Η γνωμοδότηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για την μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της Χρυσοβίτσας με καύσιμο βιομάζα.


Σας παρουσιάζουμε την αιτιολόγηση της αρνητικής γνωμοδότησης που έδωσε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξηρομέρου για την μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της Χρυσοβίτσας, με καύσιμο βιομάζα.

Η εισήγηση του κ. Λαϊνά.
Σύμφωνα:
1. Με τις αρνητικές γνωμοδοτήσεις των Τ.Κ. Χρυσοβίτσας, Αγραµπέλων και Προδρόµου.
2. Με την παρουσία αρχαιολογικού χώρου ''ΤΑ ΚΟΡΟΝΤΑ'', κοντά στην τοποθεσία ανέγερσης της μονάδας.
3. Με την μεθόδευση µε την οποία υφαρπάχτηκαν οι άδειες από την Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, από την υπηρεσία Νεοτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων ∆. Ελλάδος και από την ΛΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, µε το πρόσχημα ανέγερσης αγροικιών και όχι μονάδας παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος.
4. Τη ΜΠΕ που θα γίνονται κατά καιρούς μετρήσεις και συνεπώς δεν θα υπάρχει μόνιμα εγκατεστημένο σύστημα ελέγχου (φίλτρο για την παρακράτηση μικροσωματιδίων και ρύπων και αυτόματος αναλυτής ο οποίος θα δείχνει το είδος των ρύπων που εκπέμπονται).
5. Αποτέλεσμα της έλλειψης μονίμου συστήματος ελέγχου θα είναι να παραμένει απροσδιόριστο το επίπεδο των ρύπων που θα εκπέμπονται.
Για τους παραπάνω λόγους ψηφίζω όχι.

Οι εισηγήσεις των κ. Κολοβού και κ. Τριανταφυλλάκη.
Οι κύριοι Κολοβός Χρήστος και Τριανταφυλλάκης Ιωάννης ψηφίζουν όχι δηλώνοντας ότι κανείς δεν είναι αντίθετος στην ανάπτυξη του τόπου µας, σε επενδύσεις, στη μείωση της ανεργίας µε δημιουργία θέσεων εργασίας σε ιδιωτικό ή δηµόσιο τομέα. Μια πράσινη επένδυση μπορεί να επηρεάζει περιβαλλοντικά μια περιοχή και τους κατοίκους της, ενώ σε μια άλλη περιοχή να μην ισχύει αυτό ή να επηρεάζει ελάχιστα και τα θετικά να είναι περισσότερα από τα αρνητικά.
Η πράσινη ενέργεια που έχει ανάγκη ο άνθρωπος για να ζήσει ή να αναπτυχθεί είναι πολύ προτιμότερο από το πετρέλαιο, λιγνίτη, άνθρακα, χημικά κτλ, αρκεί να πληρούνται οι περιβαλλοντικοί κανόνες. Οφείλουμε να σεβόμαστε τη γνώμη και τη θέση της κάθε τοπικής κοινωνίας φορέων και συλλόγων τους οποίους και υπηρετούμε. Εδώ πέραν των άλλων, δεν εγνώσθησαν πραγματικά στοιχεία, σύμφωνα µε τα στοιχεία της μελέτης που αφορούν γνωμοδοτήσεις από αρχαιολογικές υπηρεσίες, ενώ υπάρχουν αρχαία στην περιοχή και τα καυσαέρια που θα παράγονται παρομοιάζουν µε του ντίζελ.
Δείτε εδώ και το επίσημο έγγραφο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.