Εργασίες στο Λύκειο Μύτικα και στο Γυμνάσιο Κανδήλας. Τραγική η κατάσταση με τα ακαθάριστα οικόπεδα στον οικισμό της Παναγούλας στον Μύτικα.


Σε πραγματοποίηση εργασιών στο Λύκειο Μύτικα και στο Γυμνάσιο Κανδήλας προχώρησε τις τελευταίες ημέρες η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ξηρομέρου. Οι εργασίες αφορούσαν αποψίλωση χόρτων στον περιβάλλοντα χώρο των δύο κτιρίων, καθαρισμό εσωτερικών χώρων, επισκευή τουαλετών κ.α.
Επ' ευκαιρία θέλουμε να θίξουμε το μεγάλο πρόβλημα των ακαθάριστων οικοπέδων στον οικισμό της Παναγούλας στον Μύτικα. Πραγματικά πρόκειται για μία τραγική κατάσταση για την οποία έχουμε δεχτεί επανειλημμένα πολλές οχλήσεις από δημότες, οι οποίοι όπως μας ανέφεραν έχουν απευθυνθεί και στον Δήμο.
Πλησίον του Λυκείου και του νέου Κ.Υ. Μύτικα, αλλά και γενικά σε όλη την περιοχή, θα δεις λογκωμένα οικόπεδα. Καλαμιές, βούρλα, χόρτα και βάτα μέχρι το Θεό. Η ευθύνη κατά την προσωπική μας γνώμη είναι πρωτίστως στους ιδιοκτήτες, αλλά κάποια στιγμή θυμόμαστε ο Αντιδήμαρχος κ. Μουρκούσης έβγαλε μία πολύ σωστή ανακοίνωση για το θέμα (δείτε εδώ). Τι έγινε με αυτή την ανακοίνωση; Γιατί δεν εφαρμόζεται; Ήταν για το θεαθήναι;

Τι ισχύει νομικά για τον καθαρισμό οικοπέδων.
Σύμφωνα με την υπ. αρίθμ. 4/2012 (ΦΕΚ 1346/25-4-2012 Τεύχος ΒΑ) Πυροσβεστική Διάταξη, πρέπει οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μ. από τα όριά τους, να προβούν στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνσή τους, την απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών και αντικειμένων, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της.
Βάσει του Ν. 3852/2010 αρθ. 94 παρ. 26, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 0,50 € το τετραγωνικό μέτρο. Επιπλέον βεβαιώνεται σε βάρος των ιδιοκτητών, νομέων και επικαρπωτών που δεν συμμορφώνονται, η δαπάνη καθαρισμού των οικοπέδων τους και υποβάλλεται μήνυση για το αδίκημα του αρ. 433 του Ποινικού Kώδικα.
Σύμφωνα με τα παραπάνω οι ιδιοκτήτες ακινήτων πρέπει να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους για να μην υποστούν τις παραπάνω κυρώσεις για τις οποίες υπεύθυνος να κινήσει τις διαδικασίες είναι ο οικείος Δήμος.

4 σχόλια:

  1. Οπως το είπατε....για το "θεαθηναι"!Κινδυνεύουν σπίτια....απο τα ακαθαριστα οικόπεδα.Να μην συζητήσουμε για την παιδική χαρά στον οικισμό Παναγούλας....σπασμένα παγκάκια...σπασμένοι κάδοι,σπασμενες κούνιες, τα πάντα αφέθηκαν στο έλεος τους Θεού....Δαπανώνται τόσα χρήματα για κάτι καλό και μετά το αφήνουμε να ρημάξει.
    Και αν δεν υπάρχουν χρήματα όπως θα σπέυσουν να μας πουν...ας γίνει μία κίνηση απο την πρόεδρο της ΤΚ Μύτικα να της πούμε τα προβλήματα μας αλλά και να αφυπνίσει να βοηθήσουμε όλοι μας.Δεν είναι και κάτι σπουδαίο να βοηθήσουμε οι κάτοικοι της Παναγούλας να βαφτουν τα παιχνίδια και να γίνουν κάποιες επιδιορθώσεις.Ο σωστός ηγέτης φροντίζει να αφυπνίζει και να συσπειρώνει...αλλά τί λέω...πολύ ψιλα γράμματα.Απλά γι αυτό ποτέ δεν πρόκειται ο Μύτικας να αναπτυχθεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μας έφαγαν τα φίδια και τα χορτάρια.και στον οικισμό της παναγούλας να δείτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα πολιτικα φιδια , ειναι χειροτερα και πιο δηλητηριωδη
    αρα και πιο επικινδυνα.
    αυτα να προσεχεις , περισσοτερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εαν τα φιδια και οι οχιες
    Ηξεραν τι' κακο προκαλουν στον ανθρωπο ! οταν με το τσιμημα
    ριχνουν το δηλητηριο ,
    δεν θα το εκαναν αυτο το κακο.
    Εν αντιθεσει ομως , εμεις οι ανθρωποι ...
    παροτι γνωριζουμε , τι σημαινει τσιμπημα και δηλητηριο
    το ριχνουμε - ετσι απερισκεπτα καποιες φορες - στους συν-ομιλητες μας
    εδω στα blogs και οχι μονο εδω.
    τηλεθεατες
    του Μυτικαpress !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.