Ο Βουλευτής Νίκος Μωραΐτης για την καταβολή των δεδουλευμένων στις Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες Αστερίας Α.Ε. (Βίντεο).


Ο Ν. Μωραΐτης ανέδειξε την εργασιακή ζούγκλα που επικρατεί στο χώρο των ιχθυοκαλλιεργειών. Όπως είπε, πρόκειται για έναν κλάδο που έχει τεράστια ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, ενώ οι εργαζόμενοι βρίσκονται στην εξαθλίωση.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει πίσω το νόμο που ισχύει από το 2004 και εξαναγκάζει τους εργαζόμενους στις ιχθυοκαλλιέργειες να ασφαλίζονται στον ΟΓΑ αντί για το ΙΚΑ, αν και εκτελούν βαριά χειρωνακτική εργασία. Πρόκειται για το νόμο 3232/2004 που προβλέπει ότι οι εργαζόμενοι του πρωτογενούς τομέα θα ασφαλίζονται στον ΟΓΑ.
Ο Π. Σκουρλέτης αντί να δεσμευτεί ότι θα καταργήσει αυτόν τον άδικο νόμο, που στερεί δικαιώματα από τους εργαζόμενους και εισφορές από τα Ταμεία, δήλωσε γενικά και αόριστα ότι το θέμα θα εξεταστεί στο πλαίσιο των γενικότερων αλλαγών που θα γίνουν στο Ασφαλιστικό από το φθινόπωρο. 
Μάλιστα εγκάλεσε το ΚΚΕ γιατί τάχα δεν βλέπει ότι οι δανειστές μάχονται «λυσσαλέα» την επαναφορά των συμβάσεων, τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει κάνει πίσω ακόμα και από αυτές τις κουτσουρεμένες προεκλογικές εξαγγελίες της για τον κατώτατο μισθό. Και σαν να μην έφτανε αυτό, επιχείρησε να φέρει τους εργατικούς αγώνες στα μέτρα των διαβουλίων που γίνονται με τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς προς όφελος των συμφερόντων των μονοπωλίων και όχι των λαών. Αναμασώντας την κυβερνητική καραμέλα ότι τάχα το ΚΚΕ τα παραπέμπει όλα στο σοσιαλισμό, βάφτισε «αγώνα» τάχα υπέρ του λαού τη διαπραγμάτευση που κάνει η κυβέρνηση προς όφελος του κεφαλαίου, και έφτασε στο σημείο να καλέσει το ΚΚΕ να διαλέξει μετερίζι σε αυτόν τον «αγώνα», επιχειρώντας να λάβει άλλοθι για τη συντήρηση του αντιλαϊκού οπλοστασίου και τα νέα μέτρα που βρίσκονται στα σκαριά.«Εμείς έχουμε διαλέξει μετερίζι και είμαστε καθαρά στην απέναντι όχθη από τη λυκοσυμμαχία που λέγεται ΕΕ» του απάντησε ο βουλευτής του ΚΚΕ. Επίσης του επισήμανε ότι για να έχουν επιτυχία οι αγώνες, πρέπει να σημαδεύουν τον πραγματικό αντίπαλο που είναι η ΕΕ, τα μονοπώλια και όσοι τους υπηρετούν.
Κατόπιν όλων αυτών ο υπουργός Εργασίας - ακολουθώντας την πεπατημένη προηγούμενων κυβερνήσεων, ιδιαίτερα της σοσιαλδημοκρατίας - ισχυρίστηκε ότι «πολλές φορές το ΚΚΕ δεν σημαδεύει σωστά», επειδή αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ όχι μόνο διατήρησε ανέπαφους όλους τους μνημονιακούς αντεργατικούς νόμους, αλλά ετοιμάζεται να φέρει και νέους.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.