Του κ. Παναγιώτη Στάικου.
Αγαπητέ Αντιδήμαρχε κύριε Λιβάνη.
Θερμά Συγχαρητήρια για τα αποτελέσματα. Σας τιμά ιδιαίτερα που βλέπω, ότι αποδεχθήκατε και υλοποιήσατε τις προτάσεις μου, για να είναι κατάλληλα τα νερά της ύδρευσης. Μετά τα αποτελέσματα και μάλιστα από το εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κάποιοι πολιτικάντηδες - λαϊκιστές, που ματαιοπονώντας προκειμένου να κτίσουνε το πολιτικό τους Profile, δεν δίσταζαν με κάθε τρόπο και συκοφαντία, να σπέρνουν την ανησυχία και τον πανικό στους πολίτες, ότι το νερό του Αστακού ήταν δήθεν ακατάλληλο διαχρονικά, που πέραν της ανησυχίας την οποία προκαλούσαν στους πολίτες δυσφημούσαν και τον Αστακό, πρέπει να κλείσουν το στοματάκι τους.!!!!
Εγώ φώναζα εδώ και 4 χρόνια με κίνδυνο να χαρακτηριστώ γραφικός, ότι το νερό του Αστακού δεν είναι απλά κατάλληλο για πόση, αλλά ότι είναι και το καλύτερο νερό του Δήμου Αστακού, αρκεί να τηρούνται ευλαβικά οι προϋποθέσεις, τις οποίες είχα θέσει.
Που πρώτη και κύρια είναι ο καθαρισμός των ΟΛΩΝ των δεξαμενών τουλάχιστον ΔΥΟ φορές τον χρόνο. Τα άλλα, χλωρίωση, περίφραξη δεξαμενών κλπ είναι επικουρικά. Το ΠΑΝ είναι ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ των δεξαμενών.!!!!!
Έτσι λοιπόν μετά το αποτέλεσμα του εργαστηρίου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στο οποίο δεν φαίνεται απλά, ότι δεν υπάρχει ούτε ένας μικροοργανισμός (στην πράξη {χωρίς αυτό να υποστηρίζεται επιστημονικά}, με καλή χλωρίωση ένα νερό με περιεκτικότητα μέχρι 10 μικροοργανισμούς/ml είναι αποδεκτό), αλλά με αγωγιμότητα 937 μS/cm3 και όριο καταλληλότητας τα 2.500 μS/cm3 και επιπλέον Νιτρώδη <0,005 mgr/L, όταν το όριο είναι εκατό φορές πάρα πάνω δηλαδή 0,5 mgr/L και τα Νιτρικά <5 mgr/L με το όριο το 50 mgr/L δηλαδή δέκα φορές πιο κατάλληλο και την χλωρίωση του νερού από 0,782mgr /L έως 0,88 2mgr /L με όριο τουλάχιστον σε όλα τα δείγματα το 0,2mgr /L, δεν θα πρέπει να ανησυχεί ούτε ένας πολίτης για την καταλληλότητα του νερού του Αστακού.
Μπορεί κανείς να αμφισβητήσει αυτά με επιστημονικό τρόπο;
Εγώ ποτέ δεν είχα αμφισβητήσει τα αποτελέσματα των εργαστηρίων της Δ/νσης Υγείας, αλλά αμφισβητούσα τον ασυνείδητο τρόπο, με τον οποίο κάποιοι υπάλληλοι έπαιρναν και έστελναν στα εργαστήρια τα δείγματα.
Μετά από αυτά θα πρέπει να καταλάβουν αυτοί οι πολιτικάντηδες - μικροπολιτικοί της πολιτικής ζωής του τόπου και κάποιοι ψευτοειδικοί της Δ/νσης Υγείας, ότι εάν τώρα δεν κλείσουν το στοματάκι τους και συνεχίσουν να πανικοβάλουν τους πολίτες και να δυσφημούν τον Αστακό, τότε οι πολίτες θα τους σπάσουν τα κεφάλια, όπως έσπαγαν τα καινούργια μηχανήματα του Δήμου Αστακού (12 αγοράσαμε σε μια τετραετία) κάποιοι ασυνείδητοι, το χέρι των οποίων όπλιζαν κάποιοι πολιτικάντηδες, οι οποίοι δε δίσταζαν και έβαζαν αυτούς που έσπαγαν τα αυτοκίνητα, να βάζουν και τις φωτιές στον Αστακό, με κίνδυνο να χαθούν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες (ονόματα, όταν θα γράψω το βιβλίο και θα τα πω ΟΛΑ).
Εγώ πάντως, εάν θα ήθελα να κάνω Αντιπολίτευση (πράγμα που δεν επιθυμώ, αφού δεν είναι αυτός ο ρόλος μου, ως Πρώην Δημάρχου), θα ανέβαζα κάθε ημέρα ένα θέμα με φωτογραφίες και με δύο λέξεις μόνο και ερωτηματικό: Σωστό ή Λάθος;
Έτσι λοιπόν όταν εγώ έκανα το καθήκον από την ποιότητα του νερού, μέχρι τα μεγάλα έργα, τις αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές, τα θέματα καθημερινότητας και την συντήρηση των αγροτικών δρόμων μέχρι την πιο απομεμακρυσμένη στάνη, στους οποίους δεν πήγαινε άνετα ένα αγροτικό αυτοκίνητο, αλλά και μία Jaguar, η όποια είναι πολύ χαμηλό αυτοκίνητο, δεν σκόπευα να σκύψω το κεφάλι και να έχω το στόμα μου κλειστό.
Μετά από αυτά και πάλι συγχαρητήρια και σε σας κύριε Αντιδήμαρχε, αλλά και στον Δήμαρχο.
Συνεχίστε με τον ίδιο ρυθμό στα θέματα της ποιότητας του πόσιμου νερού και εγώ προσωπικά θα είμαι δίπλα σας. Γιατί θα πρέπει να ξέρετε ότι: Το φυλάξασθαι τ' αγαθά, χαλεπώτερον του κτήσασθαι εστί.
Με εκτίμηση
Παναγιώτης Στάϊκος
Πρώην Δήμαρχος Αστακού.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν καμιά φορά στο μέλλον , γραφτεί αυτό το βιβλίο ,
δέν έχουν ίσως και τόση σημασία να αναφέρονται ονόματα συμπολιτών μας ,
αλλα περισσότερο αξία θα έχει , στο βιβλίο αυτό , να αναφέρονται πολιτικες αντιλήψεις με τις οποίες αντιλήψεις διαφωνεί ενδεχόμενως ο συγγραφέας ενός βιβλίου.
Ποιος χλωριώνει το νερό?
ΑπάντησηΔιαγραφήΓίνονται καθημερινές μετρήσεις?
Κρατούνται αρχεία?
Ποιος εγγυάται την καθημερινά σωστή διαδικασία?
Αν δεν γίνονται τα παραπάνω δεν μπορεί να διασφαλιστεί η σωστή ποιότητα του νερού καθημερινά.