Το Λιμεναρχείο Λευκάδας ζητά από τον Δήμο Ξηρομέρου να τοποθετήσει φωτοσήμανση στις «κουρούνες».


Στις 4 Μαίου, με σχετικό του άρθρο ο κ. Νίκος Θ. Νταής αναδείκνυε το θέμα της μη φωτοσήμανσης των «κουρούνων» (δείτε εδώ). Μία σειρά από βράχια σε μεγάλο μήκος, ορατά μεν, όταν η θάλασσα είναι ήρεμη, αόρατα όμως και δυσδιάκριτα, όταν ανυψώνονται κύματα και μικρά ακόμη, αλλά και όταν σουρουπώνει και νυχτώνει.
Το Λιμεναρχείο Λευκάδας έκανε αυτοψία στο σημείο και με επίσημο έγγραφο του συστήνει στον Δήμο Ξηρομέρου να πράξει τις προβλεπόμενες ενέργειες και να φωτοσημάνει τις «κουρούνες».
Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο του Λιμεναρχείου Λευκάδας.
Επίσης να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας, για το ακόμα πιο επικίνδυνο σημείο του βουλιαγμένου λιμανιού του Μύτικα, που δεν έχει εδώ και πάρα πολλούς μήνες φωτοσήμανση και πολλάκις έχουμε αναδείξει την σοβαρότητα του θέματος μέσα από το Blog, ότι τις αμέσως επόμενες λίγες ημέρες θα αποκατασταθεί η βλάβη στα φώτα ασφαλείας.

12 σχόλια:

  1. Μια αποροία. Γιατί όλα τα νησιά και οι βραχονήσιδες απο Αστακό μεχρι Μύτικα ανήκουν διοικητικα στην Περιφερεια Ιονιων Νησων, (οι εχιναδες Κεφαλονια και Ιθακη) ο Καλαμος και ο Καστος στην Λευκαδα) και οι κουρουνες αυτες στο Δημο Ξηρομερου. ;;; Μήπως την φωτοσήμανση πρέπει να την κάνει άλλος δήμος η Περιφερεια ;; ΞΕΡΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΑ στο ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ που ανηκουν διοικητικα αυτα τα βραχακια;;; μηπως ξερει να μας απαντήσει το ΜΥΤΙΚΑΣ ΠΡΕΣΣ και ο καταγγέλων;;; αποροίες εκφράζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα για να δημιουργούνται οι χερσαίες εγκαταστάσεις τους στον Τσαπουρνιά και στα παράλια του Δήμου μας. 2.44 είσαι τουλάχιστον κακεντρεχής και με το Μύτικα Πρές και με τον αρθρογράφο. Φαίνεται και από τη λέξη που χρησιμοποιείς, καταγγέλων. Όπερ και σημαίνει ότι είσαι υπέρμαχος του να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα. Και ως αξιολύπητος και αξιοθρήνητος σχολιαστής, κωφεύεις στο βασικό ερώτημα. Ποιός διάολος θα τρέξει όταν συμβεί το ατύχημα? Οι βλάκες και η τεράστια σημασία τους στον κοινωνικό βίο της χώρας που λέει και το βιβλίο. Έτσι για να φαίνονται οι διαφορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε 5.05
      Το γαρ πολύ της θλίψεως………
      Η απάντησή σου δείχνει το επίπεδό σου . Και όλο αυτό σε μια απλή απορία, που πρέπει να πω ότι συμφωνώ και με την επικινδυνότητα του σημείου που πρέπει να φωτοσημανθεί οπωσδήποτε. Σκέψου να γράφαμε με τίποτα άλλο. Θα μας εκτελούσαν όπως οι Ταλιμπάν. Καταπτωσίς και θλίψη ……
      Τίποτα άλλο

      Διαγραφή
    2. Χαχαχαχαχα, είσαι εντελώς άθλιος. Μου αρέσει η απάντησή σου, ακριβώς επειδή δεν έχει καμία σχέση με το ήθος της πρώτης σου "απορίας", χαχαχαχα. Και μου αρέσει το επίπεδό μου ακριβώς γιατί δεν έχει σχέση με το επίπεδο των αποριών σου. Καληνύχτα αιρετό σκουπίδι της κοινωνίας.

      Διαγραφή
    3. Λυπάμαι για τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Λυπάμαι και για τον διαχειριστή της ιστοσελίδας που το επιτρέπει. Πραγματικά τοεπίπεδο εχει πέσει πολύ χαμηλά. Οχι διαλογο ουτε μονόλογο δεν μπορούμε να κάνουμε. Τώρα περι σκουπίδια και αιρετούς μαλλον βλέπεις φαντασματα φίλε μου.

      Διαγραφή
  3. ΝΑΙ στον πολιτικο πολιτισμο !
    ΟΧΙ στον πολιτικο ευτελισμο
    τηλεθεατες
    του Μυτικαpress

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εαν δεν καταφερουμε :
    Να συν-ομιλησουμε , με τον Διπλανο μας !
    Τοτε , πω'ς θα μπορεσουμε :
    Να συν-ομιλησουμε , με τον Εαυτο μας ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαλλον φταιει , το δικο μας - ολων - το Εγω ...
    Κι' οχι η τροι'κα , που ερχεται να δει , το οικονομικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μάλλον φταίει που μιλάμε όταν δεν έχουμε να πούμε κάτι ουσιαστικό. Και η τρόϊκα καλό είναι να εγκατασταθεί μόνιμα. Λέω εγώ τώρα. Μπας και σωθεί αυτό το μπ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φιλε ! 9, 52
    Πανω στο θεμα αυτο , η αποψη μου ειναι , οτι :
    Μπορει να υπαρχουν : συγκλινοντα η' αποκλινοντα και αντιτιθεμενα συμφεροντα ,
    δεν παυει ομως να ειναι - οι εταιροι μας Ευρωπαιοι - οπως κι' εμεις - ανθρωποι !
    Αρα λοιπον , εαν με ενα καλο και αξιοπιστο ανθρωπινο τροπο ! πλησιασει ο ενας ηγετης τον αλλο και ολοι μαζι , μπορει να βρεθουν, κοινες και αμοιβαια επωφελεις λυσεις σε διαφορα θεματα.
    Το ιδιο θα πρεπει να κανουμε κι'εμεις- ολοι μας - εδω η' αλλου , οταν συν-ομιλουμε μεταξυ μας και να προσπαθουμε οσο μπορουμε να βλεπουμε- τον οποιοδηποτε - επωνυμο η' ανωνυμο συν-ομιλητη μας ! οπως ακριβως βλεπουμε, οταν συλλογιζομαστε , τον εαυτο μας !
    καλημερα φιλε !
    Σπυρος Ν. Γιαννελης
    Αρχοντοχωρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η συμπόρευση, η σύγκλιση, η συνομιλία, η συνεργασία, μετά από 56 χρόνια ζωής, νομίζω ότι μπορεί να γίνει μόνο επιλεκτικά αγαπητέ κύριε Γιαννέλη. Ξέρετε παρακολουθώ με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και αγωνία τη μάχη που δίνεται μέσω του διαδικτύου για τούς απολυμένους συντοπίτες από τον παιδικό σταθμό. Ξέρετε ποτέ δεν έχω παρέμβει στα σχόλιά σας και ούτε θα το κάνω μέχρι να τελειώσει αυτή η ιστορία. Ξέρετε γιατί? Δεν θέλω (επειδή είστε αγωνιστής) να απογοητευτείτε από τούς απολυμένους, οι οποίοι σε κάμποσο καιρό (προεκλογικό), πιθανότα θα λάβουν υποσχέσεις από τη νυν δημοτική αρχή και θα πάνε να την ψηφίσουν, ελπίζοντας ότι θα επανέλθουν. Το έχουμε δεί να γίνεται (και στο δήμο μας με μεγάλη επιτυχία) και φοβάμαι πως θα ξαναγίνει. Τέλος πάντων, θεωρώ και πιστεύω πως αυτός ο δήμος έχει έλλειψη ανθρώπων με όραμα για να προχωρήσουν την κοινωνία μπροστά και στο μέλλον. Κριτική χαμηλού επιπέδου για πολύ σημαντικά θέματα και αυτό λόγω αδυναμίας σύλληψης της σημαντικότητας αυτών των θεμάτων. Μερικοί άνθρωποι εντοπίζουν ζητήματα σημαντικά και οι πολλοί προσπαθούν να τα απαξιώσουν. Και κάνουν και κριτική επ' αυτού. Εγώ σας εύχομαι να δικαιωθείτε στον αγώνα που κάνετε και να μην απογοητευθείτε από τούς ανθρώπους. Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη πλέον στούς (πολλούς) ανθρώπους. Όλοι περιορίζονται στη διασφάλιση των μικροσυμφερόντων τους και της επιβίωσής τους. Και επειδή και οι άνθρωποι του δήμου μας (οι πολιτικοί) είναι μικροί και λίγοι ως άνθρωποι, προσπαθούν αυτό να το μεταφέρουν και στην κοινωνία. Και δεν μιλάω για τώρα. Η παράδοση με τα πενηντάρικα και τα κατοστάρικα έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια. Αυτό που άλλαξε τώρα είναι το μπάτζετ. Και επειδή λοιπόν δεν έχω εμπιστοσύνη, γι αυτό μιλάω και για επιλεκτική συν- οτιδήποτε. Και πρέπει επιτέλους να κρίνονται τα λόγια και οι κουβεντες που λέμε με βάση τις αντίστοιχες πράξεις. Υπάρχει έλλειμμα ακολουθίας λόγου και πράξεων. Ποινικοποίηση της δημαγωγίας εδώ και τώρα. Τα σέβη μου κύριε Γιαννέλη και φυσικά περιμένω απάντηση. Είναι τιμή μου να συνομιλώ μαζί σας. Σε αντίθεση με τις ανοησίες του 2.44 .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φιλε ! Συνδημοτη 10, 15 καλημερα !
    Θα σταθω και θα συμφωνησω απολυτα , σε ενα ιδιαιτερα σημαντικο σημειο του παραπανω σχολιασμου σου :
    " Να ασχολουμαστε - ολοι μας και οσο μπορουμε - με σημσντικα-ουσιαστικα θεματα και προφανως , Οχι η' και καθολου, εαν ειναι δυνατον , με επουσιωδη και ασημαντα θεματα "
    Τετοια θεματα σημαντικα - και ολοι μας το γνωριζουμε και συμφωνουμε σε αυτο - ειναι :
    Το παρον θεμα της αναρτησης - που εθεσε και θετει παντα τετοια ουσιας ζητηματα , ο Σεβαστος σε ολου μας , Κυριος Νικος Νταης - θεμα που αφορα την υγεια και την ασφαλεια συμπολιτων μας που κινουνται στο πολυ επικινδυνο σημειο αυτο της θαλασσας.
    Αλλα θεματα σημαντικα και αφορουν ολους μας - αντικειμενικα - ειναι :
    Η σωστη λειτουργια των θεσμων στο Δημο μας !
    Θεματα στοιχειωδους υγειας της κοινωνιας μας - αρα κι' εμας , ολων - π.χ Κεντρο υγειας !
    Θεματα που αφορουν τα παιδια μας , τα δικα μας και των Διπλανων μας !
    π.χ προσχολικη εκπαιδευση , θεμα επικαιρο ! και αλλα θεματα σημαντικα.
    Εαν λοιπον -Φιλε συνδημοτη - κανουμε ολοι μας , ο καθενα μας -ως ατομα ξεχωριστα -την δικη μας στροφη , προς τα σημαντικα και να αφησουμε -εντελως - πισω μας - τα ασημαντα - οπως ειναι οι λεκτικες αντιπαραθεσεις στα blogs και σε αλλους χωρους συζητησης,
    τοτε θα πετυχουμε δυο Μεγαλους Στοχους ! ως ατομα-πολιτες , αρα και ως κοινωνια !
    Ο πρωτος στοχος ειναι , οτι θα λυσουμε πιο συντομα και καλυτερα - αφου θ' ασχολουμαστε ολοι μας - τα ουσιωδη που αναφερθηκαν παραοανω, και ο
    δευτερος Μεγαλος Στοχος - κατα την γνωμη μου - δεν θα μας κοπιασει και τοσο πολυ , γιατι απλουστστα - αυτος ο δευτερος
    στοχος - θα βελτιωνει προς το καλυτερο -τις ανθρωπινες σχεσεις μας -προς το φιλικοτερο ! και αυτο θα συμβαινει , διοτι θα μας ενωνει , το κοινο καλο !
    καλό μεσημερι σε ολους μας !
    Σπ. Γιαννελης



    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.