Εγκατάλειψη και απαξία χρόνων για το πρώην Κοινοτικό Κατάστημα της Τ.Κ. Μύτικα.


Με αφορμή τα 30.000 € που είναι εγγεγραμμένα στο πρόσφατα ψηφισθέν Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ξηρομέρου, για την επισκευή του πρώην Κοινοτικού Καταστήματος της Τ.Κ. Αρχοντοχωρίου, θέτουμε και δημόσια ως θέμα (το κάναμε και στην Επιτροπή Διαβούλευσης) το θέμα της αξιοποίησης του πρώην Κοινοτικού Καταστήματος της Τ.Κ. Μύτικα, το οποίο έχει μείνει χρόνια εγκαταλειμμένο και πλέον έχει αρχίσει να δημιουργεί μία πολύ αντιαισθητική εικόνα μέσα στο οικισμό του Μύτικα.
Θυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο κτίριο με απόφαση της Τ.Κ. Μύτικα και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξηρομέρου (επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής) παραχωρήθηκε δωρεάν για στέγαση του Αστυνομικού Τμήματος Μύτικα. Όμως αυτή η απόφαση πλέον είναι σαν να μην υφίσταται, αφού στο Αστυνομικό Τμήμα Μύτικα έπεσαν οριστικά τίτλοι τέλους και πλέον δεν υπάρχει περίπτωση αυτή η απόφαση να εφαρμοστεί.
Εμείς μεταφέρουμε αυτό που μας λένε και πολλοί Μυτικιώτες, ότι είναι κρίμα αυτό το τόσο γραφικό και όμορφο μικρό κτίσμα, σε αυτή την υπέροχη θέση πάνω στο κύμα να μην έχει αξιοποιηθεί από τον Δήμο. Καλό είναι λοιπόν η δημοτική αρχή, σε συνεννόηση με την Τ.Κ. και τους τοπικούς φορείς να κάνει μία συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα.
Πολλές οι χρήσεις για τις οποίες θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί. Ας σκεφτούμε, ας συζητήσουμε και σίγουρα θα τις βρούμε. Πάντως ένα είναι το σίγουρο. Είναι κρίμα να παραμένει σε αυτή την άθλια σημερινή κατάσταση.

3 σχόλια:

 1. Η ανακαινιση !
  μπορει να ενταχθει στο υπο-αναθεωρηση τεχνικο προγραμμα του δημοτικου λιμενικου ταμειου του δημου !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ποσα τετραγωνικα μετρα ειναι αυτο το κτισμα ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μπορει να γινει βιβλιοθηκη ! τοπικης ιστοριας και λαογραφιας της περιοχης Αλυζιας !

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.