Εντός έδρας ήττα 0 - 1 για τον Αλυζιακό από τον Αετό. Η γνώμη μας...


Η φωτογραφία προέρχεται από το αθλητικό
site http://www.olatagoal.gr και είναι του κ. Φάνη Ντάικου.


Την ήττα με 0 - 1 γνώρισε ο Α.Ο. Αλυζιακός από τον Αετό Ξηρομέρου μέσα στον Μύτικα στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6.2 στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής. Θα επιλέξουμε να μην κάνουμε καμία αναφορά στην αγωνιστική εικόνα του συγκεκριμένου αγώνα και απλά θα πούμε μερικά πράγματα με το θάρρος της γνώμης μας και εκφράζοντας μόνο τον εαυτό μας και κανέναν άλλον.
Πιστεύουμε ότι το πνεύμα της ενασχόλησης με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι να προσφέρει μία διέξοδο στην νεολαία του τόπου, είναι η χαρά, η ψυχαγωγία, η άθληση, η υγεία, το ομαδικό πνεύμα, ο σεβασμός στον αντίπαλο, το ευ αγωνίζεσθαι, η καλή παρέα και πάνω από όλα το παιχνίδι να μην το ξεχνάμε.
Επίσης δεν παραγνωρίζουμε και δεν ξεχνάμε ότι το να ασχολείται κανείς σήμερα παραγοντικά με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι κάτι πολύ δύσκολο και ψυχθοφόρο. Απαιτεί χρόνο, κόπο, χρήμα και από την τσέπη κάποιες φορές, ψυχολογική πίεση, τρέξιμο κάθε Σαββατοκύριακο σε όλα τα σημεία του νομού, διατάραξη της οικογενειακής ηρεμίας και ισορροπίας, ευθύνη για να μεταφέρεις πιθανόν ανήλικους παίκτες, εντάσεις, άγχη και επικίνδυνες ακόμα καταστάσεις που είναι πιθανόν να έχουν επίπτωση ακόμα και σε αυτή την υγεία αυτών που ασχολούνται και τρέχουν μία ερασιτεχνική ομάδα. Πάρα πολλές δυσκολίες προκύπτουν, που κάποιοι ούτε μπορούν να φανταστούν. Μόνο αυτοί οι άνθρωποι ξέρουν τι λούκι τραβάνε για να βγει αισίως η ποδοσφαιρική χρονιά.
Όλα αυτά τα λέμε γιατί μιλάμε συχνά με ανθρώπους που βρίσκονται στην διοίκηση του Α.Ο. Αλυζιακού και μας εκμυστηρεύονται στα πλαίσια της φιλικής συζήτησης μερικά πράγματα που έχουν ζήσει.
Γι αυτό δεν είναι καθόλου παράξενο που ελάχιστοι πλέον παίρνουν το ρίσκο να ασχοληθούν με την διοίκηση μίας ερασιτεχνικής ομάδας. Μόνο για αυτά που αναφέραμε παραπάνω, αξίζουν τα εύσημα και τουλάχιστον δικαιούνται και πρέπει ένας ελάχιστος σεβασμός σε όσους ασχολούνται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.
Εμείς γυρίζοντας πίσω στο πνεύμα της ενασχόλησης με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, είμαστε της άποψης ότι δεν πρέπει να παρεκκλίνουμε από αυτό και ούτε να μπαίνουμε σε σκέψεις και διαδικασίες εντελώς ξένες με αυτό το πνεύμα, γιατί δεν έχει κανένα νόημα και μόνο προβλήματα αυτό θα φέρει, πρώτα μέσα στην δική μας ομάδα, αλλά και στις σχέσεις μας με γειτονικές ομάδες, που μας ενώνουν κοινωνικοί δεσμοί πολλών χρόνων.
Όταν οι φουρνιές των ντόπιων παικτών μας είναι καλές να πηγαίνουμε ψηλά και να ανεβαίνουμε κατηγορία και όταν οι φουρνιές των παικτών μας δεν είναι τόσο καλές να πηγαίνουμε χαμηλά και να πέφτουμε κατηγορία, χωρίς αυτό να θεωρείτε καταστροφή ή η συντέλεια του κόσμου. 
Μα θα μου πει κάποιος..., «ξέρεις τι κάνουν οι άλλες ομάδες». Η απάντηση μας είναι ας κάνουν ότι θέλουν. Ας υπάρχουν και κάποιοι που να βλέπουν το θέμα ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο λίγο διαφορετικά, ρομαντικά και αγνά και ας τους κολλήσουν και το γνωστό κοσμητικό επίθετο δεν πειράζει. Άμα εσύ τα έχεις καλά με τον εαυτό σου και την συνείδηση σου δεν υπάρχει κανένα θέμα.
Πέντε χρόνια τώρα παρακολουθούμε και προβάλουμε τις δραστηριότητες της ομάδας μας, είμαστε φίλαθλοι της και την παρακολουθούμε από πολύ παλιά και ομολογούμε ότι την αγαπάμε.
Πιστεύουμε λοιπόν ότι στον Αλυζιακό θα πρέπει να γίνει μία επανεξέταση του τι θέλουμε από την ομάδα μας. Να γίνει μία επανεπιβεβαίωση και ένας επανακαθορισμός ότι έχουμε την ομάδα του χωριού μας για να υπηρετούμε το πνεύμα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου κατά γράμμα και αυτό να περάσει και να γίνει κτήμα και πεποίθηση σε όλη την οικογένεια του Συλλόγου.
Πιστεύουμε ότι πρέπει η ομάδα να βγει από αυτή την δύσκολη στιγμή, να συνεχίσει να υπάρχει και να πορεύεται, γιατί επιτελεί σημαντικό έργο στην μικρή μας τοπική κοινωνία. Να πέσουν λοιπόν οι τόνοι και με ψυχραιμία να προχωρήσει η ομάδα παρακάτω, καταγράφοντας στην ιστορία της μαζί με τις τόσες πολλές όμορφες στιγμές που μας έχει χαρίσει και μία δυσάρεστη μελανή στιγμή. Όλες οι ομάδες άλλωστε έχουν καταγράψει στην ιστορία τους και άσχημες στιγμές. Ο Αλυζιακός λοιπόν πρέπει να προχωρήσει μπροστά και είμαστε σίγουροι ότι εκ μέρους της διοίκησης θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να επανέλθει η ηρεμία στον Σύλλογο και η ομάδα θα πάει μπροστά. Παράλληλα θα πρέπει να γίνει και λίγο αυτοκριτική και να παρθούν και κάποιες αποφάσεις δύσκολες.
Επίσης σε αυτή την επώνυμη άποψη που σήμερα καταθέτουμε, για πρώτη φορά θα χρησιμοποιήσουμε για τον εαυτό μας την δυνατότητα που δίνει το Blog στην επώνυμη αρθρογραφία, να μπορεί να ζητήσει κάποιος να υπάρχουν μόνο επώνυμα σχόλια.
Αυτό το κάνουμε γιατί είναι πολύ υποκριτικό να μπορεί κάποιος κρυπτόμενος πίσω από την ανωνυμία να κρίνει, να επικρίνει και να κατακεραυνώνει μία συμπεριφορά, ενώ ο ίδιος στο παρελθόν έχει πράξει κάτι ανάλογο ή έχει συμμετοχή σε κάτι ανάλογο ή έχει συναινέσει σε κάτι ανάλογο. Είναι αυτό που λέμε με απλά λόγια, ίσως κάποιοι να μην δικαιούται να ομιλούν για το συγκεκριμένο.
Επιλεκτική και a la carte ευαισθησία για να χτυπήσουμε την ομάδα που βρίσκεται σε μία δύσκολη θέση, δεν θέλουμε και δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί. Όλα τα ανώνυμα σχόλια λοιπόν θα διαγράφονται και όποιος θέλει να πει κάτι μπορεί να το πει μόνο με το όνομα του και το επώνυμο του.
Ακολουθούν όλα τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής και η βαθμολογία.

2 σχόλια:

  1. Νίκος Λυγκώνης (Καριπής)9 Φεβρουαρίου 2016 - 7:36 μ.μ.

    Kalispera. Kseroume oloi ti egine ston agwna kai gia pion logo egine. Apo tin epomeni agwnistiki tha deite ton ALYZIAKO opws to kserate kai prin!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νίκος Λυγκώνης (Καριπής)9 Φεβρουαρίου 2016 - 7:51 μ.μ.

    Zitame sugnomi apo olo ton kosmo tou mytika kai oxi mono.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.