Η τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου Ξηρομέρου κ. Αποστόλη Βελώνα, σχετικά με την μη υπογραφή εκ μέρους του, εγγράφου της παράταξης του «Το Ξηρόμερο αλλάζει» για νομικές ενέργειες σχετικά με τα δημοτικά τέλη του τέως Δήμου Αλυζίας.


Του κ. Αποστόλη Βελώνα.
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ξηρομέρου.

Επειδή οι Δημότες πρέπει να πάρουν απαντήσεις σχετικά με το έγγραφο το οποίο δεν υπογράψαμε Βελώνας και Ταμπάκης (δείτε εδώ για όσους δεν ξέρουν το θέμα), θέλω να αναφερθώ στους λόγους που δεν το κάναμε. Το αίτημα αυτό από την Μείζονα Αντιπολίτευση ήταν για να πιεστεί ο Δήμαρχος να φέρει το συγκεκριμένο θέμα στην Οικονομική Επιτροπή, που κατά τον Νόμο είναι και η αρμόδια για τις αποφάσεις και τις περαιτέρω νομικές διαδικασίες.
Ίσως να καθυστέρησε και ο Δήμαρχος ή και να βιάστηκε η Αντιπολίτευση για το θέμα. Θεωρούμε όμως ότι ήταν εκ του Νόμου υποχρεωμένος να το θέσει κάποια στιγμή το θέμα στην Οικονομική Επιτροπή, αφού στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατόπιν και αιτήματος του κ. Ηλία Γεωργαλή όπως μάθαμε, διότι πέντε Δημοτικοί Σύμβουλοι από την μείζονα αντιπολίτευση ήμασταν απών, (Κουμανδράκη, Καρφής, Τριανταφυλλάκης, Κολοβός, Βελώνας) καθένας για τους δικούς του λόγους και παρών ήταν μόνο ο Ταμπάκης και ο Ζορμπάς, ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι το συντομότερο δυνατό θα τεθεί το θέμα στην Οικονομική Επιτροπή για περαιτέρω ενέργειες και αφού ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, θέλω να πω σε κάποιους που βιάζονται να βγάζουν συμπεράσματα, η επίσημη τοποθέτηση του κάθε μέλους της Οικονομικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου είναι εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις και όχι τι λέει ο καθένας μας.
Επίσης θέλω να πω σε κάποιους που μας αγαπάνε τόσο πολύ και κρύβονται πίσω από την λέξη ΑΝΩΝΥΜΟΣ, δεν έχουν ονοματεπώνυμο;
Με το τελευταίο και να τελειώσω, να πω σε όλες και όλους ότι η ταμπέλα της κάθε μιας και του καθένα από εμάς είναι στην πλάτη μας και ας μην την βλέπουμε.

ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Ο κ. Βελώνας μας εξέφρασε την επιθυμία να δημοσιεύσουμε μόνο επώνυμα σχόλια στην δική του επώνυμη τοποθέτηση. Αυτή την δυνατότητα σαν Blog την έχουμε ανακοινώσει δημόσια ότι υπάρχει και φυσικά θα την τηρήσουμε και για τον κ. Βελώνα και για οποιονδήποτε το ζητά.

6 σχόλια:

  1. Οι καλυτερες πολιτικες αποφασεις για την κοινωνια μας !
    ειναι οι αποφασεις που λαμβανονται με : υπευθυνοτητα , σοβαροτητα και νηφαλιοτητα ! στοιχεια που οριζουν και προαγουν και τον πολιτισμο μιας κοινωνιας
    και βεβαιως αυτονοητο ειναι , οι αποφασεις των πολιτικων μας , να ειναι σεβαστες , ειτε συμφωνουμε ειτε διαφωνουμε !
    Ευχαριστω !
    Σπυρος Ν. Γιαννελης
    Αρχοντοχωρι


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μιλτιάδης Καραβίας20 Μαρτίου 2016 στις 4:06 μ.μ.

    Χαίρομαι πού ένας δημοτικός σύμβουλος απαιτεί από τους τζάμπα μάγκες της ανωνυμίας να πάρουν την ευθύνη λόγων και έργων .Είμαι απόλυτος επ αυτού δεν καταλαβαίνω να παίρνεις θέση για δημόσια θέματα ανωνύμως απάντηση μπλόκερ εξυπακούεται μόνο επωνύμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δικαιολογιες που δεν πυθουν κανεναν κ.Βελωνα οσα αναφερης στην τοποθετηση σου. Ν. Τζογανης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητε συνδημοτη μας , Κυριε Νικο Τζογανη !
    Θεωρω και οπως ολοι μας ειδαμε και αποδειχθηκε εκ των πραγματων,
    οι δυο συνδημοτες μας δημοτικοι συμβουλοι του δημους μας !
    Κυριοι Βελωνας και Ταμπακης ! ειχαν καλυτερη θεωρηση και εκτιμηση των πραγματων πανω στο σχετικο θεμα.
    Επεδειξαν νηφαλιοτητα υπευθυνοτητα και περισσοτερη πολιτικη ωριμοτητα.
    γι' αυτο λοιπον καμια φορα και οι αποψεις της μειοψηφιας μεσα σε συλλογικοτητες : κομματα και φορεις , μπορει να ειναι και καλυτερη απο την πλειοψηφουσα καθε φορα , αποψη.
    καλημερα !
    Σπυρος Ν. Γιαννελης
    Αρχοντοχωρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ειναι ηλιου φαενωτερο Κ. Γιανελη η στηρηξη σου στα εργα και της ημερες της διακηβερνησης επι των ημερων Προεδρου Γαλουνη καθως κα επι Δημαρχου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητε μας συνδημοτη Κυριε Νικο Τζογανη !
    Το δικαιωμα της γνωμη σου ειναι απολυτα σεβαστο !
    και η ιδια η πραγματικοτητα , τις περισσοτερες ισως φορες , επιβεβαιωνει η' οχι , την γνωμη μας και γενικοτερα τα πιστευω μας !
    καλο μεσημερι !
    Σπυρος Ν. Γιαννελης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.