Νέο “κανόνι” στην Αυτοδιοίκηση: Σε πτώχευση και επίσημα ο Δήμος Γόρτυνας – Ποιοι άλλοι βρίσκονται “στο κόκκινο”.O Δήμος Γόρτυνας στην Κρήτη είναι ο δεύτερος ΟΤΑ που τίθεται και επίσημα σε καθεστώς πτώχευσης. Είχε προηγηθεί πριν από πέντε εβδομάδες ο Δήμος Σαλαμίνας και όπως είχε γράψει τότε η aftodioikisi.gr, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ακολουθούσαν δύο Δήμοι: Ο Γόρτυνας και ο Φαιστού.
Η aftodioikisi.gr σας είχε ενημερώσει από τον περασμένο Μάρτιο, για τους συγκεκριμένους δύο Δήμους, ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, Γόρτυνα και Φαιστός μαζί με τον Δήμο Σαλαμίνας, είναι οι τρεις πρώτοι μιας λίστας τουλάχιστον δέκα, για τους οποίους είχε μιλήσει ο τότε Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, επίσης, τον περασμένο Μάρτιο.
Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Γόρτυνας παρουσίαζε αδυναμία σύνταξης ισοσκελισμένου ισολογισμού και τίθεται σε πτώχευση με ΦΕΚ που υπογράφει ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας με βάση το N. 4270/2015.
Ο Καλλικρατικός Δήμος Γόρτυνας βρίσκεται στα νότια του νομού Ηρακλείου, αποτελείται από τις δημοτικές ενότητες Κόφινα, Αγίας Βαρβάρας, Γόρτυνας και Ρούβα και με βάση την απογραφή του 2011 έχει πληθυσμό 19.148 κατοίκους.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η υπαγωγή σε πρόγραμμα εξυγίανσης προβλέπει την υποχρέωση εφαρμογής σειράς παρεμβάσεων, όπως μέτρα είσπραξης των οφειλών προς τους ΟΤΑ, αναστολή προσλήψεων, επιβολή υποχρεωτικών μετατάξεων προσωπικού, αύξηση των ιδίων εσόδων από φόρους, τέλη, δικαιώματα και εισφορές, αύξηση του ανώτατου συντελεστή επιβολής του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας σε ποσοστό μέχρι και 3‰, αύξηση του συντελεστή επιβολής του τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων και παρεπιδημούντων από 0,5% μέχρι και 2% και περιορισμός των δαπανών μόνο σε υποχρεώσεις μισθοδοσίας και λοιπές απολύτως ανελαστικές δαπάνες.
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η aftodioikisi.gr, αποκάλυψε ότι ακόμη 16 Δήμοι βρίσκονται στο «κόκκινο», και δεν παίρνουν ούτε ένα ευρώ από τις οφειλές του κράτους στους ΟΤΑ λόγω υπέρογκων χρεών!

4 σχόλια:

 1. Περιμένεις να πτωχευσει και ο δήμος Ξηρομέρου για να χαρείς; χαχαχα ωραίος είσαι συ χαχαχα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. 7 ,26 χα χα χα , εχεις πτωχευσει πνευματικα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΒΛΑΨΕ ΚΑΝΕΝΑ.
  ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.