Όλοι στην κινητοποίηση του ΕΚΑ την Παρασκευή 30/9 και ώρα 10:30 π.μ. στην Εφορία Αγρινίου.Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτ/νίας καλεί όλους τους μικρούς και μεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής σε κινητοποίηση ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική που εφαρμόζει η Κυβέρνηση.
Συνάδελφοι μόλις πέντε μήνες μετά την ψήφιση του αντιασφαλιστικού νόμου - λαιμητόμου, η Κυβέρνηση «μαζεύει» όσα είχε παραχωρήσει με τις κινητοποιήσεις μας, αυξάνοντας τις ασφαλιστικές εισφορές για την Υγεία από το 2017 στο 6,95!...
Η αύξηση αυτή προστίθεται στην αύξηση εισφορών που προβλέπει ο ίδιος νόμος, όταν πάνω από το 50% των αγροτών αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους στον ΟΓΑ! 
Συνεχίζει την φορολογική επιδρομή αφού για το εισόδημα του 2015 καλούμαστε να πληρώσουμε φόρο από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 13%, ενώ από του χρόνου ναι μεν θα ισχύει αφορολόγητο όριο που πετύχαμε με σκληρό αγώνα το προηγούμενο διάστημα, όσοι όμως ξεπερνούν το όριο θα φορολογούνται με συντελεστή 20% που σταδιακά θα φτάσει στο 26%.
Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν οι αλλαγές στο “κατά κύριο επάγγελμα αγρότης” που χιλιάδες μικροκαλλιεργητές θα μείνουν χωρίς ενισχύσεις κι άλλα υποβοηθητικά μέτρα. Ακόμη, η άρνηση του ΕΛΓΑ - με κυβερνητική εντολή - να αναγνωρίσει τις ζημιές στην παραγωγή και να προχωρήσει σε δίκαιες αποζημιώσεις.
Τέλος, ο ΕΝΦΙΑ, οι χαμηλές τιμές που δίνουν οι έμποροι καθώς και το τεράστιο κόστος παραγωγής με τα αγροτικά μέσα και εφόδια να είναι στο 24% ΦΠΑ κάνουν την παραγωγή απαγορευτική.
Να οργανωθούμε τώρα να δώσουμε απάντηση! Η εμπειρία της προηγούμενης χρονιάς δείχνει πως η πάλη μας μπορεί να πιέσει και να φέρει αποτέλεσμα, αν είναι οργανωμένη, αν έχει καθαρό ποιοι είναι οι εχθροί και ποιοι είναι οι σύμμαχοί μας, αν έχουμε καθαρά αιτήματα!

1 σχόλιο:

  1. Εάν η παραγωγή είναι ασύμφορη ,
    υπάρχει και η Ε.Ε. ν' αγοράζουμε βασικά είδη διατροφής κι' αφού δέν έχουμε και τόσο καλό κλίμα ...
    έχουμε χρήμα , λεφτά υπάρχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.