Αστυνομικά Τμήματα «Ώρα μηδέν».


Πηγή: http://sinidisi.gr
Κείμενο - Ρεπορτάζ: Νίκος Αγγελόπουλος.

Την ώρα που η εγκληματικότητα στα ορεινά του νομού Αιτωλοακαρνανίας βρίσκεται σε έξαρση, η τοπική αστυνομία φαίνεται να δέχεται το ένα «χτύπημα» μετά το άλλο, γύρω από τις πληροφορίες για κλείσιμο αστυνομικών τμημάτων της περιοχής. Έτσι λοιπόν τις τελευταίες ώρες έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία, ότι μετά τα Α.Τ του Εμπεσού, του Αγίου Βλασίου, της Κατούνας και της Γαβαλούς, εξετάζεται το ενδεχόμενο λουκέτου ακόμα και στο αστυνομικό τμήμα Αιτωλικού, γεγονός που ανοίγει τον ασκό του Αιόλου στους κόλπους των αστυνομικών υπαλλήλων αλλά κυρίως στους κατοίκους των… «θιγόμενων» περιοχών. Τις πληροφορίες αυτές επιβεβαίωσε πλήρως μιλώντας στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας Δημήτρης Ραυτογιάννης.
«Εμείς σε καμία περίπτωση δεν αποδεχόμαστε το κλείσιμο των συγκεκριμένων τμημάτων. Εξ’ αντιθέτου ζητάμε από την φυσική ηγεσία του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως την ενίσχυση της αστυνόμευσης, καθώς πρόκειται για περιοχές εξαιρετικά μεγάλες σε έκταση. Σε κάποια σημεία για να πάει το περιπολικό μπορεί να χρειαστεί να διανύσει χιλιομετρική απόσταση ακόμη και δύο ωρών! Το θετικό της όλης υπόθεσης είναι ότι έχουμε στο πλευρό μας φορείς και κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι από την πλευρά τους προσπαθούν να αποτρέψουν το κλείσιμο των συγκεκριμένων τμημάτων.
Πράγματι οι πληροφορίες σας ισχύσουν. Τις τελευταίες ώρες ακούμε ότι κάποιοι θέτουν θέμα ακόμα και για το αστυνομικό τμήμα Αιτωλικού. Κρατάμε στάση αναμονής και βρισκόμαστε σε εγρήγορση για κάθε ενδεχόμενο. Θα σας πω κάτι πολύ απλά για να το γνωρίζει και ο κόσμος. Όπου κλείνει ένα αστυνομικό τμήμα, ανοίγει ένα «μαγαζί» κακοποιών. Αρκεί να σκεφτεί ο οποιοσδήποτε, ότι κακοποιά στοιχεία υπάρχουν σήμερα σε συγκεκριμένες περιοχές, ενώ λειτουργούν αστυνομικά τμήματα. Σκεφτείτε τι θα γίνει λοιπόν σε περίπτωση που κλείσει κάποιο ή κάποια Α.Τ».


Κληθείς ο κ. Ραυτογιάννης να σχολιάσει δημοσιογραφικές πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η Πάτρα έχει βάλει το χέρι της… ώστε να κλείσουν αστυνομικά τμήματα στην Αιτωλοακαρνανία και όχι στην Αχαΐα, ο Πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Ακαρνανίας υποστήριξε ότι «δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι ισχύει κάτι τέτοιο. Κατά το παρελθόν για άλλα θέματα, η Αχαΐα έπαιξε «παιχνίδι» εναντίον της περιοχής μας όπως για παράδειγμα με το ζήτημα των Πανεπιστημιακών σχολών. Απεύχομαι να έφτασε η ώρα να «χτυπηθεί» από την απέναντι πλευρά η τοπική αστυνομία».

Μπαράζ συναντήσεων συνδικαλιστών της αστυνομίας με τοπικούς φορείς.
Την ίδια στιγμή οι συνδικαλιστές της τοπικής αστυνομίας έχουν ξεκινήσει σειρά επαφών με εκπροσώπους τοπικών φορέων. Χθες το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας πραγματοποίησε συνάντηση στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αγρινίου με τον Δήμαρχο Γιώργο Παπαναστασίου (ΦΩΤΟ) από τον οποίο και ζήτησε την συμπαράστασή του. Ο κ. Παπαναστασίου ανέφερε στους αστυνομικούς ότι από την πρώτη στιγμή έχει σταθεί στο πλευρό τους υποστηρίζοντας το δίκαιο των αιτημάτων τους, ενώ στο πρόσφατο παρελθόν μέσω επιστολών του στο αρμόδιο Υπουργείο έχει ζητήσει κατηγορηματικά την παραμονή των τμημάτων στην περιοχή αναφέροντας παράλληλα ότι σε περίπτωση κινητοποιήσεων θα είναι μπροστάρης. Εκτός των άλλων, κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκε επί τάπητος και το ζήτημα της παραβατικότητας κυρίως των Ρομά.

Περιπολικά σε ρόλο ΕΚΑΒ!
Στο μεταξύ ο κ. Ραυτογιάννης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του προχώρησε και σε μία αποκάλυψη αναφορικά με το ζήτημα της μεταφοράς των ψυχικά ασθενών. Αν και δεν προβλέπεται από κανένα Προεδρικό Διάταγμα, η διακομιδή ατόμων με ψυχικά και ψυχιατρικά προβλήματα σε ιδρύματα και κλινικές, πραγματοποιείται από την ΕΛ.ΑΣ και όχι από το ΕΚΑΒ, ελλοχεύοντας πληθώρα κινδύνων για την σωματική ακεραιότητα των αστυνομικών αλλά και των ίδιων των ασθενών.
«Το πάρεργο της Ελληνικής Αστυνομίας όσο πάει και διογκώνεται. Είχαμε όλα τα υπόλοιπα, τώρα έχουμε και την διακομιδή των ψυχικά ασθενών σε ιδρύματα. Καταλαβαίνουμε απόλυτα τον πόνο των συγκεκριμένων ατόμων και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτοί και οι οικογένειές τους, ωστόσο μιλάμε για ένα γεγονός που εγκυμονεί πολλούς κινδύνους.
Τι θα γίνει σε περίπτωση που κατά την διάρκεια της διακομιδής, ένα ασθενής υποστεί κρίση; Εμείς δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάτι τέτοιο. Είναι επικίνδυνο πρώτα απ’ όλα για τον άνθρωπο αυτόν και στη συνέχεια και για εμάς.
Το πλήρωμα ενός ασθενοφόρου έχει την γνώση και την εξειδίκευση να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους περιστατικά σε αντίθεση με εμάς. Αυτό το οποίο γίνεται δεν προβλέπεται από κάποιο Προεδρικό Διάταγμα. Απλά εντάσσεται στο καθημερινό μας πάρεργο. Το μόνο πλέον που δεν κάνουμε, είναι να δεχόμαστε και παραγγελίες από τους πολίτες. Δεν πάει άλλο».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.