Τι γίνεται με την παράταση των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας στους Δήμους - Νέες διευκρινήσεις από την Ρ. Αντωνοπούλου.



Διευκρινήσεις για τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας δίνει σήμερα με νέο δελτίο Τύπου το Υπουργείο Εργασίας και συγκεκριμένα η αναπληρώτρια υπουργός Ράνια Αντωνοπούλου.
Να θυμίσουμε ότι χθες η αναπληρώτρια Υπουργός, μαζί με τον Υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, συναντήθηκαν με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε - Ο.Τ.Α) όπου οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, λέγοντας ότι ανακυκλώνουν την ανεργία. Αντιτάχθηκαν δε στην πολιτική της απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, επισημαίνοντας ότι τα κενά προσωπικού που υπάρχουν καλύπτονται με εργαζόμενους πεντάμηνων συμβάσεων ή με αναθέσεις έργου στον ιδιωτικό τομέα και ζήτησαν την παράταση του πεντάμηνου προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας στους Δήμους, υποστηρίζοντας ότι μετά τη λήξη του προγράμματος, τον ερχόμενο Δεκέμβριο, πολλές υπηρεσίες θα μείνουν χωρίς προσωπικό καθώς οι εργαζόμενοι της Κοινωφελούς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Μετά τη χθεσινή συνάντηση, λοιπόν, πολλά δημοσιεύματα τόσο στον έντυπο όσο και στον ηλεκτρονικό Τύπο (με εξαίρεση της aftodioikisi.gr) έκαναν λόγο για δέσμευση της Ρ. Αντωνοπούλου για «για τρίμηνη παράταση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας».
Σήμερα, με νέα ανακοίνωσή του, το γραφείο της αναπληρώτριας Υπουργού, τονίζει:
  • Η δέσμευση της Υπουργού αφορά αποκλειστικά τη διερεύνηση της δυνατότητας παράτασης, με βάση τα συμπεράσματα που θα προκύψουν από τη διαβούλευση που θα έχει με την ΚΕΔΕ, την Περιφέρεια Αττικής και τα συναρμόδια Υπουργεία, για την εξεύρεση πόρων.
  • Από κει και πέρα, αναφορικά με τις καταγγελίες των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ότι σε ορισμένους Δήμους, παρά τις σχετικές εγκυκλίους που έχει εκδώσει η Γενική Γραμματεία του Υπουργείου, εξακολουθούν να παρατηρούνται φαινόμενα εκμετάλλευσης των εργαζομένων, η Υπουργός τους ενημέρωσε ότι ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι τροποποιήσεις στο νομικό πλαίσιο που διέπει τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, με τις οποίες αποσαφηνίζονται πλήρως τα εργασιακά δικαιώματα. Η τροποποίηση αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή έως το τέλος του χρόνου.
  • Σε ότι αφορά στο δίκαιο αίτημα των εργαζομένων για προσλήψεις στους Δήμους, διευκρινίζεται ότι, εκτός από τους περιορισμούς που προβλέπονται στο Ενιαίο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, το συγκεκριμένο θέμα δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές της Υπουργού.

3 σχόλια:

  1. Ανακυκλωνεται η ανεργια και χωρις καμια προοπτικη για τον καθε εργαζομενο !
    Νεε και Νεα ! μετα το πενταμηνο , τι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Τι γίνεται με την παράταση των προγραμμάτων Κοινωφ...":

    Εαν το επετρεπε η νομοθεσια !
    Ο δημος Ξηρομερου και ο καθε δημος , θα μπορουσε να ειχε ζητησει 10 πτυχιουχους νοσηλευτες και 6 διπλωματουχους οδηγους και με μια απλη αποσπαση να ενισχυθουν τα δυο κεντρα υγειας του δημου μας !
    Δυστυχως ομως οι πολιτικοι μας ! δεν εχουν η' δεν θελουν να εχουν και τοση επαφη με την πραγματικοτητα.
    Ευχαριστω !
    Σπυρος Ν. Γιαννελης
    Αρχοντοχωρι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φιλε τουλαχιστον για 5 μηνες εχεις δουλεια.Ας ειναι τοσοι λιγοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.