Χωρίς ενδιαφέρον από γιατρούς η προκήρυξη για το Κέντρο Υγείας Μύτικα. Απάντηση του Υπουργείου Υγείας στην ερώτηση του κ. Κώστα Καραγκούνη.



Τι απαντά το Υπουργείο Υγείας για την υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας.
Απάντηση σχετικά με την υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Μύτικα έδωσε το Υπ. Υγείας και ο Υπουργός Ανδρέας Ξανθός στην ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ Κ. Καραγκούνης. Στην απάντηση αναφέρεται πως «Το Κ.Υ Μύτικα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας είναι διθέσιο (2). Στην πρώτη θέση υπηρετεί ιατρός επί θητεία. Η δεύτερη θέση προκηρύσσεται ανελλιπώς από 14/10/2014, χωρίς όμως να εκδηλωθεί ενδιαφέρον από υποψήφιο ιατρό και πρόκειται να συμπεριληφθεί στην προσεχή προκήρυξη της υπηρεσίας».
Επίσης το Υπ. Υγείας συμπληρώνει την απάντησή του υπενθυμίζοντας όσα ισχύουν με βάση το θεσμικό πλαίσιο για την κάλυψη των θέσεων στις άγονες ή προβληματικές περιοχές. «Σύμφωνα με το άρθρο 8 του Ν. 4316/14 (ΦΕΚ 27Ο/Α) οι θέσεις ιατρών υπαίθρου προκηρύσσονται 5 μήνες πριν από τη λήξη της θητείας των ιατρών που υπηρετούν σε αυτές. Μετά τα οριστικά αποτελέσματα της προκήρυξης, για τις θέσεις που δεν καλύπτονται και είναι σε νησιωτικές περιοχές ή άγονες και προβληματικές, σύμφωνα με το ΠΔ 131/1987 (Α” 73), καθώς και τα χαρακτηρισμένα ως άγονα Περιφερειακά Ιατρεία, ανακοινώνεται πρόσκληση ενδιαφέροντος. Αν η θέση που προκηρύσσεται δεν καλυφθεί, μπορεί να παραταθεί η θητεία του ιατρού του υπηρετεί στο Κέντρο Υγείας ή σε Περιφερειακό Ιατρείο ή σε Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο ευθύνης του. Αν δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τον υπηρετούντα ιατρό, μπορεί να παραταθεί η θητεία άλλου ιατρού από άλλο Περιφερειακό Ιατρείο, ευθύνης του ίδιου Κέντρου Υγείας και εφόσον ανήκει στις άγονες ή νησιωτικές περιοχές η θητεία παρατείνεται μέχρι την κάλυψη της θέσης από ιατρό υπηρεσίας υπαίθρου.»

7 σχόλια:

  1. Αυτο δειχνει δεν περιστρεφεται
    το συμπαν γυρω απο τον δημο Ξηρομερου !
    αλλα ο δημος Ξηρομερου γυρω απο το συμπαν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στα άλλα κέντρα υγείας γιατί δεν πάνε γιατροί; Παντού το ίδιο συμβαίνει. Ο λόγος οικονομικός. Τα τελευταία χρόνια ο τομέας της υγείας δέχτηκε μεγάλο πλήγμα. Πως ο άλλος θα πάει αγροτικός με 800 ευρώ;
    Το κυ μύτικα επι συγκυβέρνησης νδ πασοκ δεν απογυμνώθηκε;
    Επί θητείας σαλμά και άδωνι δεν φύγαν τα οχήματα και οι οδηγοί;
    Κοροιδεύουμε τον κόσμο μωρέ; Στους άλλους είμαστε οι ουρά τους και τρέχουμε από πίσω τους σαν σκυλάκια τους όποτε κόβουν προς τα δω και ψάχνουμε να βρούμε τις αιτίες που;
    Για πάρτε κανένα τηλέφωνο σε κανένα άλλο κυ να μάθετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να ερθουν ξενοι Γιατροι ! απο αλλες χωρες !
    Εκτος κι'αν ο Αδωνις και οι οπαδοι του , εχει ξενοφοβια ...
    και θελουμε γιατρεια , απο Ελληνες και μονο για Ελληνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να φυγεις και εσυ να ερθουν ξενοι ασθενεις απο αλλες χωρες να μην εχουν χοληστερινη απο κοψηδια να τρωνε 1 φορα τον μηνα...
      Μας στοιχιζεις πολλα!!

      Διαγραφή
  4. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ. ΠΑΝΤΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ. ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΣΙΕΣ ΨΑΧΝΕΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΣΤΟΝ ΜΥΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΥΝΑ ΣΤΗΝ ΒΟΝΙΤΣΑ;
    ΟΤΑΝ ΞΑΝΑΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΥΖΙΑ ΜΕΡΙΑ , ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΡΕΧΕΤΕ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΣΑΝ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ , ΑΝΟΙΞΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑΤΑΚΙ ΣΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σιγα μην ερθουν ξενοι γιατροι για δυο δεκαρες και χοντρα προβληματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι "δυο δεκάρες"!!! Ρώτα μαζί με τις εφημερίες τι παίρνουν;

      Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.