Η μηχανή του χρόνου: Λαϊκά πανηγύρια στον Μύτικα την δεκαετία του '70.


Καλοκαίρι, η εποχή των λαϊκών πανηγυριών, στοιχείο της πολιτιστικής ζωής εκείνων των χρόνων που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Σήμερα λοιπόν σας παρουσιάζουμε μία φωτογραφία της δεκαετίας του '70, με μία παρέα κατοίκων του Μύτικα να διασκεδάζει σε λαϊκό πανηγύρι.
Διακρίνουμε και αναγνωρίζουμε από δεξιά ο δάσκαλος ο Μόσολας και δίπλα τα δύο του παιδιά (δεν ξέρουμε τα ονόματα τους), λίγο παραδίπλα ο Νίκος Σιδερωμένος (Νάκος), δίπλα του ο Γιάννης ο Μαρκούσης (Μέγκλας), δίπλα ο Νίκος ο Γκόλφης (Τσακνής) και τελευταίος ο Κωστάγγελος ο Καμαρέτσος.
Ευχαριστούμε θερμά τον Νίκο Σιδερωμένο (Νάκος) για την παραχώρηση της συγκεκριμένης φωτογραφίας όπως και πάρα πολλών άλλων. Ένας πραγματικός θησαυρός αναμνήσεων, που έχουμε σκοπό να σας παρουσιάσουμε σταδιακά.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.