Νεότερη ενημέρωση για το νέο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μύτικα που δεν εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ.


Μας εστάλη από τον Δήμο Ξηρομέρου και δημοσιοποιούμε προς ενημέρωση όλων των δημοτών, το απαντητικό έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με την επικαιροποίηση του παραχωρητηρίου του οικοπέδου, που προβλέπεται για την ανέγερση του νέου κτιρίου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μύτικα (δείτε εδώ το έγγραφο).
Επίσης σύμφωνα με ενημέρωση του κ. Δημάρχου στην χθεσινή σύσκεψη στο Δημαρχείο της Αλυζίας για το συγκεκριμένο θέμα, σας μεταφέρουμε ότι..., αναγνώρισε το πρόβλημα της μη ύπαρξης κυριότητας του οικοπέδου ως σοβαρό πρόβλημα που πρέπει οπωσδήποτε να ξεπεραστεί και να ξαναγίνει η προσπάθεια το συγκεκριμένο έργο να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ μιας και υπάρχει ώριμη μελέτη, η οποία σχόλιο δικό μας για την αποκατάσταση της αλήθειας, η συγκεκριμένη προσπάθεια ξεκίνησε από την προηγούμενη δημοτική αρχή (Αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Λύτρας και κατόπιν κ. Ηλίας Ταμπάκης, με την συνεπικουρούμενη βοήθεια από τον Πολιτικό Μηχανικό κ. Πουρνάρα ως Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Μύτικα) και δεν αφορά την θητεία του κ. Γαλούνη ως πρώην Δήμαρχος Αλυζίας όπως λανθασμένα ανέφερε δημόσια χτες.
Επίσης στη συγκεκριμένη δράση του ΕΣΠΑ υπάρχουν διαθέσιμα 10 εκατομμύρια ευρώ και θα είναι πραγματικά τεράστια αποτυχία να μην εντάξουμε το συγκεκριμένο έργο αξίας 3.400.000 € που τόσο ανάγκη το έχουμε.
Για το δεύτερο λόγο απόρριψης της πρότασης ένταξης, δηλαδή την απουσία προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Μεσολογγίου, ο κ. Δήμαρχος το θεωρεί ασήμαντο και χωρίς ουσία, αφήνοντας και αιχμές για την συμπεριφορά του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.
Η δική μας η γνώμη χωρίς καμία διάθεση αντιπολίτευσης στο συγκεκριμένο θέμα είναι, ότι πρέπει πάση θυσία το έργο κατασκευής νέου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μύτικα  να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Το έχουμε ανάγκη. Πιστεύουμε ότι με σοβαρή προσπάθεια της δημοτικής αρχής και ενεργών δημοτών μπορούμε να το πετύχουμε. ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
Εμείς μόλις μάθαμε την δυσάρεστη αυτή εξέλιξη σας ενημερώσαμε αμέσως, δίνοντας σας όλα τα στοιχεία (δείτε εδώ).
Όταν, οποιοσδήποτε Δήμος, κάνει αίτημα ένταξης τεχνικού έργου του στο ΕΣΠΑ και απορρίπτεται, τότε αντικειμενικά οι ευθύνες ανήκουν στον ίδιο και θα δεχτεί κριτική, πόσο μάλλον δε, όταν οι λόγοι απόρριψης είναι εξοργιστικοί και φανερώνουν μεγάλη προχειρότητα και επιπολαιότητα.
Κάναμε αίτηση για ένταξη έργου στο ΕΣΠΑ, χωρίς κυριότητα οικοπέδου και χωρίς Διευθύνουσα Υπηρεσία.
Επίσης για την έλλειψη της προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, το οποίο ο κ. Δήμαρχος το προσπέρασε ελαφρά την καρδία, εμείς το θεωρούμε επίσης πολύ σοβαρό που δείχνει το πόσο ανοργάνωτο Δήμο έχουμε και αυτά τα γενναία που είπε ο κ. Δήμαρχος, ότι δεν έχουμε ανάγκη κανένα και δεν παρακαλάμε και δεν σκύβουμε το κεφάλι, είναι τζάμπα μαγκιές και τουφεκιές στον αέρα.
Όταν έχεις ένα Δήμο κουλό, γιατί ο Δήμος μας κουλός είναι όταν δεν διαθέτει Τεχνική Υπηρεσία κ. Δήμαρχε, δεν κουνάς το δάχτυλο σε αυτούς που έχουν και σε αυτούς προστρέχεις για υποστήριξη. Μπορεί να προβλέπονται από το νόμο οι προγραμματικές συμβάσεις και να είναι υποχρεωμένοι να το πράξουν, αλλά τις αποφάσεις τις υλοποιούν άνθρωποι και η αλήθεια είναι, ότι πέρα από τους νόμους και αυτά που προβλέπονται, εμείς είμαστε αυτοί που δεν διαθέτουν Τεχνική Υπηρεσία, εμείς είμαστε που προσφεύγουμε για βοήθεια σε αυτούς, άρα εμείς θα πρέπει να προσαρμοστούμε και να έχουμε ευελιξία στα δικά τους θέλω και όχι αυτοί στα δικά μας.
Αφήστε λοιπόν τα καριοφίλια, τα γιαταγάνια και τα ηρωικά τα λόγια, γιατί δεν μας παίρνει και μάλιστα καθόλου..... Αποκαταστήστε λοιπόν κλίμα καλής συνεργασίας με την Τεχνική Υπηρεσία του Μεσολογγίου, γιατί δεν αντέχουμε να σπάμε ξανά και ξανά τα μούτρα μας.... δεν το αντέχει ο τόπος.

2 σχόλια:

  1. ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ
    ΑΝ ΚΑΤΑΝΕΜΟΝΤΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΑ
    ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οταν ολοκληρωθει το σχετικο προγραμμα !
    καλο θα ειναι να δουμε ως τοπικη κοινωνια !
    με ποια κριτηρια κατανεμηθηκαν στην ευρυτερη περιοχη τα σχετικα κονδυλια και ποια σχολεια ενταχθηκαν στο προγραμμα.
    Ιδωμεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.