Ρεσιτάλ βιόλας από τον συμπατριώτη μας Μυτικιώτη Στέλιο Παπαναστάση. Βίντεο.


Την Κυριακή 21.8 το βράδυ, στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Μύτικα και στα πλαίσια των εκδηλώσεων ''Μύτικας 2016'', δόθηκε ρεσιτάλ βιόλας με τον σολίστ συμπατριώτη μας Μυτικιώτη Στέλιο Παπαναστάση, μουσικό της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Ο Στέλιος κάθε καλοκαίρι τέτοια εποχή επισκέπτεται τον Μύτικα και με μεγάλη χαρά και προθυμία δήλωσε την συμμετοχή του στις πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Τον Στέλιο προλόγισε ο κ. Αλέξης Παπαναστάσης. Κατόπιν ο Στέλιος με μία ολιγόλεπτη αναφορά, μεταφράζοντας παράλληλα και στα Γερμανικά για τους παριστάμενους εκ Γερμανίας, παρουσίασε το έγχορδο όργανο της βιόλας και τα χαρακτηριστικά του. Πρόκειται για ένα έγχορδο όργανο που μοιάζει με ένα μεγαλύτερο βιολί, που έχει όμως το δικό του διαφορετικό και ιδιαίτερο ήχο.
Ανέφερε ότι ο ρόλος της βιόλας στην ορχήστρα είναι συνοδευτικός και γι αυτό απολογήθηκε κατά κάποιο τρόπο, μιας και σήμερα θα ακουστεί μόνη της αν και ανέφερε ότι του χρόνου, πιθανόν να υπάρχει και συνοδεία βιολιού από τον γειτονικό Κάλαμο Λευκάδας.
Το ρεσιτάλ πραγματικά ήταν κάτι διαφορετικό από αυτό που έχουμε συνηθίσει, με ρεπερτόριο κλασικό αλλά και μοντέρνο, που καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκομένους. Επιθυμούμε και θέλουμε αυτός ο πλουραλισμός αντικειμένων των πολιτιστικών εκδηλώσεων να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο στο μέλλον.0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.