Σφαγεία Αστακού: Ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο, αξίας 2.800.000 € στον Δήμο Ξηρομέρου. Έτοιμο με το κλειδί στο χέρι, που απλά όμως περιμένει κάποιους να το θέσουν σε λειτουργία.


Πραγματικά για το θέμα των σφαγείων του Αστακού, ότι και να αναφέρουμε είναι λίγο για να περιγράψει κανείς αυτό που συμβαίνει. Μιλάμε για μία υπόθεση επιτομή της προχειρότητας, της ανοργανωσιάς, του άρπα κόλα, της έλλειψης ιεράρχησης προτεραιοτήτων και προγραμματισμού και όλα τα κακά της μοίρας μας, που κατατρέχουν τον δύσμοιρο Δήμο Ξηρομέρου.
Πρόκειται για ένα έργο αξίας 2.800.000 €, τελειωμένο με το κλειδί στο χέρι, που παραλήφθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2011 από την προηγούμενη δημοτική αρχή του κ. Πυθαγόρα Σαμαρά και επί τρία χρόνια, παρότι σε κάθε προϋπολογισμό εγγράφονταν κονδύλι 300.000 € για την κατασκευή του βιολογικού των σφαγείων και την σύνδεση του με τον βιολογικό της πόλης του Αστακού, προς το τέλος του έτους, μέσω συνεχών αναμορφώσεων του προϋπολογισμού, αυτό το ποσό είχε αφαιρεθεί και είχε κατευθυνθεί αλλού.
Ήρθαν οι δημοτικές εκλογές του 2014, όπου η παράταξη «Δυνατό Ξηρόμερο - Πρώτα ο πολίτης» του κ. Ερωτόκριτου Γαλούνη άσκησε προεκλογικά στο συγκεκριμένο θέμα πολύ σκληρή κριτική στην προηγούμενη δημοτική αρχή (δικαίως) που δεν κατάφερε να θέσει σε λειτουργία τα σφαγεία Αστακού, υποσχόμενη ότι αυτή σαν νέα δημοτική αρχή θα ολοκληρώσει τα σφαγεία του Αστακού άμεσα. Για του λόγου το αληθές σας παραπέμπουμε στο πρόγραμμα του συνδυασμού «Δυνατό Ξηρόμερο - Πρώτα ο πολίτης» (δείτε εδώ) που επακριβώς αναφέρει:
Πρόγραμμα συνδυασμού «ΔΥΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ - ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ», κ. Ερωτόκριτου Γαλούνη 5.5.2014.
«Άμεση ολοκλήρωση και λειτουργία των σφαγείων του Αστακού.»
Αντ' αυτού ιδού τι έπραξε μέχρι τώρα η νέα δημοτική αρχή στο θέμα των σφαγείων του Αστακού.
  • Στις 14.9.2014 αναμόρφωση του προϋπολογισμού και μεταφορά των 199.300 € (τα υπόλοιπα τα είχε αφαιρέσει η προηγούμενη δημοτική αρχή) που ήταν για τα σφαγεία σε άλλους σκοπούς, με το μεγαλύτερο ποσό, ήτοι 141.700 € να πηγαίνει για την ανέγερση του νέου κλειστού γηπέδου του Αστακού. Δείτε εδώ το σχετικό επίσημο έγγραφο.
Η αλήθεια είναι ότι μάλλον πρέπει να δικαιολογήσουμε την συγκεκριμένη ενέργεια μιας και σαν νέα δημοτική αρχή, που μόλις είχε αναλάβει και με μόλις 3 μήνες να απομένουν μέχρι να λήξει το 2014, ίσως και να μην υπήρχε άλλη επιλογή με αυτό που τελικά έπραξε, μιας και είναι φανερό ότι δεν προλάβαινε εντός του 2014 να δρομολογήσει την ολοκλήρωση των σφαγείων.
Άλλωστε και αυτό ακριβώς αναφέρθηκε σαν επιχείρημα από την δημοτική αρχή, με την υπόσχεση ότι θα μπει στο νέο προϋπολογισμό του 2015 σχετικό κονδύλι για την ολοκλήρωση των σφαγείων, κάτι το οποίο και έγινε. Έτσι στον προϋπολογισμό του 2015 εγγράφηκε για πολλοστή φορά κονδύλι 300.000 € για την ολοκλήρωση των σφαγείων (μάλλον είναι γρουσούζικο το νούμερο).
Μάλιστα ήταν κοινή πεποίθηση ότι αυτή την φορά εντός του 2015 τα σφαγεία θα ολοκληρώνονταν και αυτό το διατυμπάνιζε μάλιστα με κατηγορηματικό τρόπο αυτοπροσώπως ο κ. Δήμαρχος κατηγορώντας μάλιστα και τα κακά τα Blogs που τολμάνε να ασκούν κριτική για τα σφαγεία.
Σε εφ' όλης της ύλης συνέντευξη του στο ενημερωτικό portal My Agrinio στις 24.2.2015 στην δημοσιογράφο κ. Δήμητρα Λαοπόδη, για το θέμα των σφαγείων είπε επί λέξη: «Δέσμευση μας είναι τα Χριστούγεννα ο βιολογικός των σφαγείων να έχει εκτελεστεί.... και θα εκτελεστεί....».
Δείτε παρακάτω το σχετικό απόσπασμα βίντεο από την εν λόγω συνέντευξη, όπου εκφράζεται η βεβαιότητα του κ. Δημάρχου ότι τα Χριστούγεννα θα έχει εκτελεστεί το έργο του βιολογικού των σφαγείων και φυσικά ακολουθεί και ο συνηθισμένος Φιλιππικός και η επίθεση στα κακά τα Blogs που τολμούν να μας ασκούν κριτική και πολλά άλλα τέτοια πολύ ωραία, που μπορείτε να ακούσετε στο βίντεο που ακολουθεί.



Αντ' αυτού τι έπραξε η δημοτική αρχή εντός του 2015, που υποτίθεται διαβεβαίωνε ότι θα έχει εκτελεστεί ο βιολογικός των σφαγείων έως τα Χριστούγεννα;
  • Στις 3.10.2015 αναμόρφωση του προϋπολογισμού και μεταφορά των 150.000 € από τα 300.000 € που ήταν για τα σφαγεία σε άλλους σκοπούς. Δείτε εδώ το σχετικό επίσημο έγγραφο.
  • Στις 2.11.2015 αναμόρφωση του προϋπολογισμού και μεταφορά των 33.391 € από τα 150.000 € που είχαν απομείνει για τα σφαγεία σε άλλους σκοπούς. Δείτε εδώ το σχετικό επίσημο έγγραφο.
Υποψιαζόμαστε ότι και τα υπόλοιπα χρήματα που έχουν απομείνει, με κάποια μελλοντική αναμόρφωση προϋπολογισμού θα έχουν την ίδια τύχη. Οπότε πάμε ξανά - μανά το 2016 για την ολοκλήρωση του βιολογικού των σφαγείων, με εγγραφή του συνηθισμένου ποσού των 300.000 € στον προϋπολογισμό.
Αυτή είναι η κριτική μας με στοιχεία για την πολύπαθη υπόθεση των σφαγείων Αστακού, που μόνο σκοπό έχει επιτέλους να σπρώξουμε και εμείς με τις μικρές μας δυνάμεις προς την κατεύθυνση της ολοκλήρωσης αυτού του μεγάλου αναπτυξιακού έργου. Άλλωστε το είχε υποσχεθεί σαφέστατα στο προεκλογικό της πρόγραμμα η νέα δημοτική αρχή ότι θα το πράξει ΑΜΕΣΑ.
Ήδη η πολύχρονη απραξία από την στιγμή που ολοκληρώθηκε η υποδομή των σφαγείων (5 χρόνια περίπου), έχει ήδη αρχίζει να φθείρει τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό αλλά και τα δομικά του στοιχεία.
Με όλη αυτή την καθυστέρηση των πέντε χρόνων, πιθανόν να έχουμε το τραγελαφικό γεγονός ο Δήμος Ξηρομέρου να έρθει στην δυσάρεστη θέση να διαπιστώσει την αναγκαιότητα επισκευής των καινούργιων σφαγείων!!! Και μη χειρότερα...

11 σχόλια:

  1. μάλλον άλλως πρέπει να μιλάει λιγότερο και να είναι φειδωλός γιατί στο τέλος βγαίνει αναξιόπιστος όπως φαίνεται από τα ντοκουμέντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ολοι φτανε εκτος απο αυτον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι πολιτικοι που αρνουνται επιμονα
    την αυτοκριτικη
    ερχεται μια κυριακατικη βραδια
    εκλογικη
    και τοτε αντιλαμβανονται τι εστι
    λαικη κατακραυγη
    και πεφτουνε οι παραιτησεις τους
    βροχη
    μια κυριακατικη βραδια
    εκλογικη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα σφαγεία δεν έχουν βιολογικό καθαρισμό δικό τους.Επιλέχθηκε να συνδεθούν με τον βιολογικό του Αστακού ο οποίος όμως δεν μπήκε ποτέ σε λειτουργία. Άρα όσο δεν θα λειτουργεί ο βιολογικός άλλο τόσο θα είναι κλειστά και τα σφαγεία.Όσο για τα χρήματα που προβλέπονται κάθε χρόνο στον προυπολογισμο αυτά μπαίνουν ,εν γνώση τους για να τα πάνε αλλού.
    Αλλά ,φίλοι μου αναγνώστες του mytikaspress,έχετε την εντύπωση ότι ενδιαφέρει κάποιον το θέμα; Είδατε κάποιον που ταλαιπωρείτε και ζημιώνετε με τη μη λειτουργία των σφαγείων να διαμαρτύρεται δυνατά και δημόσια;
    ''Η σιωπή της διαμαρτυρίας είναι μια αμαρτία που μας κάνει δειλούς''.
    Παναγιώτης Χολής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παναγιωτη !
    Ποσο κοστιζει για να λειτουργησει ο βιολογικος Αστακου ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με το πρωτο εργο που επρεπε να ασχοληθει ο δημαρχος ηταν αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 7.53. Κοστίζει πολύ και το κόστος θα περάσει στους πελάτες .Όσο περισσότεροι είναι οι πελάτες τόσο λιγότερο θα είναι το κόστος. Άλλα απ΄'οτι γνωρίζω ,αν τεθεί ποτέ σε λειτουργία,δεν θα συνδεθεί όλος ο Αστακός, άρα το κόστος για κάθε νοικοκυριό που θα συνδεθεί θα είναι πολύ μεγάλο και ασύμφορο.Για τον ανωτέρω λόγο και μόνο πιστεύω ότι δεν θα λειτουργήσει ποτέ με τα σημερινά δεδομένα .Άρα δεν θα λειτουργησουν ποτέ και τα σφαγεία. Η συζήτηση για τον βιολογικό και τα σφαγεία θα έπρεπε να είχε γίνει και δεν βλέπω και ποιος μπορεί και θέλει να τη διοργανώσει.Θα ήταν χρήσιμο πάντως να γινότανε για να μάθουμε την ιστορία τους και ποιο το μέλλον τους. Πάντως κάτι δεν προβλέφθηκε σωστά κάτι δεν έγινε σωστά και το αποτέλεσμα το πληρώνει ο Αστακός και οι κάτοικοι του Επιμένω όμως, η κοινωνία γιατί δεν αντιδρά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έχει δίκιο ο κύριος Χολης. Έτσι είναι πρέπει να γίνει ο βιολογικός του Αστακου για να λειτουργήσουν τα σφαγεια. Απλά κάποιοι ασχολούνται με θέματα που δεν τα ξερουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το δημαρχο θα εννοεις που ειπε οτι ο βιολογικος των σφαγειων θα εκτελεστει ως τα Χριστουγεννα

      Διαγραφή
    2. 5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ.

      ΑΣ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ , ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ.

      ΕΠΙΣΗΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΥΡΟ 300ΣΑΡΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΒΑΖΟΥΝ;

      Διαγραφή
  9. Εσείς τους ψηφίσατε μη γκρινιάζετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.