Ο Νέστορας Χαχάμης από την Πάλαιρο κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στην 56η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα στην Ταϊλάνδη.Στην τόπο μας, της οικονομικής κρίσης και των προβλημάτων, οι διακρίσεις που επιτυγχάνει συνεχώς ο Νέστορας Χαχάμης από την Πάλαιρο, ίσως είναι η σοβαρότερη ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.
Η 56η Διεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα πραγματοποιήθηκε στην πόλη Chiang Mai της Ταϊλάνδης από 4 έως 16 Ιουλίου και ο νεαρός Νέστορας Χαχάμης κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο. 
Να τονίσουμε ότι οι Διεθνείς Μαθηματικές Ολυμπιάδες είναι ένας θεσμός υψηλοτάτου επιστημονικού επιπέδου όπου συμμετέχουν τα μεγαλύτερα ταλέντα στο χώρο των μαθηματικών από όλο σχεδόν τον κόσμο και φέτος τα έξοδα της ελληνικής αποστολής καλύφθηκαν με χορηγία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης.
Η ελληνική αποστολή επιστρέφει με τρία μετάλλια από τη 56η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα και ειδικότερα, ο Πέτρος Ντούνης από την Αθήνα πήρε αργυρό μετάλλιο, ο Παναγιώτης Μισιακός από την Αθήνα χάλκινο μετάλλιο, ο Νέστορας Χαχάμης από την Αιτωλοακαρνανία χάλκινο μετάλλιο ενώ εύφημη μνεία πήραν ο Απόστολος Παναγιωτόπουλος από την Θεσσαλονίκη και ο Δημήτρης Μελάς από την Αθήνα.
«Οι μαθητές αυτοί με όπλο τους το μεγάλο ταλέντο τους στα μαθηματικά συνέχισαν τη μεγάλη παράδοση των επιτυχιών των ελληνικών ομάδων στις Διεθνείς Μαθηματικές Ολυμπιάδες. Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) προετοιμάζει και υποστηρίζει τις προσπάθειες αυτών των μαθητών πάντα σε εθελοντική βάση στο πλαίσιο των στόχων της που είναι η αναβάθμιση της Μαθηματικής Παιδείας και εκπαίδευσης στη χώρα μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΜΕ.
Τους μαθητές συνόδεψαν ο αναπληρωτής καθηγητής του ΕΜΠ κ. Ανάργυρος Φελλούρης και ο μαθηματικός κ. Ευάγγελος Ζώτος.

Με πληροφορίες από την Καθημερινή.

2 σχόλια:

  1. Μπράβο στο παλικάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά τα ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ μετάλλια έχουν ΑΠΕΙΡΩΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΑ απο τα κοινά Ολυμπιακά μετάλλια των σωματικών επιδόσεων που άλλωστε στην εποχή μας βασίζονται στη χρήση και την απόκρυψη της ντόπας, ή μάλλον είναι μετάλλια των καλυτέρων βιολογικών εργαστηρίων παραγωγής πανίσχυρων μυικών συστημάτων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.