Η μηχανή του χρόνου: Δημοτικό Σχολείο Μύτικα... γλυκές μνήμες...


Δύο υπέροχες φωτογραφίες από την δεκαετία του '60 του Δημοτικού Σχολείου Μύτικα σας παρουσιάζουμε σήμερα. Οι φωτογραφίες ανήκουν στην συμπατριώτισσα μας από τον Μύτικα κα Βάσω Τσαμπιέρη, που μας τις έστειλε με e-mail ώστε να μπορέσουν να δουν σήμερα το φως της δημοσιότητας και την οποία ευχαριστούμε θερμά γι αυτό.  Πιστεύουμε ότι αποτελούν μέρος της ιστορίας και του πολιτισμού του Μύτικα.
Να πούμε την αλήθεια αναγνωρίζουμε ελάχιστους από αυτούς που απαθανατίζονται στις συγκεκριμένες φωτογραφίες και θα αφήσουμε στους αναγνώστες μας να παίξουν αυτό το γλυκό παιχνίδι της αναγνώρισης, της νοσταλγίας και της υπενθύμισης των ευχάριστων στιγμών του παρελθόντος. Οι δάσκαλοι είναι ο Νίκος Μόσολας, η Ανθούλα Ζαβογιάννη και η Μαρία Διδασκάλου.


7 σχόλια:

  1. Ωραια χρονια , χωρίς τις ανέσεις που μας προσέφερε αργότερα η ζωή, σίγουρα ομως πιο αγνά!!! Στην πορεία το βιβλίο της ζωης του καθενός μας γέμισε με χαρές και με λύπες!!! Ομως αν και η ζωή μας χώρισε απο εδώ και απο εκει , πάντα χαιρόμασταν με τις χαρές και πάντα συμπαραστεκομασταν στις λύπες , είτε απο κοντα είτε απο μακρια!!! Το διαπίστωσα με ενα θλιβερό γεγονός για μένα, οταν χάσαμε τον Θεόφραστο, τον γυιο του Μπουλη, που όλοι οι Μυτικιωτες εκείνων των χρόνων ηρθαν στην κηδεία!!!! Απο την φωτογραφια επισης μας γέμισαν πόνο ο πρόοδος και άδικος χαμός του Ζαφειρη και του Νίκου! Απο εδώ και πέρα υγεια σε ολους και μονο χαρές!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Βάσω! Να είσαι καλά που μας γύρισες τόσα χρόνια πίσω. Αν και πολλά, 1960 η μια και 1961 η άλλη φωτογραφία, νομίζω ότι ήταν χθες! Όπως και τα χρόνια μας στη Λευκάδα.

      Διαγραφή
    2. Γεια σου Σπύρο!!! Μου πήρε πολλα χρονια να γιατρευτω απο την γλυκιά νοσταλγία του Δημοτικού!!! Τι όμορφα χρονια !!! Και πάντα θυμάμαι τα χρονια στην Λευκαδα και μετα στην Αθηνα !!!!!! Οσο κι αν σκορπίσαμε , οι ρίζες του Μυτικα πάντα θα μας ενώνουν και η θαλασσινή αύρα του πάντα θα μας καλεί!!!!!

      Διαγραφή
    3. Κι εγώ Βάσω άργησα να αναρρώσω από την ίδια νοσταλγία, παρά την περιήγησή μου σε όλη σχεδόν την Ελλάδα, την Κύπρο και στο εξωτερικό. Το ξεπέρασα, κάπως, μετά την αποτυχημένη αφελή προσπάθειά μου να προσφέρω κι εγώ κάτι ασχολούμενος με τα της τοπικής αυτοδιοίκησης στον τόπο μας!

      Διαγραφή
    4. Ο Μυτικας ποτε δεν μας απογοήτευσε Σπύρο!!! Οι άνθρωποι ισως!!!
      Η ΙΘΑΚΗ δεν μας γέλασε, έτσι σοφοί που γίναμε !!!!

      Διαγραφή
  2. Καταπληκτικες φωτογραφιες . οι θυμησες ολοζωντανες και αυτοι που εφυγαν παντα μεσα στις καρδιες μας . και ο ζαφειρης ? Αφετηρια και τερμα του μια Επισκοπη . .. Και οι δασκαλοι φωτεινα παραδειγματα και οδηγοι μας . ο μοσολας νομιζω πως ειναι ετοιμος να τραγουδησει την νερατζουλα .και παντα την τελειωνε με δακρυσμενα ματια . και η ανθουλα σοβαρη και αυστηρη και αργοτερα πονεμενη και αυτη
    Και για να ευθυμισουμε ολοι μα ολοι διατηρειτε την νεανικη σας φυσιογνωμια .να ειστε παντα καλα και παντα με τους ανθρωπους που αγαπατε και σας αγαπουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όντως όλοι κρατάμε την νεανική μας φυσιογνωμία!!! Και η κυρια Ανθουλα δεν είχε αλλάξει πολυ οταν είχα την τύχη να την συναντήσω στην Αθηνα λίγα χρονια πριν πεθάνει! Και τα θυμόταν ολα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.