Όσοι ψηφοφόροι (μας) προσέλθετε.


Τελικά όπως είχαμε προβλέψει οι δεκατρείς εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς θα φύγουν σε είκοσι περίπου μέρες 31/9 - 6/10, χωρίς οι νέοι να έχουν προσληφθεί καθώς ακόμη δεν προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός (από τις δεκατρείς θέσεις που ενέκρινε το πρόγραμμα ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου αποφάσισε να κρατήσει τις έντεκα, ένα μάγειρα και μια βρεφονηπιοκόμο λιγότερους).
Αυτή τη στιγμή οι παιδικοί σταθμοί έχουν πέντε εργαζόμενους μόνιμο προσωπικό, τρεις στον Αστακό και δύο στις Φυτείες και έχει αποφασιστεί να λειτουργήσουν με πέντε άτομα ο παιδικός της Κανδήλας, τέσσερα των Φυτειών και επτά του Αστακού.
Η επιλογή του προέδρου του Νομικού Προσώπου είναι να καλυφθούν τα κενά, μέχρις ότου προσληφθούν οι νέοι συμβασιούχοι, από εργαζόμενους με δίμηνες συμβάσεις. Είναι προφανές ότι η αγωνία τους να εξυπηρετήσουν τους ψηφοφόρους τους είναι τέτοια που δεν λογαριάζουν τίποτε και ούτε συνειδητοποιούν το έγκλημα που επιχειρούν σε βάρος των παιδιών, των οποίων η παρουσία στους παιδικούς αποτελεί την πρώτη απόπειρα κοινωνικοποίησής τους και πόσο μπορεί να τα επηρεάσει μια συμπεριφορά κάποιου εργαζόμενου, για τον οποίο το δίμηνο μπορεί να είναι μια περίοδος δημιουργικής απασχόλησης ή μια περίοδος αγγαρείας.
Είναι σημαντικό τα παιδιά να αισθάνονται ασφάλεια και σιγουριά και αυτό δεν επιτυγχάνεται με τις διαρκείς αλλαγές των εργαζομένων. Είναι άλλο πράγμα να προσλαμβάνεις για δίμηνο μια καθαρίστρια της οποίας η επαφή με τα παιδιά είναι σχεδόν ανύπαρκτη και άλλο να προσλαμβάνεις μια νηπιαγωγό ή μία βρεφονηπιοκόμο ή μία κοινωνική λειτουργό για δυο μήνες και μετά να την αντικαθιστάς με κάποια άλλη στη διάρκεια της χρονιάς, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσεις την εκλογική σου πελατεία.
Αλλά και αυτή την εκλογική τους πελατεία δεν αντιλαμβάνονται ότι την εξοργίζουν με την πολιτική του φύγε εσύ, έλα εσύ και ότι με την αέναη αυτή κυκλική αναπαραγωγή της ανεργίας κανείς δεν είναι ευχαριστημένος.
Αν είχαμε εισακουστεί και ο Δήμος έκανε ανανέωση των συμβάσεων τώρα δεν θα υπήρχε κανένα θέμα. Είναι σίγουρο ότι θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα στους παιδικούς σταθμούς καθώς οι πιέσεις για διορισμό θα είναι μεγάλες, με αποτέλεσμα να καθυστερήσουν οι προσλήψεις των εργαζομένων με δίμηνες συμβάσεις η δε προκήρυξη του διαγωνισμού να μετατεθεί για πολύ αργότερα.
Πρότασή μας είναι η ανανέωση των συμβάσεων που ήδη τρέχουν, μέχρι την πρόσληψη των νέων συμβασιούχων. Έστω και τώρα, την ύστατη ώρα ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους.
Υ.Γ. 1: Για άλλη μια φορά επιβεβαιωνόμαστε καθώς η ανάθεση της συντήρησης των κλιματιστικών των παιδικών σταθμών ύψους 1.700 ευρώ, θα μπορούσε να είχε δοθεί σε εργαζόμενο ο οποίος έχει προσληφθεί στο Δήμο ως ψυκτικός με θητεία πέντε μηνών και τα χρήματα να είχαν διοχετευθεί για την εκτέλεση άλλων εργασιών.
Υ.Γ. 2: Η εκτέλεσή της συντήρησης των καυστήρων απαιτεί συγκεκριμένες προδιαγραφές εκ μέρους του εργολάβου σύμφωνα με την νέα κοινή υπουργική απόφασή (ΚΥΑ) και εκεί θα περιμένουμε να δούμε τα σχετικά έγγραφα με την παραλαβή των εργασιών.
Υ.Γ. 3: Θεωρούμε απαράδεκτο τη στιγμή που ο Δήμος έχει προσλάβει αρκετούς εργαζόμενους γενικών καθηκόντων, να σπαταλά το Νομικό Πρόσωπο χιλιάδες ευρώ (4.900) για τον καθαρισμό των αυλείων χώρων των παιδικών σταθμών.

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΩΝ

6 σχόλια:

  1. Ως μελος της κοινωνιας μας !
    Θεωρω και πιστευω ακραδατα και με πληρη συνειδηση των λεγομενων μου - οπως καθε ανθρωπος εκφραζει την σεβαστη του αποψη - οτι στο συγκεκριμενο θεμα των Δεκατριων συμπολιτων μας- εργαζομενων στους παιδικους σταθμους του δημου μας,
    οτι τοσο ο Δημαρχος οσο και οι συμβουλατορες του , διαλεξαν και επελεξαν Ολοι μαζι , το πιο ολισθηρο και πολιτικα σκοτεινο και σκοταδιστικο μονοπατι , το μονοπατι μιας Ολοφανερης Αδικιας.
    Ισως ποτε και για τιποτα να μην ειναι αργα σε αυτη τη ζωη.
    Υπαρχει δυνατοτητα επιστροφης - εστω και τωρα - απο το αδικο μονοπατι , στο δρομο τον καλο , στον δρομο τον σωστο !
    Ευχαριστω !
    Σπυρος Ν. Γιαννελης
    Αρχοντοχωρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΦΩΤΙΑ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΙΕΚ ΤΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην καταδεχεσαι να ρωτας Θα νικησουμε; Θα νικηθουμε; ΠΟΛΕΜΑ............................................................................................................Μια αστραπη η ζωη μας.Μα προλαβαινουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρουσφετιου αναγνωσμα απο μουχλιασμενους και δοκιμασμενους πολιτικα.
    Γιατι απορειτε; Γιατι διαμαρτυρεστε; Δεν τα ξερατε; Δεν τα περιμενατε;
    Οι παιδικοι σταθμοι θυμα πολιντηκαντηδων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ενωμενοι-αγαπημενοι και ολοι μαζι !
    Δεξιοι - κεντρωοι κι' αριστεροι
    Ν αποτρεψουμε την Αδικια
    Στο Ξηρομερο και Αλυζια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ιδανικο ! μιας πολιτισμενης και δημοκρατικης κοινωνιας ! ειναι :
    η δωρεαν προσχολικη αγωγη και παιδεια ! για ολα τα μικρα παιδια !
    και σε ολες τις κοινοτητες του Ξηρομερου και τα χωρια !
    Σπυρος Ν. Γιαννελης
    Αρχοντοχωρι - Ξηρομερου !
    Αιτωλοακαρνανιας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.