Ασφαλτοστρώνεται το οδικό έργο Πλατυγιάλι - Άγ. Δημήτριος.Αρκετά προχωρημένο είναι το οδικό έργο Πλατυγιάλι-Άγιος Δημήτριος στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας. Πρόκειται για ένα έργο σύνδεσης της Ιόνιας Οδού με τον Αστακό και πλέον στο τμήμα Πλατυγιάλι-Άγιος Δημήτριος έχουν ξεκινήσει οι ασφαλτοστρώσεις και ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες έχει πέσει η τελική στρώση στο δρόμο. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι το Υπουργείο Υποδομών. Το έργο υπογράφηκε στις 11 Νοεμβρίου 2013 μεταξύ του ΥΠΟΜΕΔΙ και του ανάδοχου που είναι η εταιρεία ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ που κατασκευάζει το έργο με μέση έκπτωση 38,62%.
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 24.500.000 ευρώ (ποσό με ΦΠΑ). Το έργο έχει χρόνο υλοποιησης τους 30 μήνες απο την υπογραφή και αν δεν έχουμε προβλήματα με ενστάσεις, καθυστερήσεις κλπ τότε μέχρι τον Μάιο του 2016 θα δοθεί στην κυκλοφορία. Το έργο τελικά θα κατασκευαστεί με 15.086.122,77 ευρώ ποσό που προκύπτει μετά την έκπτωση του αναδόχου.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ.
Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή τμήματος μήκους έξι χιλιομέτρων (6,2 χλμ) του οδικού άξονα Αστακός – Γέφυρα Γουριάς (από τη διασταύρωση προς το λιμάνι του Πλατυγιαλίου έως τη διασταύρωση προς Αγ. Δημήτριο).Ο οδικός άξονας θα συνδέει τον Αστακό και το λιμάνι Πλατυγιαλίου με την Ιόνια Οδό, διερχόμενος από τη γέφυρα Γουριάς και εν συνεχεία διαμέσου της υφισταμένης σήραγγας του Αγ. Ηλία. Η προβλεπόμενη διατομή της οδού είναι 11.00 μ. και στα πρώτα 3,5 χλμ. η χάραξη ακολουθεί την υφιστάμενη οδό με βελτιώσεις μικρής κλίμακας. Στη συνέχεια ακολουθείται νέα χάραξη προκειμένου η υφιστάμενη οδός να λειτουργεί ως παράπλευρη οδός. Για την εξυπηρέτηση των παροδίων οικισμών και την αποκατάσταση του υφισταμένου οδικού δικτύου προβλέπεται επίσης κατασκευή:
 • τεσσάρων παράπλευρων οδών μήκους 3,5 χλμ περίπου,
 • 2 γεφυρών,
 • και δύο ισόπεδων κόμβων
Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας» και ο διαγωνισμός διεξήχθη από την αρμόδια Ειδική Υπηρεσία Οδικών Σηράγγων και Υπογείων Έργων (ΕΥΔΕ ΟΣΥΕ) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων του υπουργείου.

2 σχόλια:

 1. Επισκευαστε τον δρομο στον Βαρνακα
  και δεν θελουμε τα επιχειρησιακα σας προγραμματα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Στον δρομο του Ιστορικου Βαρνακα τον ανηφορικο !
  ηττηθηκε κατα κρατος , το κρατος το αυτοδιοικητικο
  καλημερα !
  σε ολο το αγωνιζομενο Ξηρομερο ! και τους απλους ανθρωπους !
  της βιοπαλης και της πραγματικης δημοκρατιας !
  Σπυρος Ν. Γιαννελης
  Αρχοντοχωρι-Ξηρομερου !
  Αιτωλοακαρνανιας !

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.