Λιγνός Αθανάσιος: Ενημέρωση από τον Πρόεδρο Τ.Κ. Καραϊσκάκη για την ύδρευση στο χωριό.



Ως Πρόεδρος της Τ.Κ. Καραϊσκάκη έχω υποχρέωση να ενημερώσω τους πολίτες για την κατάσταση που επικρατεί σχετικά με ζήτημα της ύδρευσης στο χωριό. Όταν ανέλαβα χρέη Προέδρου ενημέρωσα τον Αντιδήμαρχο για την ακαταλληλότητα των πηγών ενώ πραγματοποιήσαμε επίσκεψη όπου τα προβλήματα διαπιστώθηκαν από κοντά.
Οι πρώτες φωτογραφίες δείχνουν την πηγή από την οποία τροφοδοτούνται οι δύο βρύσες σε κεντρικά σημεία του χωριού που υποτίθεται ότι το νερό είναι καθαρό εφόσον έρχεται από πηγές του Παλιού Χωριού. Παρόλο που ένα μήνα πριν με δική μου πρωτοβουλία η πηγή καθαρίστηκε από καλάμια, βάτα και περιφράχθηκε όσο ήταν δυνατό, η προσπάθειά μου για την αντικατάσταση του σωλήνα αγνοήθηκε από τις αρμόδιες αρχές. Ο κόσμος του χωριού πίνει νερό από εκεί νομίζοντας ότι έρχεται γάργαρο από τις πηγές ενώ όπως είναι προφανές δεν τηρούνται ούτε οι βασικοί κανόνες υγιεινής και το νερό κάθε άλλο παρά πόσιμο δεν είναι.




Παράλληλα, στο Παλιό Χωριό υπάρχει δεύτερη πηγή η οποία παρόλο που θα μπορούσε να τροφοδοτεί το χωριό παραμένει αναξιοποίητη χωρίς τις απαραίτητες εγκαταστάσεις (όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία). Εφόσον απλά χύνεται στο χώμα χρησιμοποιείται από κτηνοτρόφους που ποτίζουν εκεί τα ζώα τους.


Για να κλείσω το ζήτημα των υδάτων, η πηγή στο Μέγα Πηγάδι που δίνει νερό στο μισό χωριό δεν διαθέτει χλωριωτή ενώ συχνά παρατηρείται άσχημη οσμή.
Γι όλα αυτά τα ζητήματα, εγώ προσωπικά έχω ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές και συγκεκριμένα έχω πραγματοποιήσει επίσκεψη στα σημεία με τον Αντιδήμαρχο από τότε που ανέλαβα καθήκοντα Προέδρου. Τα αιτήματά μου αγνοούνται συστηματικά. Έχω καθήκον να ενημερώσω τους κατοίκους για την ακαταλληλότητα του νερού αφού δεν έχω κάποια άλλη ισχύ στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Λιγνός Αθανάσιος

Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Καραϊσκάκη

ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Στο προεκλογικό της πρόγραμμα (δείτε εδώ) η δημοτική αρχή ήταν πολύ σαφής. Επίσης όλοι θυμόμαστε πόσο σκληρή κριτική (δικαίως) ασκούσε στην προηγούμενη δημοτική αρχή στο θέμα της ύδρευσης. Θυμίζουμε τι επί λέξη έλεγε στο πρόγραμμα της:

ΥΔΡΕΥΣΗ.
Η ύδρευση αποτελεί δικαίωμα του Πολίτη και υποχρέωση του Δήμου. Για το λόγο αυτό από την πρώτη μέρα θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου να εξασφαλίσουμε στους πολίτες πλήρη επάρκεια νερού άριστης ποιότητας.

Σήμερα μετά από ένα χρόνο έχουμε αρκετά προβλήματα στην ύδρευση, παρότι έχουν διατεθεί τεράστια ποσά με απ' ευθείας αναθέσεις στον τομέα της ύδρευσης. Θα τα δείτε άλλωστε σε λίγες ημέρες και εκεί θα δείτε να εμφανίζονται και τα γνωστά υποβρύχια.

1 σχόλιο:

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.