Ανακοίνωση - ενημέρωση σχετικά με την ποιότητα του νερού.


Αστακός, 21.06.2016
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

Συνδημότισσες - Συνδημότες.
Με αίσθημα ευθύνης και σεβασμό προς όλους, σας ενημερώνουμε για τις ενέργειες που κάνει η Δημοτική Αρχή προκειμένου να εξασφαλίσει πλήρη επάρκεια νερού άριστης ποιότητας.
Εμείς πιστεύουμε ότι η ύδρευση αποτελεί δικαίωμα του πολίτη και υποχρέωση του Δήμου να του το προσφέρει.
Για το λόγο αυτό από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τα καθήκοντα μας προβήκαμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου να εξασφαλίσουμε στους πολίτες μας συνεχές και καθαρό νερό.
Όλες οι ενέργειές μας γίνονται πάντα σε συνεργασία με την Διεύθυνση Υγιεινής της Περιφερειακής ενότητας Αιτ/νίας.
Άμεση προτεραιότητά μας ήταν και είναι η υδροδότηση της πόλης του Αστακού, που αντιμετωπίζει και τα σοβαρότερα προβλήματα, τόσο στα αντλιοστάσια και στις δεξαμενές, όσο και στο εξωτερικό και εσωτερικό δίκτυο.

Συγκεκριμένα:
1. Επισκευάσαμε και συντηρήσαμε όλο τον Μηχανολογικό και Ηλεκτρολογικό εξοπλισμό των πηγών, των γεωτρήσεων, των αντλιοστασίων, καθώς και των εσωτερικών και εξωτερικών δικτύων ύδρευσης όλου του Δήμου.
2. Προχωρήσαμε στην αντικατάσταση τμήματος του εξωτερικού αγωγού Αστακού από την θέση Άγιος Δημήτριος μέχρι την γέφυρα του Κανδήλια στα Δέκα γεφύρια στα οποία ο αγωγός ήταν πλήρης κατεστραμμένος, που αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την έλλειψη νερού στην πόλη του Αστακού. Υπάρχουν ακόμη άλλα 4 (τέσσερα) γεφύρια τα οποία θα επισκευάσουμε τις προσεχείς ημέρες.
3. Καθαρίσαμε και απολυμάναμε τις δεξαμενές ύδρευσης του Δήμου, τοποθετήσαμε αυτόματους χλωριωτές και έτσι σήμερα η χλωρίωση του νερού γίνεται κανονικά σύμφωνα με τις νόμιμες προδιαγραφές.
4. Περιφράξαμε πρόσφατα τις δεξαμενές και τα αντλιοστάσια στις Τοπικές Κοινότητες Βασιλόπουλου, Μπαμπίνης, Αρχοντοχωρίου και Φυτειών, και αυτές τις ημέρες γίνεται δεύτερη περίφραξη στις πηγές Λάμπρα κατά τις υποδείξεις της Δ/νσης Υγιεινής προκειμένου να προστατεύσουμε την ποιότητα του νερού.
Ταυτόχρονα αναθέσαμε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων τον έλεγχο της ποιότητας του νερού σε όλο το Δήμο.
Σύμφωνα με τον έλεγχο που έκανε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στις 13/6/2016 στην Δημοτική Κοινότητα Αστακού (σε τέσσερα σημεία), καθώς και στις Τ.Κ. Σκουρτού και Χρυσοβίτσας, προκύπτει ότι το νερό είναι Αρίστης Ποιότητας, σύμφωνα με την υπ' αριθ. Υ2/2600/2001, ΦΕΚ 892 Β'/11-7-2001 τροπ. ΦΕΚ 108/213/14-8-2001 τροπ. ΦΕΚ 630 Β'/26-4-2007 Υγειονομική Διάταξη.
Για το αληθές των παραπάνω αναφερομένων, σας ανακοινώνουμε τα σχετικά πιστοποιητικά φυσικοχημικής και μικροβιολογικής εξέτασης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Σας γνωρίζουμε ότι ο έλεγχος ποιότητας του νερού συνεχίζεται και θα γίνει σε όλα τα χωριά του Δήμου μας.
Σας διαβεβαιώνουμε ότι όταν θα έχουμε στα χέρια μας τα επίσημα αποτελέσματα του ελέγχου θα σας ενημερώσουμε αμέσως, προκειμένου να έχετε πλήρη, υπεύθυνη και αντικειμενική ενημέρωση.

Για το Δήμο Ξηρομέρου
Ο Αντιδήμαρχος

Λιβάνης ΘεόδωροςΑκολουθούν τα πιστοποιητικά φυσικοχημικής και μικροβιολογικής εξέτασης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.


Δείγμα από την Κεντρική Δεξαμενή Αστακού.


Δείγμα από την περιοχή Χοβολιό (Ταβέρνα).


Δείγμα από το Δημαρχείο Αστακού.

Δείγμα από την Σκουρτού (Βρύση Εκκλησίας).
7 σχόλια:

 1. ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ 2016.
  ΔΕΙΞΤΕ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ
  ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015.
  ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΙΜΩΝ 2015 ΜΕ 2016

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δύο χρόνια τώρα φώναζε ο Σταϊκος,
  να επισκευάστε το εξωτερικό δίκτυο αγωγού στα γεφύρια που παρουσιάζονται οι πιο πολλές βλάβες.
  αλλά ποιός να τον άκουγε.
  κανένας.
  αφήστε στην άκρη το φουσκομένος Εγώ ...
  και βάλτε επιτέλους λίγο λογική και μυαλό.  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΓΙΑ ΚΟΙΤΑΞΤΕ..! ΑΠΟ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΣ! ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΧΕΙΡΙΣΤΗΚΕ ΠΟΛΥ ΛΑΘΟΣ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΕΝΩ ΠΗΡΕ ΤΙΣ ΜΕΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΗΛΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΛΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΣ ΕΒΓΑΖΕ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΕΔΩ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
  ΕΝΩ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΛΑ ΤΟΠΙΚΑ Blogs
  ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ,
  ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ , ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΣΕ ΑΠΟΡΙΕΣ
  ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΘΕΑΤΩΝ ΤΩΝ Blogs.
  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Κοιτάξτε λίγο και με προσοχή τα όρια του χλωρίου .στον αστακό είναι 4 φορές επάνω και σε μια είναι 0,0 !!! δεν πιστεύω ότι την προηγούμενη έριξαν χλώριο και μετά πήραν δείγμα ,δεν το πιστεύω ,όχι, όχι, όχι, δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό. Πάντως τόσο πολύ χλώριο αν υπάρχει σε μόνιμη βάση ,είναι πρόβλημα!
  Να συγχαρώ την Συμπολιτεία Ξηρομεριτών, που με την πίεση που ασκεί, στη δημοτική Αρχή έχουν χάσει τον ύπνο τους και καταφέρνει να ελέγχονται τα νερά και από την δημοτική Αρχή, έστω και με αυξημένο χλώριο. Να συγχαρώ και τον κύριο Λιβάνη που παλεύει το πρόβλημα με τα ίδια μέσα που το πάλευαν και οι παλιοί τα οποία κατηγορούσε ο σημερινός Δήμαρχος του. Κάτι είναι και αυτό ,αλλά δεν λύνει το πρόβλημα. Να συγχαρώ τέλος και όσους δεν πίνουν νερό από τις βρύσες αλλά δεν αναγνωρίζουν ότι υπάρχει πρόβλημα με την επάρκεια και τη ασφάλεια του νερού. Τέλος, λίγο υπομονή και σε λίγο θα έρθει η εξωτερική δύναμη και όλα θα πάρουν τον δρόμο τους. Πάρτι ,βεγγαλικά,δωρεάν ποτό στην παραλία, το σκάφος αραγμένο και σημαιοστολισμένο, αγκαλιές φιλιά όλοι οι σφουγγοκωλάριοι της εξουσίας. Κάτσε εσύ τώρα κύριε Μάντζαρη και η της Συμπολιτείας να πεις σε αυτή την μερίδα του κόσμου ότι δεν έχει καλό νερό ,είσαι καλά άνθρωπε μου η είσαι άρρωστος;
  Κλείνοντας σοβαρεύομαι και λέω τούτο .Έστω και για έναν κάτοικο αξίζει τον κόπο να ασχολείσαι, έστω και αν όλα τριγύρω έχουν αλλοιωθεί αξίζει τον κόπο να παλεύεις. Μόνιμος κριτής είναι η συνείδηση του καθενός και το θάρρος να κοιτάς στα μάτια τα παιδιά και τους ανήμπορους γέρους. Γιατί η επάρκεια και η ασφάλεια του νερού, όσο και να τα καμουφλάρεις ,δεν παύουν να έχουν τα δικά τους αξιοπρεπή όρια που θέτει ο νομοθέτης ,ο πολιτισμός και ο σεβασμός στον συνάνθρωπο μας .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. μην αμφισβητηται τον ελεγχο του πανεπιστημιου Ιωαννινων.Το δειγμα με μηδεν χλωριο ειναι σε οικια,σταματηστε τον πανικο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.