ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Τεράστιες πολιτικές και διοικητικές ευθύνες των δύο Δημοτικών Αρχών από τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Παλαίρου.


ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ 
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΑΠΟ ΣΥΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

Γράφει ο κ. Κώστας Θ.  Τριαντακωνσταντής.
Μαθηματικός.

Δήμαρχε κ. Αποστολάκη.
Ο ΤΟΠΟΣ και Η ΤΟΠΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ σας ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΑΣ.

Αγαπητοί Αναγνώστες.
Σας παρακαλώ, πριν διαβάσετε το σημερινό δεύτερο μέρος του άρθρου, διαβάστε το πρώτο μέρος (δείτε εδώ) και μεταξύ των άλλων πάρτε υπόψη τις ημερομηνίες.
Κατά τη γνώμη μου το σημαντικότερο από ότι διαβάσετε στο πρώτο μέρος του άρθρου είναι η παρακάτω εκτίμηση του σημερινού Προέδρου του ΦΟΔΣΑ και Δημοτικού Συμβούλου κ. Κατσαμπίρη.

Λέει ο Πρόεδρος μεταξύ των άλλων:
«Το σημαντικό δε, στην υπόθεση αυτή, είναι ότι το σύνολο του έργου δεν λειτουργούσε όπως προβλέπει η μελέτη κατασκευής και οι περιβαλλοντικοί όροι».
Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΥΤΗ και ΜΟΝΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ και ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ των Προέδρων των ΦΟΣΔΑ προηγούμενων και νυν καθώς επίσης και των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων.
Βέβαια η εκτίμηση αυτή και άλλα πολλά θα τα στείλω εκεί που πρέπει. Αυτό είναι δέσμευση απέναντι στους αναγνώστες και ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.

Πάμε παρακάτω:
Δήμαρχος κ. Αποστολάκης. Εφημερίδα Ακαρνανικά νέα Απρίλιος 2016:
«Ο ΧΥΤΑ ΠΑΛΑΙΡΟΥ ουδέποτε λειτούργησε σύμφωνα με τις προδιαγραφές κατασκευής του, όχι με δική μας ευθύνη, και έχει αναλυθεί το θέμα διεξοδικά στα Δημοτικά Συμβούλια και στο τοπικό τύπο». ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ. ΦΟΒΕΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ.
Βέβαια η εκτίμηση αυτή και άλλα πολλά θα τα στείλω εκεί που πρέπει. Αυτό είναι δέσμευση απέναντι στους αναγνώστες και ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.
Αγαπητοί Αναγνώστες να ξεκαθαρίσουμε και ένα άλλο θέμα προς ενημέρωση σας. Πράγματι το έργο του ΧΥΤΑ της 3ης Γεωγραφικής ενότητας της ΠΕ Αιτ/νιας είναι της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας δηλαδή του κράτους. Υπεύθυνος όμως για τη παραλαβή και τη λειτουργία είναι ο Δήμος Ακτίου - Βόνιτσας. Αυτό αποδεικνύεται και από τους περιβαλλοντικούς όρους του έργου αλλά και από το γεγονός ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα λειτουργίας και με ελάχιστο όγκο σκουπιδιών έχουμε ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΤΩΝ 9.000 ευρώ.
Πως φτάσαμε στην επιβολή του προστίμου;
Επισκέφθηκα το χώρο του ΧΥΤΑ επτά φορές χωρίς να μπω ποτέ μέσα. Έξω από το συρματόπλεγμα περιμετρικά παρατηρούσα τον τρόπο λειτουργίας. Ήταν φανερό ότι εκεί δεν λειτουργούσε ΧΥΤΑ αλλά μια χωματερή πολυτελείας. Το έγραψα σε άρθρα μου αρκετές φορές. Το μετέφερα στο ΔΣ παίρνοντας το λόγο πολλές φορές αυθαίρετα από αγανάκτηση.
Το ήξεραν και οι προηγούμενοι και οι τωρινοί αλλά δεν το παραδέχονταν. Τώρα βέβαια το ομολογούν. Τους παραδίδω στη κρίση σας.
Τότε βέβαια ακολούθησα το μονόδρομο της αναφοράς στην αρμόδια υπηρεσία. Αυτή πραγματοποίησε έλεγχο την 13 Αυγούστου 2015 και το αποτέλεσμα το έστειλε στο ΦΟΣΔΑ στις 24 Σεπτεμβρίου 2015 με συγκεκριμένες οδηγίες εκτέλεσης εργασιών και με δεσμευτικές ημερομηνίες. Προφανώς γιατί διαπίστωσε σοβαρές παραλείψεις, αστοχίες και μόλυνση του περιβάλλοντος. Παρακαλώ διαβάστε απόσπασμα του εγγράφου που παλιότερα δημοσίευσα ολόκληρο.




ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:
1) Το έγγραφο αυτό το θέσατε κ Κατσαμπίρη προς συζήτηση και λήψη αποφάσεων στο ΔΣ του ΦΟΣΔΑ; Αν το φέρατε πείτε τις αποφάσεις που πήρατε γιατί προβλέπει ενέργειες που έπρεπε να κάνετε μέσα σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και δεν τις κάνετε προφανώς και αυτό αποδεικνύεται από την επιβολή του προστίμου. 
Κύριε Στούπα, κ. Κασόλα, κ. Γαλούνη, κ. Λαινά μέλη του ΔΣ του ΦΟΣΔΑ, το έφερε ο Πρόεδρος κ. Κατραμπίρης ως όφειλε για συζήτηση; Αν δεν το έφερε οφείλετε να καταθέσατε πρόταση μομφής εναντίον του, αφού ο πολιτικά ανίσχυρος Δήμαρχος κ. Αποστολάκης δεν τον αντικαθιστά. Σε κάθε περίπτωση έχετε τεράστιες πολιτικές και διοικητικές ευθύνες κ. Κατσαμπίρη και κ. Στούπα και οφείλετε να παραιτηθείτε.
2) Το έγγραφο αυτό κ. Κασόλα το έφερα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Εσείς το θέσατε προς συζήτηση στο ΔΣ του ΦΟΣΔΑ ως οφείλατε; Αν ναι πότε και τι απαντήσεις; Αν όχι έχετε τεράστιες ευθύνες.
Ο Πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ κ. Κατσαμπίρης απάντησε στο έγγραφο αυτό στην Περιφερεια Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα στη Γενική Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος & Υποδομών, Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού, Τμήμα Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας ΠΕ Αιτ/νιας την 2α ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015 και αριθμό πρωτ. 119. Το έχω δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα. Υπενθυμίζω τα βασικά σημεία της απαντήσεως.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ κ. Κατσαμπίρης.
«Λήφθηκε δείγμα από την γεώτρηση με κωδικό όνομα (Γεώτρηση ΧΥΤΑ Παλαίρου)» (είναι αυτή που δεν ήξερε ο κ. Κασόλας και που αναφέρεται ο κ .Κατσαμπίρης). Το δείγμα αναλύθηκε στο Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Παραθέτει τα αποτελέσματα και συμπεραίνει ο κ. Κατσαμπίρης.
«Από τα ανωτέρω αποτελέσματα προκύπτουν αυξημένες τιμές των παραμέτρων οι οποίες και το καθιστούν ακατάλληλο προς πόση». Και παρακάτω αναφέρει. «Από τα αποτελέσματα επίσης φαίνεται πως κατά την δειγματοληψία δε λειτούργησε αποδοτικά η διαδικασία της χλωρίωσης, γεγονός που ερμηνεύει τις υψηλές τιμές των μικροβιολογικών παραμέτρων». Παρακάτω αναφέρει ότι λόγο και της μεταφοράς των σκουπιδιών από Πύργο και Αρχαία Ολυμπία, τη δυσκολία της Μονάδας για ολοκληρωμένη επεξεργασία των στραγγισμάτων σε τόσο σύντονο χρονικό διάστημα.

Και καταλήγει ο κ. Κατσαμπίρης στο έγγραφο του.
«Όσον αφορά στις εργασίες για τη λειτουργία του μετεωρολογικού σταθμού και την πραγματοποίηση των εργαστηριακών ελέγχων, θα υλοποιηθούν εντός του έτους 2015. Τέλος, σημειώνεται ότι η έναρξη του συστήματος για την εκτόνωση του βιοαερίου θα γίνει του πρώτου μήνες του επομένου έτους».
Το έγγραφο το δημοσίευσα και το έφεραν για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε την 21 Δεκεμβρίου 2016.
Εκεί αποφασίστηκε να γίνει μήνυση εναντίον μου!!!! Μέχρι σήμερα δεν με απασχόλησε καμία δικαστική υπηρεσία. Ζήτησα τα πρακτικά της συζητήσεως στο ΔΣ και πήρα το υπ΄ αριθμό έγγραφο με αριθμό πρωτ. 18229/839 και ημερομηνία 28 Ιανουαρίου 2016.
Σας παρουσιάζω τα σημαντικότερα σημεία των πρακτικών που αφορά το θέμα και αν χρειαστεί θα τα δημοσιεύσω ολόκληρο.
Κατσαμπίρης: «Όταν ανέλαβα Πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ πήγα στην Τεχνική υπηρεσία και ζήτησα στοιχεία για το έργο (ΧΥΤΑ), η Τεχνική υπηρεσία είχε πλήρη άγνοια. Δεν είχαν πάει ποτέ, σχεδόν ποτέ, ζήτημα αν είχαν πάει κάποια φορά κάποιος από τα παιδιά. Το μόνο έγγραφο που βρήκα, ήταν η σύμβαση του Δαίδαλου και του Νικολόπουλου, σαν έγγραφο». ΦΟΒΕΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ (διαπίστωση δική μου).

ΒΑΣΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ που έχω θέσει και απάντηση δεν πήρα.
Ποιος ή ποιοι από τη Τεχνική υπηρεσία κ. Σολδάτο και κ. Κασόλα πήραν μέρος στη δοκιμαστική λειτουργία του ΧΥΤΑ; Πότε έγινε και με ποιες ανύπαρκτες προϋποθέσεις;
Πιο κάτω αναφέρει ο κ. Κατσαμπίρης έγιναν κάποιες γεωτρήσεις μέσα στο χώρο του ΧΥΤΑ που δεν βρέθηκε νερό και ο εργολάβος την έκανε μόνος του έκανε μια άλλα γεώτρηση στο χώρο του ΧΥΤΑ για να μην κουβαλάει νερό από μακριά. (σημείωση είναι αυτή που ο τότε Πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ κ. Κασόλας είπε στο ΔΣ «ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΤΕΤΟΙΑ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣΗ». Από αυτή τη γεώτρηση πάρθηκε νερό και έγινε ανάλυση που αναφέρει παραπάνω. 

Κατσαμπίρης: «Δεν είπε ποτέ κανένας ότι το νερό αυτό είναι κατάλληλο. Δεν υπήρχε λόγος να γίνει αυτή η γεώτρηση. Το έκανε ο εργολάβος επειδή το ήθελε αυτός, επειδή τον βόλευε. Ούτε είπε ποτέ κανένας ότι το νερό αυτό είναι κατάλληλο για πόσιμο. Όχι, το έχουμε πει».

Παρακάτω λέει Κατσαμπίρης.
«Και νομίζω, για να κλείσω, να μη μακρηγορώ, ότι καλό είναι να μην πανικοβάλουμε τον κόσμο χωρίς λόγο. Και θα ήθελα και την άποψη της αντιπολίτευσης στο συγκεκριμένο έγγραφο, που αναφέρει ψεύδη και συκοφαντίες και πανικοβάλει τον κόσμο για τόσα ευαίσθητα ζητήματα χωρίς λόγο. Δηλαδή, αν συμφωνούν ή όχι με αυτό το πράγμα. Και έχω σκεφθεί να κινηθώ ναι νομικά εναντίον αυτών που τα διαδίδουν αυτά».
Παρακάτω για το θέμα της στήριξης του κ. Κατσαμπίρη να κινηθεί νομικά εναντίον μου.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΣ κ. Μπαλατσούρας. 
«Κύριοι, να συνοψίσω, να τελειώνουμε, να κλείσω το θέμα. Ως προς την πρόταση του κ. Κατσαμπίρη, η μεν αντιπολίτευση δεν γνωρίζει το θέμα, η δε συμπολίτευση στηρίζει»

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ:
Δήμαρχε κ. Αποστολάκη είστε υποχρεωμένος να υλοποιήσετε την απόφαση του ΔΣ. Να προβείτε σε μήνυση εναντίον μου. Την περιμένω με μεγάλη χαρά και ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΓΩΝΙΑ. 

Αγαπητοί Αναγνώστες.
Προφανώς δεν έκανε ο κ. Κατσαμπίρης και ο ΦΟΣΔΑ αυτά που του υποδείκνυε η αρμόδια υπηρεσία ελέγχου και υπεβλήθηκε στο ΦΟΣΔΑ δηλαδή στους Δημότες 9.000 ευρώ πρόστιμο.
Πιστεύει κανείς από σας ότι ο κ. Κατσαμπίρης και ο κ Στούπας δεν πρέπει να παραιτηθούν; Για τα μέλη από το Δήμο Ξηρομέρου δεν μου πέφτει λόγος.
Για μια άλλη φορά έκανα το καθήκον μου απέναντι στο τόπο μας και το ίδιο θα πράττω και στο μέλλον στο χρονικό πλαίσιο της Δημοτικής περιόδου. 
Άλλη μια δικαίωση του αγώνα είναι γεγονός. Δεν επιχαίρω για το πρόστιμο. Εύχομαι να γίνουν οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στη λειτουργία του ΧΥΤΑ.
Αγαπητέ Γιώργο (πρώην μαθητή μου) προσπάθησα να σε προφυλάξω. Δεν δέχθηκες να συναντηθείς μαζί μου. 
Σε παρακαλώ πρόσεξε το σημείο αυτό. 
Μερικοί που φώναζαν μέσα στο ΔΣ σε μένα ντροπή σου και δεν ντρέπεσαι που πανικοβάλεις τον κόσμο δεν έχουν τη δυνατότητα να καταλάβουν ή δεν θέλουν να καταλάβουν τι είναι υδροφόρος ορίζοντας, τι σημαίνει βιοαέριο, τι σημαίνει η έλλειψη μετεωρολογικού σταθμού. 
Εσύ όμως ως Πτυχιούχος Πολυτεχνείου οφείλεις να ξέρεις και είμαι ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ. Πάρε υπόψη ότι έρχεται καλοκαίρι . Ελπίζω να έγινε κατανοητό αυτό. Γιώργο απέτυχες παταγωδώς. Παραιτήσου από Πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ.

Αγαπητοί Αναγνώστες.
Αυτά που διαβάσετε και σήμερα αποδεικνύουν περίτρανα τις τεράστιες ευθύνες των δύο Δημοτικών Αρχών. Το θέμα δεν ολοκληρώθηκε. Θα συνεχίσουμε την ενημέρωση σας την προσεχή Δευτέρα με το τρίτο μέρος του άρθρου. Εκεί σας περιμένουν πολλές εκπλήξεις.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

1 σχόλιο:

  1. Κωστα !
    Ο αγωνας συνεχιζεται με μεγαλυτερη ενταση
    και σε πολλες κατευθυνσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.