Αίολος: Η μεγαλύτερη προσφορά στον Αστακό και την περιοχή είναι αυτή.


Του κ. Μιχάλη Σταμουλάκη.

Στον Αστακό εδώ και τρία χρόνια συντελείτε μια κοσμογονία στο χώρο του μπάσκετ. Η είσοδος του Αποστόλη Πανταζή στην αγαπημένη ομάδα της κωμόπολης τον Αίολο έφερε απίστευτα αποτελέσματα.
Εμείς όμως εδώ δεν μιλάμε για την ανδρική ομάδα που σπάει τα κοντέρ καταπίνοντας τις κατηγορίες μία - μία. Θα μιλήσουμε ίσως για την σημαντικότερη προσφορά του Προέδρου του Αιόλου στην ομάδα και την περιοχή. Αυτή δεν είναι άλλη από την οργάνωση των ακαδημιών και του γεγονός ότι τόσα πολλά παιδιά βρήκαν καταφύγιο στον αθλητισμό.
Η εντολή από την αρχή ήταν ξεκάθαρη. Τίτλοι για την πρώτη ομάδα και οργάνωση των ακαδημιών και πολύ όμορφο περιβάλλον για τα παιδιά του Αστακού και των γύρων περιοχών. Τι κάνανε οι άνθρωποι του Αίολου. Πολύ απλά εμπιστεύτηκαν σε έναν πολύ έμπειρο προπονητή την οργάνωση και την λειτουργία του όλο εγχειρήματος. Τον Σάββα Αραμπατζάνη που μέσα σε δυο χρόνια με σκληρή και μεθοδική δουλειά σε αγόρια και κορίτσια έφερε φέτος τον Αίολο:
- Στους '4' του Παιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΒΔΕ.
- Στα ημιτελικά στο Μίνι (2002) αγοριών της ΕΣΚΑΒΔΕ.
- Στα ημιτελικά στο Μίνι (2002) κοριτσιών της ΕΣΚΑΒΔΕ.
- Προκρίσεις στα υπόλοιπα αγωνιστικά τμήματα.
-  Πολλά μικρά παιδιά που ξεκινούν το μπάσκετ από 5 χρονών.
Μιλάμε για μια περιοχή που δεν ξεπερνάει τους 3.000 - 4.000 κατοίκους στην πιο μεγάλη ένωση της Ελλάδας (ΕΣΚΑΒΔΕ) γεωγραφικά.
Όλα αυτά βέβαια μόνο τυχαία δεν είναι. Πέρα από την δουλειά του προπονητή υπάρχουν και μικρές λεπτομέρειες που παίζουν μεγάλη σημασία.
- Το γεγονός της ανακαίνισης (αποδυτήρια, παρκέ κτλ) του κλειστού γυμναστηρίου του σχολείου.
- Η προοπτική ανέγερσης του νέου γηπέδου.
- Η συσπείρωση όλων των κατοίκων γύρω από την ομάδα.
- Η άνοδος της ανδρικής ομάδας και η προβολή του ονόματος του Αίολου.
- Η σοβαρή δουλειά όπως προείπαμε των ανθρώπων της διοίκησης που έχουν επωμιστεί τον τομέα των ακαδημιών.
- Τα σπουδαία ονόματα που ήρθαν για να αγωνιστούν στην πρώτη ομάδα.
- Οι ευκαιρίες που δίνει ο προπονητής της πρώτης ομάδας Μιχάλης Κουταλιανός σε παιδιά των ακαδημιών έχοντας τα στην 12αδα της πρώτης ομάδας.
Ο Αίολος του χρόνου θα βρίσκεται στην Α2 με την ανδρική ομάδα. Από κάτω όμως συντελείτε ένα μικρό θαύμα και οι βάσεις για την βιωσιμότητα της ομάδας έχουν ήδη μπει. Προφανώς κάποια παιδιά θα συνεχίσουν στον Αίολο η αλλού. Κάποια άλλα θα σταματήσουν. Το ταλέντο δεν δίνεται σε όλους το ίδιο. Το γεγονός όμως ότι όλα αυτά τα παιδιά βρίσκονται στο γήπεδο και γενικά στο χώρο του αθλητισμού και όχι κάπου άλλου είναι το μεγαλύτερο παράσημο που μπορούμε εμείς να δώσουμε στον Αποστόλη Πανταζή και τους συνεργάτες του που βρίσκονται στην διοίκηση.

* Φυσικά υπάρχουν και άλλες ομάδες που καλλιεργούν με συστηματικό και μεθοδικό τρόπο τις ακαδημίες τους. Η αναφορά στον Αστακό γίνεται γιατί είναι μοναδικό φαινόμενο στα χρονικά να υπάρχει ένα μέρος με πληθυσμό τόσο μικρό που να βγάζει ταλέντα και ομάδες που να διακρίνονται στα εκάστοτε ηλικιακά πρωταθλήματα.
Πόλεις όπως το Αγρίνιο, τα Γιάννενα η Πρέβεζα με την Νικόπολη, η Άρτα και η Λευκάδα με την τοπική Δόξα (που κατέκτησε το φετινό Παιδικό και Εφηβικό πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΒΔΕ) έχουν την δικιά τους ιστορία. Αλλά δεν έχουν και 3.000 κατοίκους με ότι αυτό συνεπάγεται.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.