Συμπολιτεία Ξηρομεριτών: Ερώτηση για πιθανή απένταξη των έργων «Βελτίωση - εκσυγχρονισμός του αρδευτικού δικτύου του ΤΟΕΒ Φυτειών και Χρυσοβίτσας Δήμου Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας».


ΑΙΤΗΣΗ - ΕΡΩΤΗΣΗ
ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ
ΓΕΩΡΓΑΛΗ ΗΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΖΑΧΡΗΣΤΑ
ΠΡΟΣ
ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
κ. Ε. ΓΑΛΟΥΝΗ

Κύριε Δήμαρχε.
Σύμφωνα με τις από 26/04/2012 αποφάσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αριθμός Πρωτ.: 5652 και 5655, οι οποίες αφορούν αντίστοιχα την ένταξη των Πράξεων «Βελτίωση - εκσυγχρονισμός του αρδευτικού δικτύου του ΤΟΕΒ Φυτειών και Χρυσοβίτσας Δήμου Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας» στον Άξονα Προτεραιότητας 3 και συγκεκριμένα στο Μέτρο 321 του Π.Α.Α. 2007 - 2013, θα έπρεπε σήμερα να έχουν εκτελεστεί τα συγκεκριμένα έργα συνολικού προϋπολογισμού 687.570,00 ευρώ.
Παρ όλα αυτά όμως γνωρίζουμε ότι δεν έχει εκτελεστεί καμία εργασία έως σήμερα με εμφανή τον κίνδυνο να απολεσθούν οι διαθέσιμες πιστώσεις.
Κύριε Δήμαρχε σας γνωρίζουμε ότι τα έργα αυτά είναι υψίστης σημασίας για την οικονομία της περιοχής μας και ίσως η μοναδική αισιόδοξη προοπτική για να επανεκκινηθούν οι Τ.Ο.Ε.Β αναφοράς, οι οποίοι είτε υπολειτουργούν είτε έχουν αδρανοποιηθεί πλήρως.
Ως εκ τούτου γεννώνται ανησυχητικά ερωτήματα τόσο σ' εμάς, αλλά και στους δημότες μας. 

ΕΡΩΤΑΣΘΕ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ.

1. Έχει υπάρξει καμία ενέργεια ώστε να ξεπεραστεί η ημερομηνία λήξης προθεσμίας επιλεξιμότητας δαπανών η οποία σύμφωνα με την απόφαση ένταξης ορίζεται η 31.12.2015;
2. Γιατί ενώ οι αποφάσεις ένταξης των έργων ελήφθησαν αρκετά νωρίς (πριν από 41 μήνες, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων 16 της δικής σας θητείας), δεν υπήρξε η ανάλογη πρόοδος;
3. Σε περίπτωση απώλειας πιστώσεων θα αποδοθούν ευθύνες;
4. Έχετε αναζητήσει εναλλακτική λύση για την ολοκλήρωση των έργων αυτών;

Με την παρούσα θέλουμε να σας δηλώσουμε την ανησυχία μας για την πιθανή απένταξη του Δήμου μας από την κατανομή των πιστώσεων αυτών και αναμένουμε δικές σας ενέργειες. 

Αστακός 12/01/2016

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
«ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΩΝ»

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ξηρομέρου
Γεωργαλής Ηλίας
Παναγιώτης Τζαχρήστας

ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Εάν το έργο πράγματι έχει απενταχθεί όπως πληροφορούμαστε, θα πρόκειται για μία πολύ δυσάρεστη εξέλιξη για αυτό το τόσο ζωτικής σημασίας έργο για την τοπική αγροτική οικονομία του Δήμου μας.
Όλες οι υποσχέσεις για την λειτουργία του ΤΟΕΒ Χρυσοβίτσας που δόθηκαν στην πρόσφατη λαϊκή συνέλευση του Νοεμβρίου στην Χρυσοβίτσα (δείτε εδώ), από τον Δήμαρχο κ. Γαλούνη και τον Αντιδήμαρχο κ. Λαϊνά θα έχουν αποδειχτεί λόγια του αέρος.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.