Στην σύνταξη μελέτης κτηματογράφησης και πράξης αναλογισμού για διάνοιξη δρόμων σχεδίου πόλεως Μύτικα προχωρά ο Δήμος Ξηρομέρου.


Στην σύνταξη μελέτης κτηματογράφησης και πράξης αναλογισμού για διάνοιξη δρόμων σχεδίου πόλεως Μύτικα προχωρά ο Δήμος Ξηρομέρου (δείτε εδώ). Έγινε η υπογραφή του συμφωνητικού με τον ανάδοχο και εντός 2 μηνών η μελέτη θα πρέπει να παραδοθεί.
Θεωρούμε ότι είναι θετικό βήμα η συγκεκριμένη ενέργεια του Δήμου και θυμίζουμε ότι η δική μας γνώμη για το συγκεκριμένο θέμα έχει διατυπωθεί δημόσια στο παρελθόν. Είναι επιτακτική ανάγκη επιτέλους να εφαρμοστεί το ισχύον σχέδιο πόλης Μύτικα μαζί με τις μετέπειτα αναθεωρήσεις του.
Ο οικισμός του Μύτικα έχει το μεγάλο προνόμιο να διαθέτει σχέδιο πόλης από το 1936, με Πρόεδρο τότε του Μύτικα τον αείμνηστο Αλκιβιάδη Μπουλιέρη. Αυτό που τόσα χρόνια έδειξε να μην διαθέτει ήταν πολιτική βούληση των εκάστοτε αιρετών να το εφαρμόσουν και να δώσουν την δυνατότητα στον Μύτικα να αναπτυχθεί. Το πολιτικό κόστος να εφαρμόσουμε κάτι που είναι για το γενικό καλό, θίγοντας μεμονωμένους συνδημότες μας, που και αυτοί θα ωφεληθούν τελικά σαν υποσύνολο μέσα από το γενικό καλό που θα προκύψει, δεν θέλει δυστυχώς να το πάρει κανένας στις πλάτες του.
Οι διάνοιξη των δρόμων και των κοινόχρηστων χώρων, που είναι καθαρά θέμα της αιρετής τοπικής διοίκησης τόσα χρόνια δεν προχώρησε έτσι όπως θα έπρεπε. Σύνταξη πράξεων αναλογισμού και προσκύρωσης σε συνεργασία με την Πολεοδομία ώστε να διανοιχτούν οι δρόμοι και οι προβλεπόμενοι κοινόχρηστοι χώροι δεν είδαμε ή για να είμαστε ακριβείς, είδαμε σε ελάχιστες περιπτώσεις.
Μέχρι και σε περιπτώσεις, όπου συνδημότες μας οι οποίοι για να λάβουν οικοδομική άδεια και να χτίσουν, παραχώρησαν με συμβολαιογραφική πράξη σε κοινή χρήση μέρος του οικοπέδου τους σε σημείο που διέρχεται δρόμος, ούτε εκεί δεν φροντίσαμε να κάνουμε διάνοιξη.
Ελπίζουμε αυτό να αλλάξει και να δούμε τον Δήμο να κινείται αποφασιστικά πλέον στο συγκεκριμένο χρονίζον ζήτημα.
Επίσης είναι επιτακτική ανάγκη και θα πρέπει να λάβει έγκριση η μελέτη επέκτασης και η πράξη εφαρμογής του σχεδίου πόλης Μύτικα, που συνέταξαν οι μηχανικοί κύριοι Νικάκης, Πουρνάρας και Μανωλόπουλος και δυστυχώς εκκρεμεί από το 1994.
Πραγματικά θα θέλαμε μία ενημέρωση από τον Δήμο που βρίσκεται η συγκεκριμένη πολύ σοβαρή για το μέλλον και την ανάπτυξη του Μύτικα υπόθεση.
Ο Δήμος εδώ έχει την αποκλειστική ευθύνη να παρακολουθεί συνεχώς το θέμα και να ανταποκρίνεται άμεσα σε ότι του ζητείται από το ΥΠΕΚΑ, προχωρώντας γρήγορα και αποφασιστικά. Να φροντίζει να εκπονούνται γρήγορα όλες οι συμπληρωματικές μελέτες που ζητούνται ώστε ο φάκελος να καταστεί πλήρης και επιτέλους να έχουμε αποτέλεσμα.
Αρκετά χρόνια έχουμε στην αναμονή....

3 σχόλια:

  1. Δεν υπαρχει καμια αμφιβιλια
    οτι προκειται για μια καλη ειδηση για το γενικοτερο καλο και ειδικοτερα της τοπικης κοινωνιας και οχι μονο.
    Το καλο να επικροτειται και το μη' καλο να διορθωνεται , εστω και σταδιακα.
    αρκει να διορθωνομαστε προς το καλυτερο, ολοι μας ! μηδενος εξαιρουμενου :
    Φορεις - απλοι πολιτες και πολιτικοι !
    Σπυρος Ν. Γιαννελης
    Αρχοντοχωρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιοι ειναι οι μεμονομενοι συνδημοτες που θιγονται.....ονοματα .......και πως θα ωφεληθουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακούσαμε και κάτι καλό από το Δήμο. Αυτές είναι ενέργειες που θα αναδείξουν το χωριό και θα δώσουν προοπτική. Αν το καταλάβουν καλώς. Θα ακολουθήσουν κι άλλες αναπτυξιακές ενέργειες. Διαφορετικά, θα βαρεθούμε να ακούμε για ...... απευθείας αναθέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.