10.657,02 € με διαταγή πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Μεσολογγίου για προμήθεια αδρανών και οικοδομικών υλικών, ασφαλτομίγματος – σκυροδέματος. Δεν ασκεί ανακοπή στη διαταγή πληρωμής ο Δήμος Ξηρομέρου.


Εκδόθηκε η διαταγή πληρωμής υπ' αριθμόν 75/2016 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Μεσολογγίου, με την οποία έγινε δεκτή η από 18/11/2016 αίτηση εταιρίας, ώστε να της καταβληθούν 10.657,02 € από το Δήμο Ξηρομέρου για προμήθεια αδρανών και οικοδομικών υλικών, ασφαλτομίγματος – σκυροδέματος.
Η Ο.Ε. του Δήμου Ξηρομέρου, κατόπιν γνωμοδότησης Δικηγόρου, έλαβε απόφαση να μην ασκήσει το ένδικο μέσο της ανακοπής κατά της επίμαχης διαταγής πληρωμής (δείτε εδώ).
Για τους μη μυημένους στις συγκεκριμένες μεθόδους, όπως ήμασταν και εμείς πριν μας κάνουν ταχύρυθμο μάθημα, εδώ πρόκειται για την πασίγνωστη στις παλιές καραβάνες της τοπικής αυτοδιοίκησης μέθοδος, του «στρίβειν δια του Πρωτοδικείου και της γνωμοδοτήσεως».
Αλάνθαστη μέθοδος σαν το κανάτι στην αξέχαστη ταινία του Ελληνικού Κινηματογράφου «Η θεία από το Σικάγο». Όταν το ύψος του ποσού δεν επιτρέπει απ' ευθείας ανάθεση ή βιαζόμαστε πολύ ή καμία φορά όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση αμελούμε να πληρώσουμε, πάνε κάνε το έργο, πήγαινε δικαστικά και θα σε πληρώσουμε. Προκύπτουν και κάποια μικρά νομικά έξοδα, αλλά εδώ μιλάμε για μία μέθοδο πολυεφαρμοσμένη, χιλιοτραγουδισμένη, δοκιμασμένη στο πέρας του χρόνου και φυσικά το κυριότερο......., αποτελεσματική.
Φυσικά συμπληρώνουμε ότι η εταιρία ορθά διεκδικεί και παίρνει τα δεδουλευμένα της. Το θέμα είναι η συμπεριφορά και η στάση του Δήμου Ξηρομέρου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.