Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ξηρομέρου. Απουσιάζει ως θέμα ο ορισμός Δικηγόρου για γνωμοδότηση σχετικά με την υπόθεση των υπεξαιρεθέντων τελών του τέως Δήμου Αλυζίας.


ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Την Τρίτη 31.5 έχει συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ξηρομέρου. Απουσιάζει από τα προς συζήτηση θέματα ο ορισμός Δικηγόρου για παροχή γνωμοδότησης, σχετικά με δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής του Δήμου Ξηρομέρου σε ποινική δίκη και άσκηση τυχόν άλλων ένδικων βοηθημάτων, ύστερα από την άσκηση ποινικής δίωξης από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδος, με φέροντα παθόντα - ζημιωθέντα το Δήμο Ξηρομέρου.
Ο λόγος που απουσιάζει, είναι γιατί ο Δήμος Ξηρομέρου, έχει κάνει ή θα κάνει προσφυγή κατά της ακύρωσης (δείτε εδώ) από την Αποκεντρωμένη, στην Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152 του Ν. 3463/06 (έχει 1 μήνα περιθώριο από την στιγμή της ακύρωσης).
Το συμπέρασμα που μπορεί ο καθένας με κοινό νου να βγάλει πολύ εύκολα, είναι ότι υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση σε ένα απλό κατά τα άλλα θέμα, του ορισμού Δικηγόρου για να γνωμοδοτήσει αν ο Δήμος πρέπει να ορίσει Δικηγόρο για να υπερασπίσει τα συμφέροντα του σε αυτή την υπόθεση.
Προσωπική μας άποψη είναι, ότι αυτή η καθυστέρηση (3,5 μήνες περίπου ως τώρα), είναι εσκεμμένη.... και αυτό είναι προφανέστατο και στον πιο καλόπιστο πλέον.

Αστακός, 27/05/2016
Αριθ. Πρωτ.: 4433
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΠΡΟΣ: Τα Μέλη της Οικονομικής
Επιτροπής Δήμου
(Ως Πίνακα Αποδεκτών)
Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η.

Παρακαλούμε όπως προσέλθετε την τριακοστή πρώτη (31η) του μηνός Μαΐου, του έτους 2016, ημέρα Τρίτη και ώρα 01:00 μ.μ., σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα της έδρας του Δήμου μας, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κάτωθι θέματα ημερησίας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852/2010:
1. Ανάκληση της αρ. 98/2016 απόφασης Οικονομικής Επιτροπής περί «Εκτέλεση του έργου ''Συντήρηση πηγών ύδρευσης Τ.Κ. Καραϊσκάκη''» και λήψη νέας απόφασης.
2. Ανάκληση της αρ. 61/2016 απόφασης Οικονομικής Επιτροπής περί «Έγκριση δαπάνης – διάθεση πίστωσης για ''Συντήρηση αντιπυρικών ζωνών Δ.Ε. Φυτειών''» και λήψη νέας απόφασης.
3. Έγκριση δαπάνης – διάθεση πίστωσης για «Αμοιβή ελέγχου οικονομικών καταστάσεων – ισολογισμού Δήμου έτους 2015».
4. Ψήφιση διαφόρων πιστώσεων Π/Υ έτους 2016.
5. Εισήγηση προς το ΔΣ περί επιβολής Τέλους Χρήσης Αιγιαλού και Παραλίας Δήμου Έτους 2016.
6. Εξέταση αίτησης Γιαννούλη Ιωάννη για διάλυση της αριθ. 6868/17-06-15 ιδιωτικής σύμβασης, σύμφωνα με την αριθ. 44/2016 απόφαση της Ο.Ε.
7. Ανάκληση της αριθ. 303/2015 απόφαση της Ο.Ε και διάλυση της σχετικής σύμβασης (αίτηση Γιαννούλη Ιωάννη).
8. Περί άσκησης ή μη εφέσεως κατά της 146/2015 απόφασης Μονομελούς Πρωτοδικείου Μεσολογγίου (υπόθεση «Λουκόπουλος Κοσμάς & ΣΙΑ ΟΕ»).
9. Ορισμός Δικηγόρου για την άσκηση ένδικου βοηθήματος για την αντίκρουση της από 7-6-2015 με αρ. κατ. 173/2015 αγωγής του Γεωργίου Ματσέλη, στρεφόμενη κατά του Νικολάου Τζογάνη και του Δήμου Ξηρομέρου.
10. Ορισμός δικαστικού επιμελητή για επίδοση νομικών εγγράφων (υπόθεση Λυγκώνη Παρασκευά).
11. Ορισμός δικηγόρου για γνωμοδότηση επί αιτήσεως πρώην Αντιδημάρχου Δήμου Ξηρομέρου.
12. Περί άσκησης ή μη ένδικων μέσων κατά των υπ' αριθ. 15 έως και 22 (8 Αποφάσεις) Αποφάσεων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Μεσολογγίου που αφορούν υπόθεση του Δήμου με την εταιρεία «ΑΣΤΑΚΟΣ ΤΕΡΜΙΝΑΛ Α.Ε.».

Ο Πρόεδρος της Ο.Ε.

Ερωτόκριτος Γαλούνης
(Δήμαρχος)
ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ.

A. TΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
α) ΕΚ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ
1. Κων/νος Λαϊνάς
2. Κων/νος Κυριάκος
3. Παναγιώτης Γαζέτας
4. Θωμάς Ρετούλης

β) ΕΚ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ
1. Κων/να Κουμανδράκη - Σαμαρά
2. Απόστολος Βελόνας

Β. ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ.
α) ΕΚ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ
1. Ηλίας Κακούρης
2. Βασίλειος Τσάρκος
3. Απόστολος Σόμπολος

β) ΕΚ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ
1. Θωμάς Καρφής
2. Χρήστος Κολοβός

9 σχόλια:

 1. ΟΙ ΑΛΛΟΙ , ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εαν θελουμε να φτασουμε καλυτερα στον προορισμο μας !
  να βαδιζουμε κανονικα
  ουτε γρηγορα , αλλα ουτε και αργα
  δηλαδη , κανονικα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. και με το φτωχο σου το μυαλο τι απο τα τρια συμβαινει στην συγκεκριμενη περιπτωση που εξεταζουμε??????
   παμε γρηγορα κανονικα η αργα?????
   αμα δυσκολευεσαι να παρεις θεση μην απαντας. μην σε παρω στο λαιμο μου

   Διαγραφή
 3. 11 , 22
  Αφου λες , οτι δεν θελεις να φερνεις τους αλλους σε δυσκολη θεση
  τοτε γιατι ρωτας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Το αμα ειναι υποθετικος συνδεσμος.
  Δεν απαντησες αρα δυσκολευεσαι.
  Σε καταλαβαινω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. 4 : 58
   Δεν νομιζω να ειναι και τοσο μεμπτο και για κανεναν μας , το να δυσκολευομαστε να απαντησουμε και οταν τυχαινει να συζηταμε εδω στα Βlogs.
   αλλα αφου επιμενεις θα πω οτι , οι πολιτικοι μας κρινονται για ολες τις αποφασεις τους και για καθεμια ξεχωριστα αποφαση που λαμβανουν και φυσικα κρινονται και για την ορθοτητα , την νομιμοτητα και γενικα την ποιοτητα των πολιτικων τους αποφασεων.
   καλο απογευμα !

   Διαγραφή
 5. φιλε μου γνωριζω οτι οι πολιτικοι κρινονται και εγω ποια ειναι η δικη σου κριση σε ρωτησα. πανε αργα κανονικα η γρηγορα σε αυτη την υποθεση?
  εσυ βεβαια πεταξες την μπαλα στην εξεδρα για να αποφυγεις να απαντησεις. δισταζεις ακομα και ανωνυμα να πεις αυτο που κατα το κοινως λεγομενο ειναι χωριο που φαινεται κολαουζο δεν θελει.
  καλο βραδυ λοιπον και κρατα την κριση σου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. 10 : 56
  Ειτε γραφουμε ανωνυμα σχολια , ειτε γραφουμε επωνυμα σχολια ,
  καλο θα ειναι να προσπαθουμε να γραφουμε
  με τον ιδιο τροπο γραφης.
  καλημερα !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Οπως και ειναι παντως , ενα καλυτερο συμπερασμα θα εχουμε οταν θα ολοκληρωθει η διαδικασια
  κι' εδω θα ειμαστε να ξανασυζητησουμε για το εαν κινηθηκε κανονικα η' οχι , η ολη διαδικασια.
  καλο βραδυ !

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.