, Γενικός Γραμματέας.
Κωνσταντίνος Τζάλας, Ειδικός Γραμματέας.
Δημήτριος Φάρρος, Ταμίας.

1 σχόλιο:

  1. ΡΕ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ . ΤΟ Κ.Υ ΜΥΤΙΚΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΕ Π.Ι.ΕΓΚΑΙΡΕΣ ΠΗΓΕΣ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.