Όλη η έκθεση της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που συνέταξε υπάλληλος του Δήμου Ξηρομέρου και αφορά την υπόθεση των δημοτικών τελών του τέως Δήμου Αλυζίας.


Το Blog μας φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας την έκθεση της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που συνέταξε υπάλληλος του Δήμου Ξηρομέρου το 2013 και αφορά την υπόθεση των δημοτικών τελών του τέως Δήμου Αλυζίας. Η ΕΔΕ για όσους δεν γνωρίζουν διενεργήθηκε από υπάλληλο του Δήμου Ξηρομέρου, κατόπιν σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Για ευνόητους λόγους έχουμε σβήσει όλα τα ονόματα που αναφέρονται, γιατί στην συγκεκριμένη έκθεση της ΕΔΕ ουσιαστικά υπάρχει μία περιγραφή του προβλήματος στον τέως Δήμο Αλυζίας σχετικά με την είσπραξη των δημοτικών τελών και ισχύει το απαράβατο...... ότι ενόχους χρίζουν ΜΟΝΟ τα Δικαστήρια και κανείς άλλος, και ΚΑΝΕΝΑΣ δεν χρίζεται ένοχος ούτε από μία ΕΔΕ, ούτε από την άσκηση μίας ποινικής δίωξης και ούτε πολύ περισσότερο από συζητήσεις καφενείου.
Αυτό που βγάζει σαν συμπέρασμα ο απλός αναγνώστης διαβάζοντας την έκθεση της ΕΔΕ, είναι αυτό που αναφέρεται και ρητώς μέσα στην έκθεση ότι: «την περίοδο 1999 - 2010 στο τέως Δήμο Αλυζίας, δημιουργήθηκε μία οργανωτική και διοικητική δομή όσον αφορά την Ταμειακή Υπηρεσία μη ελεγχόμενη».
Δείτε εδώ την έκθεση της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

6 σχόλια:

  1. Η συγκεκριμένη ΕΔΕ έγινε πριν 3 χρόνια και πλέον δεν έχει καμιά αξία, αφού και επισημά έχει βγει το πόρισμα των Οικονομικών Επιθεωρητών. Τώρα ποιος είναι ο σκοπός αυτού που την επαναφέρει μόνο ο ίδιος το γνωρίζει. Πάντως κάποιος ευνοείται από όλο αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσο πιο κοντά στο χρόνο που έλαβαν χώρα τα γεγονότα βρίσκεται το πόρισμα, τόσο αυξάνει η αξία του. Και για όσους γνωρίζουν την υπόθεση, το υπόψη πόρισμα δίνει ακριβώς την εικόνα της κατάστασης που επικρατούσε σε αυτό που λέγονταν ότι είναι Δήμος Αλυζίας. Αξίζουν συγχαρητήρια στο συντάκτη της ΕΔΕ για την αντικειμενικότητά του και την αντίσταση που επέδειξε σε εξωθεσμικές παρεμβάσεις που σίγουρα αντιμετώπισε. Γράφω ανώνυμα γιατί αφενός απευθύνομαι σε ανώνυμο, αφετέρου θα σχολιαστώ από ανώνυμους.

      Διαγραφή
  2. Αυτή την έκθεση σήμερα την πήραμε στα χέρια μας (την ζητούσαμε και παλαιότερα, αλλά ήταν επτασφράγιστο μυστικό) και ο σκοπός που την βγάζουμε είναι για να δείξουμε με ποιον μη σύννομο και λάθος τρόπο γινόταν η είσπραξη των δημοτικών τελών από μέρους του Δήμου Αλυζίας. Άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος και το θερμοκήπιο για την υπεξαίρεση που διαπίστωσε το πόρισμα των Οικονομικών Επιθεωρητών με αποτέλεσμα να ασκηθούν ποινικές διώξεις από τον Εισαγγελέα Λευκάδας.
    Πιστεύουμε ότι οφείλει ο κόσμος να μάθει. Κατά τα άλλα αυτή η έκθεση δεν προσωποποιεί ευθύνες, αλλά περιγράφει πολύ καλά πως γινόταν η είσπραξη των δημοτικών τελών, ουσιαστικά με τρόπο μη ελεγχόμενο.
    Τώρα αν εσύ βλέπεις σκοπιμότητα σε αυτό που βάλαμε ή ότι ευνοείται κάποιος, μάλλον μόνο εσύ το βλέπεις και συγνώμη.

    ΦΙΛΙΚΑ

    ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υποπτο ειναι που καποιοι το ειχαν εδω και 3 χρονια και δεν το δημοσιευαν και οχι το μπλοκ εδω που μολις το πηρε το εβαλε.
    Οι μεγαλοι τοπικοι εξυγιαντες να μας πουν γιατι αραχνιζε στα συρταρια τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ενοχους φτιαχνουν μονο τα δικαστηρια
    πολυ σωστο και ας περιμενουμε
    ολοι αθωοι στο νομικο μας συστημα μεχρι αποδειξεως του ναντιον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στον φίλο και καλά ''ανώνυμο'' (δεν βάλαμε το σχόλιο του) έχουμε να του πούμε ότι πάντοτε η άποψη μας ήταν ότι ένοχους φτιάχνουν τα δικαστήρια. Το γράφουμε λοιπόν και το πιστεύουμε ότι ακόμα και η ποινική δίωξη (δεν ανεφερόμαστε μόνο στην γνωστή) δεν σημαίνει ενοχή, εκτός και αν αυτός δεν έχει δει ή ακούσει ποτέ για αθώωση σε δικαστήριο.
    Αυτός γράφει άλλα, και πιστεύει άλλα κρυβόμενος πίσω από ανώνυμα σχόλια περιδιαβαίνοντας τα blogs, που συνοψίζονται στην θεωρία του εξιλαστήριου θύματος που είναι το πιο αδύνατο και πρέπει να το διασύρουμε και να το ταπεινώσουμε, γιατί για τους δυνατούς δεν τολμάμε να πούμε τίποτα μην χαλάσουμε την σχέση μας, να συνεγαλαζόμαστε και εύκολα να τρώμε και κάνα γρουνοκέφαλο.

    ΦΙΛΙΚΑ

    ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.