Παρέμβαση του κ. Ιωάννη Τριανταφυλλάκη σχετικά με το ατυχές περιστατικό στο Κ.Υ. Αστακού. Η γνώμη μας...


Του κ. Γιάννη Λ. Τριανταφυλλάκη.
Επιμελητής Β΄ Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής.
Αστακός 24.5.2016

Πραγματικά είναι λυπηρό κάποιοι να βλέπουν φαντάσματα και εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν (μου θυμίζει έργο του Ισπανού συγγραφέα Miguel de Cervantes Saavedra - Ο ευφάνταστος ευπατρίδης Δον Κιχώτης της Μάντσας). Από την άλλη διακρίνω μια προσπάθεια δημαγωγίας.
Οι γιατροί του Κ.Υ. Αστακού και το λοιπό προσωπικό, σαν δημόσιοι λειτουργοί, δίνουν νυχθημερόν μάχες σε ένα αρνητικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί στο χώρο της Υγείας και με αξιοπρέπεια και αυταπάρνηση προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην άγονη περιοχή του Ξηρομέρου. Δεν είναι λίγες οι φορές που όλοι έχουμε ξενυχτήσει για περιστατικά (έχουμε, δεν έχουμε βάρδια), δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε διακομίσει ασθενείς (έχουμε, δεν έχουμε βάρδια), δεν είναι λίγες οι φορές που με δικά μας μέσα έχουν προσφέρει βοήθεια στους συνανθρώπους μας.
Η επίθεση που δέχτηκε η συνάδερφος μας, καθώς και οι απρεπής χαρακτηρισμοί είναι άνευ προηγούμενου (ή μήπως όχι;;;). Oι υπηρεσίες που προσφέρει το Κ.Υ. είναι κατά ομολογία όλων σε υψηλά standards, τόσο σε ποσοτικά, όσο και ποιοτικά πρότυπα. Η προσπάθεια δυσφήμισης πιθανόν να ενέχει και άλλα κίνητρα!!!
Δοξάζουμε το Θεό που μας βοηθά να έχουμε τα ψυχικά και τα σωματικά αποθέματα, θυσιάζοντας προσωπικό χρόνο, τις άδειες μας (οι επιμελητές του Κ.Υ. έχουν να πάρουν κανονική άδεια από το 2014), τα ρεπό μας για να στηρίξουμε με νύχια και με δόντια τον υγειονομικό σταθμό της περιοχής μας. Οπότε οποιαδήποτε προσπάθεια απαξίωσης αυτής της προσπάθειας δεν γίνεται δεκτή από εμένα, από τους συναδέλφους μου και πολύ περισσότερο από τον κόσμο.
Όσον αφορά ένα πρόσφατο δημοσίευμα θα ήθελα να σταθώ σε κάποιες προτάσεις:
- «Θα περιμένω την οφειλόμενη συγνώμη (μακριά από εμένα κουβέντες τύπου: μάζεψε τους)»: Νομίζω ότι κάποιοι έχουν χάσει το νόημα του μέτρου (και ευτυχώς που μένουν μακριά εκφράσεις του τύπου ''μάζεψε τους'', γιατί εμείς τουλάχιστον θα είχαμε κάποιον να μας μαζέψει…).
- «Εδώ παραθέτω μερικά από τα δεκάδες σχόλια που έλαβα για να δεις τι λέει η κοινωνία!»: Πραγματικά για αντίλογο δεν θέλω να παραθέσω τα εκατοντάδες σχόλια που λάβαμε εμείς.
- Τέλος και κλείνοντας. «Εδώ θέλω να σε ενημερώσω πως σήμερα το πρωί πήγα στην Αστυνομία και έκανα μια Υπεύθυνη Δήλωση (η οποία διαβιβάζεται και προς την Εισαγγελία), την οποία παραθέτω»:  ….. Εδώ δεν μπορώ να σχολιάσω κάτι, αλλά να πω, ευχαριστώ που είχα την τύχη να το διαβάσω σήμερα και να γελάσω!!!
Θλίβομαι πραγματικά που με τις ενέργειες κάποιων διχάζεται ο κόσμος και δημιουργούνται εντυπώσεις που μόνο δυσλειτουργίες και απαξίωση του έργου που προσφέρει μια δημόσια δομή Υγείας, που άνηκε και ανήκει στον κόσμο και την κοινότητα, που λειτούργησε και λειτουργεί πέρα από προσωπικές σκοπιμότητες. Καλώ τον κόσμο να στηρίξει το Κ.Υ. γιατί ήταν, είναι και θα είναι για αυτόν εκεί να προσφέρει, ακόμα και αν κάποιοι παραιτηθούν, ακόμα και αν κάποιοι ιδιωτεύσουν, ακόμα και αν κάποιοι συνταξιοδοτηθούν. 

Με εκτίμηση

Τριανταφυλλάκης Λ. Ιωάννης
Επιμελητής Β΄ Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής

ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Προσωπική μας θέση είναι ότι στηρίζουμε τα Κ.Υ. Αστακού και Μύτικα και το προσωπικό τους. Είναι βαθιά μας πεποίθηση ότι όλη η ενέργεια μας πρέπει να αναλίσκεται πως θα μπορέσουμε μέσα στην καταιγίδα που βιώνουμε:
  • Πρώτον να τα διατηρήσουμε και να μην τα απαξιώνουμε.
  • Δεύτερον να τα βοηθήσουμε και να τα ενισχύσουμε.
Και αυτό δεν γίνεται με λόγια και με γνωμικά, αλλά με πράξεις. Ο καθένας με τον τρόπο του και όπως ξέρει και μπορεί (φανερά και σιωπηλά).
Το αγαθό της ΥΓΕΙΑΣ πρέπει να μας ενώνει όλους και ειδικά σε αυτή την συγκυρία, όπου όλοι έχουμε δει τι έχει συμβεί όλα αυτά τα τελευταία χρόνια.
Δηλώνουμε λοιπόν την αλληλεγγύη μας προς το προσωπικό του Κ.Υ. Αστακού, για όλο αυτό το ακατανόητο σε εμάς σκηνικό που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες, πραγματικά από το πουθενά, το οποίο άποψη μας είναι ότι έπρεπε αλλιώς να διαχειριστεί και είμαστε σίγουροι ότι μόνο κακό προκαλεί στο Κ.Υ. Αστακού.

1 σχόλιο:

  1. Οι συνεχιζομενες αλληλο-ανακοινωσεις , δεν συμβαλλουν σε καμια περιπτωση σε αυτο που νομιζω ολοι μας , συμφωνουμε και θελουμε.
    την διατηρηση δηλαδη ενος στοιχειωδως πολιτισμενου κλιματος γενικοτερα στην τοπικη μας κοινωνια.
    υπο αυτην την εννοια θεωρειται περιττη κατα την γνωμη μου και' η εν λογω αναρτηση και οποιαδηποτε αλλη αναρτηση προκυψει ενδεχομενως σχετικη με το θεμα.
    Ευχαριστω !
    Σπυρος Ν. Γιαννελης
    Αρχοντοχωρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.