Πρόγραμμα εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των Δήμων και των Νομικών τους Προσώπων προς τρίτους. Μας αφορά; Ενέργειες έχουμε κάνει προς αυτή την κατεύθυνση;


Ως γνωστό στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης τρέχει ένα πρόγραμμα που αφορά την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των Δήμων και των Νομικών τους Προσώπων προς τρίτους.
Ο δικαιούχος φορέας (Δήμος ή Νομικό Πρόσωπο ΟΤΑ), υποβάλλει σχετικό αίτημα αποστέλλοντας τα οικονομικά στοιχεία των υπό εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων και αναμένει την ένταξη του σε αυτό το πρόγραμμα.
Δεκάδες Δήμοι, μικροί και μεγάλοι έχουν ενταχθεί σε αυτό το πρόγραμμα. Πολύ πρόσφατες είναι δύο εντάξεις που αφορούν το Δήμο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.
Με την υπ’ αριθ. 27294/20-9-2016 ΑΔΑ: 67ΞΩ465ΦΘΕ-ΔΕΩ (δείτε εδώ) απόφαση του Υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Ιωάννη Μπαλάφα, επιχορηγείται το Πνευματικό Κοινωνικό Αθλητικό Κέντρο Μεσολογγίου με το ποσό των 675.223,17 €, για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του προς τρίτους.
Με την υπ’ αριθ. 28415/16-9-2016 ΑΔΑ: 6473465ΦΘΕ-ΟΥΘ (δείτε εδώ) απόφαση του Υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Ιωάννη Μπαλάφα, επιχορηγείται ο Δήμος της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου με το ποσό των 2.293.241,36 €, για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του προς τρίτους.
Τα εύλογα ερωτήματα που εμείς θέτουμε προς τον Δήμο Ξηρομέρου είναι:
ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΔΗΜΟΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΙΝΗΘΕΙ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ; ΝΑΙ Η ΟΧΙ; ΠΙΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ;
Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε εμείς το πόσο σημαντικό είναι για την οικονομική εξυγίανση του Δήμου μας μία τέτοια ενδεχόμενη βοήθεια. Σε ένα Δήμο πνιγμένο από τα χρέη, με τους πιστωτές να ζητούν και να διεκδικούν τα χρήματα τους, είναι απαραίτητο να κάνουμε χρήση τέτοιων εργαλείων με στόχο την βελτίωση της σημερινής δεινής θέσης των οικονομικών του Δήμου.
Εξυπακούεται ότι μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την σημερινή οικονομική κατάσταση του Δήμου Ξηρομέρου, έχει και η παρούσα εδώ και δύο χρόνια Δημοτική Αρχή, με την αλόγιστη πολιτική κατασπατάλησης των χρημάτων που ακολουθεί και αυτή είναι η προσωπική μας γνώμη.

5 σχόλια:

 1. δέν είναι προσωπική γνώμη , είναι κοινή γνώμη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Με βάση και παλαιότερο παρόμοιο πρόγραμμα για πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δήμων, για να πληρωθούν απαιτείτε όλες οι αναθέσεις να έχουν γίνει σύμφωνα με όσα ορίζουν οι νόμοι, να έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια και να υπάρχουν όλα τα δικαιολογητικά –παραστατικά που θα αποδεικνύουν την οφειλή καθώς και πρωτόκολλα παραλαβής παράδοσης. . Αν τα παραπάνω υπάρχουν ποιος ο λόγος να μη ενταχτεί και ο Δήμος μας στο πρόγραμμα;
  Παναγιώτης Χολής

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Παναγιώτη ,
   -Υπήρξε στο παρελθόν παρόμοιο πρόγραμμα και
   -πότε εάν γνωρίζεις

   Διαγραφή
 3. Ηταν η πληρωμη ολων των ληξιπροθεσμων οφειλων με χρηματα δεσμευμενα για αυτη τη δουλεια τα οποια δινονταν απευθειας στον δικαιουχο μεσω ταμειου πρακαταθηκων .Αφορουσε χρεη απο το 2007-2014.Με αυτά τα χρήματα που δεν τα διαχειρίζονταν οι δήμοι αλλά το γενικό λογιστήριο του κράτους πληρώθηκαν τα περισσότερα ληξιπρόθεσμα χρέη εκείνων των ετών.Δεν γνωριζω αν ειναι το ιδιο προγραμμα και αν θα ακολουθηθει η ιδια τακτικη .Εκεινα τα χρηματα προερχονταν απο το δανεισμο μεσω μνημονιου μονο για την πληρωμη των λξξιπροθεσμων.
  παναγιωτης χολης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Παναγιώτη ,
  Αφού αρνούνται τον διάλογο και αποφεύγουν τις απαντήσεις οι πολιτικοί ταγοί της τοπικής αυτο ... διάλυσης
  η συζήτηση θα γίνεται μεταξύ μας και στο Φώς ,
  μέχρι να φτάσουμε στην αλήθεια των όσων συμβαίνουν
  στα κράτη εν κράτει των δήμων της περιοχής μας.
  καλό βράδυ !
  Σπύρος Ν. Γιαννέλης
  Αρχοντοχώρι

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.