57.536,00 € με διαταγή πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Μεσολογγίου για την αποκομιδή των σκουπιδιών της Δ.Ε. Αστακού. Δεν ασκεί ανακοπή στη διαταγή πληρωμής ο Δήμος Ξηρομέρου.


Στις 18 Μαρτίου 2016 με σχετική μας ανάρτηση (δείτε εδώ), σας ενημερώσαμε για την «αμέλεια» του Δήμου Ξηρομέρου και την λήξη της σύμβασης αποκομιδής των σκουπιδιών της Δ.Ε. Αστακού, την οποία είχε αναλάβει ιδιωτική εταιρία.
Ο Δήμος Ξηρομέρου, παρότι γνώριζε πολύ καλά την ημερομηνία λήξης της σύμβασης αποκομιδής των σκουπιδιών, «φρόντισε» και «κατάφερε» σε άλλο ένα θέμα να είναι εκπρόθεσμος. Αυτή την στιγμή ασθμαίνοντας τρέχει τις διαδικασίες, ώστε μέσω της διαγωνιστικής διαδικασίας να οριστεί ο ανάδοχος που θα αναλάβει την αποκομιδή των σκουπιδιών στην Δ.Ε. Αστακού.
Στις 22 Απριλίου με σχετική μας ανάρτηση (δείτε εδώ) σας ενημερώσαμε για την απ' ευθείας ανάθεση της αποκομιδής των σκουπιδιών της Δ.Ε. Αστακού, στην ίδια εταιρία, για τις επόμενες 45 ημέρες αντί 24.600 € και μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες, οι οποίες απαιτούν κάποιο χρόνο. Η απ' ευθείας ανάθεση έγινε 7 Απριλίου 2016 και τέλη Μαΐου περίπου θα έληξε.
Επίσης προβλέπαμε ότι θα ακολουθήσει σίγουρα και άλλη απ' ευθείας ανάθεση, γιατί δεν μπορούσε η Δ.Ε. Αστακού καλοκαιριάτικα να μην έχει αποκομιδή των σκουπιδιών της.  
Κατόπιν εμείς παρακολουθώντας το θέμα, δεν είδαμε καμία άλλη απ' ευθείας ανάθεση για αποκομιδή των σκουπιδιών της Δ.Ε. Αστακού, αλλά σίγουρα το Καλοκαίρι αποκομιδή γινόταν.
Σήμερα σας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε διαταγή πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Μεσολογγίου, με την οποία έγινε δεκτή η από 11/08/2016 αίτηση της εν λόγω εταιρίας, ώστε να της καταβληθούν 57.536,00 € από το Δήμο Ξηρομέρου.
Η Ο.Ε. του Δήμου Ξηρομέρου, κατόπιν γνωμοδότησης Δικηγόρου, έλαβε απόφαση να μην ασκήσει το ένδικο μέσο της ανακοπής κατά της επίμαχης διαταγής πληρωμής (δείτε εδώ). Βέβαια στην γνωμοδότηση αναφέρεται για προμήθεια και παραλαβή καυσίμων. Μάλλον σε αυτή την περίπτωση έμπλεξαν οι γνωμοδοτήσεις.
Τώρα εμείς αυτό που έχουμε να σχολιάσουμε είναι: Η αρχή του κακού είναι η μη έγκαιρη προετοιμασία του διαγωνισμού, ενώ ξέρουμε ακριβώς πότε λήγει η σύμβαση. Μετά «επειγόμαστε» και πάμε σε απ' ευθείας ανάθεση και κατόπιν εφαρμόζουμε και την μέθοδο στρίβειν δια του Πρωτοδικείου και της γνωμοδοτήσεως, με τα ανάλογα προβλεπόμενα νομικά έξοδα, την οποία ομολογούμε δεν γνωρίζαμε, αλλά φρόντισαν να μας ενημερώσουν για την ύπαρξη της κάποιοι πιο μπασμένοι και μυημένοι στα της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Φυσικά η εταιρία ορθά διεκδικεί και παίρνει τα δεδουλευμένα της. Το θέμα είναι η συμπεριφορά και η στάση του Δήμου Ξηρομέρου.

6 σχόλια:

  1. Οι έμπειροι της τοπικής αυτοδιοικησης. Έχουν γελοιοποιηθει όσο δεν πάει. Ρεζίλι φίλε. Να τους πάρεις να σου τρεξουνε μαγαζί. Το κλεισες μέρα μεσημέρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΥΛΗΣΑΜΕ ΤΟ ΓΑΙΔΑΡΟ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΣΑΜΑΡΙ.
    ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΕΣ ΑΝΕΥΘΥΝΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ.
    ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ? ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΑΦΗΝΑΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΝΑ ΒΡΩΜΙΣΕΙ?
    ΚΙ ΕΣΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΒΡΩΜΙΣΕΙ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ?
    ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΠΑΡΑΛΑΒΑΜΕ ΧΑΟΣ, ΚΑΜΕΝΑ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΟΦΟΡΑ ΤΡΥΠΙΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ... ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ?
    ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΑ ΤΖΙΤΖΙΚΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ... ΚΑΙ ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ... ΚΑΙ ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ... ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΡΩΜΗΣΟΥΜΕ?
    ΟΣΟ ΤΑ ΤΖΙΤΖΙΚΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΤΟΣΟ ΟΙ ΜΥΓΕΣ ΘΑ ΓΕΝΝΟΒΟΛΟΥΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εργα STOP μέχρι νεωτέρας
    απαιτούνται νέα χρηματοδοτικά εργαλεία
    Δήμος Ξεμείναμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. " Απο Αύγουστο το εργοστάσιον θα παραμείνει κλειστόν , λόγω contrόln "



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ολα τα κράτη βρίσκονται σε παρατεταμένη λιτότητα.
    καιρός ήταν να έρθει η λιτότητα και στον δήμο ξηρομέρου.
    ήταν κάτι αναπόφευκτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.
    ΙΚΑΝΟΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟΥΛΗ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.