Υποχρέωση κάθε δημοτικής αρχής, ο σεβασμός στα χρήματα των δημοτών.


Κλειδί για μία επιτυχημένη οικονομική διαχείριση οποιασδήποτε δημοτικής αρχής, είναι ο σεβασμός στα χρήματα των δημοτών, σε συνδυασμό με σωστή ιεράρχηση των προτεραιοτήτων, τις στοχευμένες μελέτες, την συνέπεια και την καλή πίστη στις συναλλαγές.
Επίσης η φιλοσοφία και η νοοτροπία των αιρετών και όσων εργάζονται στο Δήμο, να τον αντιμετωπίζουν σαν να πρόκειται για σπίτι τους, να διαχειρίζονται τα χρήματα με ιδιαίτερη προσοχή, γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι δεν είναι δικά τους, αλλά των δημοτών. Επιπροσθέτως και πάνω από όλα, οι αποφάσεις επιβάλλεται να λαμβάνονται πάντα με γνώμονα το συμφέρον του Δήμου και των δημοτών.
Όταν είσαι αιρετός έχοντας δώσει μάλιστα όρκο να είσαι πιστός στην πατρίδα, να υπακούεις στο Σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνεις τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά σου και μπροστά στα μάτια σου, στον τομέα που υπηρετείς, ξετυλίγεται η σπατάλη του δημοσίου χρήματος, μαζί με άλλα φαινόμενα και εσύ αδιαφορείς χαρακτηριστικά και πολύ χειρότερα συναγελάζεσαι και χαριεντίζεσαι με όλο αυτό το σύστημα αντί να το καταγγείλεις και να πράξεις τα δέοντα, τότε η παρακμή δεν πρόκειται να έχει τελειωμό πουθενά, το απόστημα δεν πρόκειται να σπάσει ποτέ.
Όλα τα παραπάνω αυτονόητα, αλλά νιώθουμε την ανάγκη να τα αναφέρουμε για πολλοστή φορά....

8 σχόλια:

  1. Μπροστά στο απόλυτο αδιέξοδο δύο λύσεις υπάρχουν :
    -Παραίτηση της δημοτικής αρχής και να περάσουμε στην Επιτήρηση και σύμφωνα με τους νόμους της πολιτείας και αυτό μέχρι τις επόμενες δημοτικές εκλογές για την ανάδειξη νέας δημοτικής αρχής απο τον λαό γιατί έτσι ορίζει το δημοκρατικό μας πολίτευμα ! ή
    -Ισοσκέληση του τρέχοντος προϋπολογισμού και άνευ λήψης δανείου-δάνειο που προσβάλλει την κοινωνική συνείδηση και υπονομεύει το παρόν και το μέλλον της οικονομίας και της τοπικής μας κοινωνίας !
    λύσεις πολιτικά αξιοπρεπείς και ηθικά καθαρές και ξάστερες !
    Ευχαριστώ !
    Σπυρίδων Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι-Ξηρομέρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτονοητα μεν , αλλα ακριβως αντιθετα με οσα γινονται στο δικο μας δημο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. -αφου δέν κατάφεραν ένα ολόκληρο χρόνο να ισοσκελισουν τον προϋπολογισμό του 2016
      και αφησαν ελλειμα στον προϋπολογισμό του 16
      -τι θα κανουν περισσότερο μεσα στο 2017
      για να πετύχουν την ισοσκέλιση του προϋπολογισμού του 2017 ?

      Διαγραφή
    2. θα ξοδέψουν λιγότερα μεσα στο 2017 για να πετύχουν την ισοσκέλιση του προϋπολογισμού του 2017 ?

      Διαγραφή
    3. Εάν είναι έτσι ,
      -τότε γιατί δέν ξοδέψατε λιγότερα χρήματα μέσα στο έτος 2016 ?

      Διαγραφή
    4. Εγκαταλείψτε το χείλος του πολιτικού σας γκρεμού ...
      και επιτέλους απαντήστε.

      Διαγραφή
  3. Αιρετοί με τα χαρακτηριστικά που αναφέρεις φίλε μπλόγκερ, συνήθως, δεν επιβιώνουν στο μεταπολιτευτικό κοινωνικο-πολιτικό σύστημα, που χαρακτηρίζεται από την κυριαρχία των μετρίων και των αυλοκολάκων τους. Ιδιαίτερα δε στον τόπο μας που η εξαγορά ψήφων έχει αναχθεί σε ευγενές άθλημα. Τέτοια άτομα αποτελούν κίνδυνο για χρηματίζοντες, χρηματιζόμενους και μωροφιλόδοξους καλαμοκαβαλάρηδες που περιμένουν στη γωνία να διαδεχτούν τους σημερινούς επιβήτορες της εξουσίας και να γίνουν οι αυριανοί χαλιφηδες στη θέση του χαλίφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ Βασίλη διαφωνώ απόλυτα με τον τίτλο της ανάρτησης. Σεβασμός του ψηφοφορου στην ψήφο του. Από εκεί ξεκινάνε τα πάντα. Τώρα, μην το πιείτε, λουστειτε που έλεγε και η διαφήμιση. Ας μην μιλάμε για τους ΟΤΑ. Αποτελούν τη μεγαλύτερη πληγή του σύγχρονου Ελληνικού κράτους. Τη μεγαλύτερη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.